Боледуване на децата ни - тема 48

• 41 895
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Mediterraneo
На мен не ми се струва добра идея йодът, може да предизвика изгаряне на кожата. Иначе май разказвах как й свалиха темп като бебе в болницата - намазаха я с разтвор на спирт и вода, при изпаряването на спирта се отделя топлина от тялото.

Точно така сваляха в болницата Т на едногодишната ми тогава дъщеря; 40 градуса, която не се повлияваше от абсолютно нищо 3 денонощия. Само след обтриването със спирт спадаше до поносимите 38.

# 181
  • shumen
Дъждец,на мен също това ми е най-големия проблем и все го уча от чужди прибори да не пие и яде.
Тарти,това в нашата болница в Шумен ли?Ние сега като лежахме последния път от една майка разбрах,че на тях им я сваляха с мокри чаршафи,че от друго не падаше.

# 182
  • Северозапада
Нашето се оказа повече от хилав вирус. Вчера изобщо не даваше индикации за влошаване. Сутринта в 5:30 стана да пишка и я втресе. Започна да качва и термометърът за чело и ухо ме изнерви с показания от 36,6 до 38,2 в рамките на минута, та сложих под мишницата - 39,4.  Разтворих Авирона, дано не съм закъсняла.
Аз пък мисля, че бебето на Африканчо е с вирус. Щом и друг в дома е бил с подобни симптоми, едва ли е от храната. Според мен да спре повечето твърди храни, да останат само затягащите.
Йода и аз не съм пробвала още, нямам и вкъщи да пробвам. Не мисля, че ще изгори кожата толкова малко количество, все пак го изписват и на бебета, ако има проблем с пъпчето.

# 183
  • shumen
Мраве,да се оправя София скоро.Дано не си закъсняла с Авирона.

# 184
Аз пък мислех, че спиртът загрява. Бих го пробвала. Кое точно се маже? Краката само или и цялото тяло?
Малко се учудвам, че на бебета са го пробвали. Част от алкохола не се абсорбира през кожата?

# 185
  • Mediterraneo
Тарти,това в нашата болница в Шумен ли?Ние сега като лежахме последния път от една майка разбрах,че на тях им я сваляха с мокри чаршафи,че от друго не падаше.

В болницата, но в УНГ отделение.

Аз пък мислех, че спиртът загрява. Бих го пробвала. Кое точно се маже? Краката само или и цялото тяло?
Малко се учудвам, че на бебета са го пробвали. Част от алкохола не се абсорбира през кожата?

Лично аз не съм го правила вкъщи, при все че моите винаги, когато са болни, вдигат ужасяващи Т. Мазаха краката и ръцете, целите, както и гръбчето от дясно( заради сърцето). Памук, напоен с медицински спирт. Но предполагам и с ракия става.
Реално погледнато, бабите ни едно време и нас така ни лекуваха. Омазваха ни хубаво с ракия и ни чакаха да се изпотим.
А, детето се оставя голо! Никакви завивки. Моята тогава беше само по памперс.

# 186
  • Sofia
Аз ги събличам голи, вкарвам ги под душа и с хладка вода (но не ледена) обливам целите крачета, слабините и ръцете до горе. И косите им мокря. Без тялото. За 5-10 мин. Това ако компресите с вода и оцет не помогнат.

# 187
Ние не успяхме да опазим бебето Sad След 12-дневно боледуване на баткото (останали сополи и кашлица от тях), малкото вдигна Т миналата нощ. Заведохме ги двамата на лекар вчера - симптомите са на същия вирус като на баткото. Изписаха им илачи и на двамата, та сега го играя совалка между двете стаи и дистрибутирам хапчета и сиропи  Crazy Имам чувството, че цяла зима това правя.

# 188
Бързо оздравяване на всички болнички  Hug
И аз се тръшнах вчера с 39 градуса и спах от 15 ч до днес сутринта.

# 189
  • София - Варна
Благодаря на всички!
Днес акането продължава, като се повтаря моделът от вчера - първите изхождания са по-тъмни, зелени, след това заради целодневни дажби АМ изсветляват.
Ant G, не знаех, че за толкова кратко време може да се вдигне така Т. Ужас.

# 190
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Лисе,леле,дано след този сън си по-добре.Все пак доста часове си спала.
Африканчо,май си е вирус при Вас.
Моме,дано се оправят скоро децата и повече никакви болести.
Аз висока Т свалям с мокри кърпи.

# 191
  • София - Варна
Не знам, но днес вече ака съвсем рядко, като сега последното ѝ произведение беше стигнало до плешките чак. И е супер зелено. Но пък ака само 3 пъти днес. Давам само лечебна хумана.
Днес видях и първи зъби, 2 долни. Изобщо пълен комплект!
Не изглежда да има Т, не съм мерила. Жизнена е.
Баткото е добре, няма оплаквания.

# 192
  • гр.София
Аз не настоявам на моето твърдение,тук като ти си виждаш детето,обаче това зелено воднисто изхождане е типична проява за раздразнен стомах и колики от неподходяща храна. Също(мое мнение само),но бебето е малко за месо. Аз захраних на 6м,а месо дадох на 7 1/2. Ти глутен въведе ли? Трябва да и даваш течности и някакъв пробиотик,бих се посъветвала и с педиатър ако това продължи и утре!
Ясмина,Моме как е положението при вас?

# 193
  • София - Варна
Не, не съм въвеждала глутен.
Ами аз не кърмя, и дори пак късно почнах захранването за бебе на АМ. А захранвам от месец и половина почти и реших, че е време за месото. И не е като да съм дала особено много.
Давам пробиотици, да.

# 194
  • shumen
Африканчо,и моето дете беше само на АМ,но захраних някъде в 7-8 месец.

Общи условия

Активация на акаунт