Боледуване на децата ни - тема 48

• 41 920
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Miamim, може да дадеш нурофен за болката в ушите. Обезболява добре и има противовъзпалителен ефект.

# 226
  • София
През нощта не се сетих за нурофена  ooooh! Та ѝ капах фуроталгин (преди повече от година съм ги купила и не са ползвани). Хем и температура имаше. Не знам защо така неадекватно реагирах.

# 227
Тъй като за пръв път се сблъскваме с болки в ухото (предполагам не са били особено силни, защото не плачеше, ами само помрънка), моля кажете ми задължително ли ще се наложи да пие АБ?
педиатърът няма да може да огледа ухото добре, защото най-вероятно няма да има друга техника, освен отоскоп. ако детето има темп и се оплаква от болка е много вероятно да ви изпишат аб, дори и само за застраховка на лекаря. ако все пак искаш да го избегнеш, минете през унг за обстоен преглед и попитай дали може да се изчака аб (може да ви изпишат нурофен/панадол и капки за уши и ако има облекчение, да отървете аб-то).

# 228
Силвето е права. Веднъж педи му огледа ушите по мое настояване. Едното било зачервено. Изписа отипакс за ушите. Педиатъра не е специалист все пак.

# 229
  • София
Хора, много ви благодаря  bouquet

# 230
Тете, аз педиатъра го ползвам като междинна гара - само минавам да се ориентирам къде е проблема и беж при тесен специалист, ако е ухо, око, бял дроб. тя вече ми е свикнала и не се обижда, аз после ѝ нося амбулаторните листа от прегледите и ги слага в досието на детето. даже вече сама ми предлага след нея да мина и при специалист. според мен така и на нея ѝ е по-спокойно, щото не носи отговорност.

# 231
Така е правилно...

# 232
  • София
На нас пък точно разни УНГ-та недорасляци ни изписваха АБ за ушите с превантивна цел. Специализантчетата от нощните смени имам предвид  Laughing Ама с тези уши вече толкова съм и аз вряла и кипяла, че хич даже и при личната вече не я водя като я заболи, поне в повечето случаи. Вече критериите ми за да не я заведа изобщо на преглед са: да не вдига Т или ако е с нещо вирусно да си вдига Т там нормалните 2-3 дни, ушите да минат в рамките на 3-4 дни и също така да не е чак постоянна или много силна болка.

# 233
Светле, аз бих добавила още един критерий към твоите - детето да чува.  Peace

# 234
  • София - Варна
На нас пък точно разни УНГ-та недорасляци ни изписваха АБ за ушите с превантивна цел. Специализантчетата от нощните смени имам предвид  Laughing Ама с тези уши вече толкова съм и аз вряла и кипяла, че хич даже и при личната вече не я водя като я заболи, поне в повечето случаи. Вече критериите ми за да не я заведа изобщо на преглед са: да не вдига Т или ако е с нещо вирусно да си вдига Т там нормалните 2-3 дни, ушите да минат в рамките на 3-4 дни и също така да не е чак постоянна или много силна болка.
Уфф, точно заради такива лекари си отнесе 3 антибиотика за няма и 2 месеца, и след това още 2 за стафилокока. Ама вече уж малко повече съм наясно. Sad Айде първия път мног го боляха ушите, но следващите...

# 235
  • София
Минахме през педиатъра. Възпалени ѝ били леко ушите (външен отит) изписа цилоксан капки за ушите и носа. Назик кидс за отпушване, Фитолор, Салвигол педиатрик за смучене, Ксизал.
Ако обаче я заболи ухо, не мога да капя някакви обезболяващи с тези изписаните. Та мисля ако се случи да дам Нурофен.
Съмнявам се доколко адекватен е този цилоксан. Ще видим.
Благодаря ви отново.

# 236
А сега как е дечко...има ли още болки? Нурофена си е екстра като обезболяващо. А Т имате ли?

Ясмина ..вие как сте днес?

# 237
  • София
Няма болки (засега). През нощта капах веднъж обезболяващите капки. Температурата спадна сама за час - два и след това не е вдигала. Ама тя и не беше висока.

# 238
Благодаря за загрижеността.
Кръвните показваха вирус, притеснителното е, че той още същата вечер вдигна вторична температура в хода на разболляването, което по принцип говори за бактериална вторична инфекция,след вируса.
Имаше снощи 38.5 , днес следобед 38, 2 и не се повлиява от панадола в момента. Направо съм в паника, не мога да се свържа с докторката.
Ще ида направо в 1дкк и който е на смяна той. Мислех да пуснем пак изследвания, защото евентуално, ако е вторична бактериална би трябвало да се прояви в някакъв момент в кръвните. Иначе вчера беше на слушалки, лекарката каза има хрипчета, но няма спазъм.
Затова питах това бронхит ли значи, че той рева и пищя и аз се паникьосах и не успях да питам.

# 239
Не съм наясно и аз с тези хрипове и бронхити. Може да е вирусен бронхит евентуално. То спазъм не е задължително да прави при всеки бронхит,си мисля.
Или с АБ лекуват бронхита,макар и вирусен или с вентолин и/или пулмикорт. От темата знам де,нямам опит..

Общи условия

Активация на акаунт