Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво предизвиква контракции и преждевременно раждане или контракции преди раждането?
Какво да правя, ако усещам изтръпване в крака?
Какво представляват контракциите преди раждането и какви са подготвителните контракции, кога може да се очаква раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво предизвиква контракции и преждевременно раждане или контракции преди раждането?
Контракциите и преждевременното раждане могат да бъдат предизвикани от груб вагинален преглед, който се извършва с ръка. Този вид преглед може да драсне шийката на матката и да предизвика контракции. Важно е да обсъдите притесненията си с вашия лекар и да бъдете информирани за възможните последствия. Контракциите преди раждането са на равни интервали и стават все по-чести и болезнени с времето. С напредването на бременността коремът се втвърдява, а болките са ниско долу в корема. Ако изпитвате подобни симптоми, важно е да проследите интервалите между контракциите и да се консултирате с вашия лекар.
-
Какво да правя, ако усещам изтръпване в крака?
Ако изпитвате изтръпване в крака, то може да е свързано с притискане на нерв от бебето. Въпреки това, ако имате разширени вени, важно е да се консултирате с вашия лекар, за да изключите всякакви проблеми, свързани с тях. По време на следващата ви консултация обсъдете притесненията си със здравния специалист.
-
Какво представляват контракциите преди раждането и какви са подготвителните контракции, кога може да се очаква раждането?
Контракциите преди раждането са редовни и постепенно стават по-чести и интензивни. Те могат да причинят дискомфорт или болка в корема. Ако изпитвате такива симптоми, важно е да проследявате интервалите между контракциите и да се консултирате с лекар. Подготвителните контракции са нерeдовни и обикновено по-малко болезнени, често започващи през вечерта. Ако станат редовни и не се облекчават с движение, това може да е признак за предстоящо раждане.
-
Как да се предпазим от вируси по време на бременност?
-
Как мога да разгранича дали изтичат околоплодните води или просто имам прозрачна течност?

Предният път,може би заради факта,че не съм имала друго дете,това не ми е било притеснение.Първото ми дете го родих все едно по график
Бях определена за 15(неделя) и доки ми каза,ако не родя до тогава,да ида на преглед на 16.Съответно аз на 16 заминавам със сакчето,защото все пак ми е минала датата.Около 9 часа ми беше прегледа и каза,че до 15-16:00 часа ще има бебе-та аз родих в 15:45ч.В болницата съм отишла с 3 см и половина разкритие,но въобще не съм усетила контракциите.
Каката имаше около месец, но съм чувала, че момченцата имат повече