Боледуване на децата ни - тема 48

• 41 908
  • 740
  •   2
Отговори
# 210
  • София - Варна
Ох, Уми, я ми кажи къде се прави това изследване за реактивация на Ебщайн бар и как се казва?

# 211
Ми не съм в Бг.Личния ми пусна пкк + ЕБВ.

# 212
Синът ми пак вдигна температура 38.5 на 5ти ден от разболяването, след затишие това май не е добре. Цял ден нищо не яде. Само лежи не ми харесват нещата и чуват се секрети бронхит ли значи.щях да питам, ако той не пищеше като обезумял по време на целия преглед. И как да го тълкувам това на фона на чудесната кръвна картина от сутринта.

# 213
  • София - Варна
Подозирах го, ех... Тук наистина май няма такъв тест.

# 214
Има в Цибалаб. Тестът ебщайнбар антитела. Може да се изследва по отделно за прекарана  инфекция и за активна в момента инфекция. Едното беше IgM, другото Ig-нещо друго.
Явно не е чак толкова рядко срещано, щом и Уми я е повторило.

Ясмина, всичко ли е в норма в кръвната картина?
При дъщеря ми миналата година по време на грипа имале вдигане на т на 5-6 ден след затишие. Беше реактивиране на вируса и много трудно се овладя. Кръвната картина беше добре и после левкоцитите и тромбоцитите започнаха рязко да падат.

# 215
Според унг-то ми 90% от хората са карали този вирус и дори не подозират.Ако открия изследвания изскедванията от лятото,ще ги кача.Много подозрително ми изглеждаха,но нито личния,нито УНГ се впечатлиха.

# 216
Синът ми пак вдигна температура 38.5 на 5ти ден от разболяването, след затишие това май не е добре. Цял ден нищо не яде. Само лежи не ми харесват нещата и чуват се секрети бронхит ли значи.щях да питам, ако той не пищеше като обезумял по време на целия преглед. И как да го тълкувам това на фона на чудесната кръвна картина от сутринта.
Утре пак на лекар тогава. Съжалявам че така се е получило..  Tired Hug

# 217
  • shumen
Ясмина,утре пак на лекар според мен.Моя точно така за едно денонощие направи бронхеолит.
Уми,на 6 месеца се пробвах да го захраня,но отказваше всичко и се отказах и до 8 месец бяхме на АМ.
Африканчо,от зъби и моя се подсичаше,но Т не е вдигал.

# 218
  • София - Варна
Данаека, и тя няма Т, жизнена е, но пък продължава да ака рядко, зелено. Пак 3 пъти. Вторият долен зъб се вижда с много фантазия. Дано наистина е от зъби, макар че вече 3 дни я държи.

# 219
  • Северозапада
Ясмина, може налепило нещо ново детето по тези болници и лаборатории. Иначе секрети не значат бронхит май. Може да са остатъчни, но зависи от случая.

# 220
  • гр.Пловдив
Добро утро на всички  Hug

Сега пък нова муха ми вкараха и се притесних....Вчера с една баба на едно детенце вървяхме заедно връщайки се от градината и тя ми каза-Не чувате ли как му пукат костите на вашия син-явно не му достига калций ,ами ,да сигурно ,предвид,че е толкова слабичък... ooooh! #Crazy Confused Sick Crazy

Аз досега не съм чула да му пукат ,или пукането беше в нейната глава само,но действително малкия не накусва мляко и млечни,с изключение на заветните принцеси с кашкавал..,дали е възможно да страда от липса на калций?Как да разбера-освен с изследвания?

# 221
Ясмина, как сте днес? Мислех си за вашия случай-кръвните вчера казваш перфектни, но от тях само се разбира, че няма бактериална инфекция /по левкоцитите, щом са в норма/. ЦРП отрицателно-и то потвърждава, че не е бактериално. Но варианта да има вирусна инфекция все още работеща - не се хваща по ПКК. Та идеални, колко да са идеални кръвните - колкото да не се налага АБ само май. Само това се разбира от тях. Утайка пускахте ли?

Иначе повечето бронхити са вирусни, така знам от темата тук. Не че има бронхит, не казвам това. Но ако преди сте карали бронхити и е слизало надолу, трябва да изключите този вариант според мен чрез едни слушалки поне.

Теди, моят не е ял кравешко мляко до около 3 годишна възраст, и нищо му няма. Само на мамино мляко беше заради алергия. А на тая баба й пука нещо централно горе май Rolling Eyes
Слаб/пълен и връзката с калция не я виждам къде е. От мляко дебел не се става по принцип. Не го слушай бабето...пукал е снегът под краката й вчера hahaha
Иначе питай ЛЛ и може да пуснеш изследване. Аз съм пускала като беше бебе, че се бях филмирала, че има рахит Crazy И нямаше баба, дето да ми го каже, аз сама ooooh!

# 222
  • гр.Пловдив
Тете,благодаря  bouquet

Иначе,да ,за да разбера ще пуснем изследвания,моят пък от новороден до 2г и нещо пиеше само HIPP  като разпран,може оттогава да му се е навтръснало млякото  Mr. Green

# 223
  • София
Втасахме я и ние. От неделя кашля и има сополи, през нощта ѝ се запушва носа. Снощи се оплака от болки в ухото, имаше и лека температура - 37.8. Сложих само капки за уши. Температурата си я смъкна. Тъй като за пръв път се сблъскваме с болки в ухото (предполагам не са били особено силни, защото не плачеше, ами само помрънка), моля кажете ми задължително ли ще се наложи да пие АБ? Днес след обяд сме при педиатъра  Tired
Всички болни да оздравяват  bouquet

# 224
  • Sofia
Не е задължително. Има и вирусни отити, при които АБ не би свършил никаква работа.

Общи условия

Активация на акаунт