ЮЛЧЕ я се покажи, момче ли си или момиче ти!

• 41 459
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Да се отчета и аз,от доста време не съм влизала.
Минах раннния БХС- всичко е наред.Кръвта,урината и секрета-също.Единственото,което ме притеснява е,че лекарката която ми води ЖК е определила,че съм в 14г.с(спрямо датата на последния цикъл),а при БХС казаха,че съм седмица по-малко(т.е 13г.с).И немога да разбера защо ЖК-то не иска да ми коригира термина!В крайна сметка това е една седмица..А да, настинах на всичко отгоре..

# 76
Терминът се изчислява спрямо датата на послединя ти цикъл.
А сигурна ли си, че те са ти казали че си в 13-та г.с., а не че си на 13 г.с.?

# 77
  • София
Miroslava може би си била с по-късна О. Не се притеснявай!

# 78
  • София
Аз също знам, че терминът не се коригира, смята се спрямо последен цикъл Peace Аз пък вървя с повече от седмица напред, но това няма значение за термина ми.

# 79
Здравейте и от мен момичета,
Напоследък нямах много време да ви чета, но днес имах по-малко работа и успях да наваксам.
Поздрави и от мен за новата темичка (beauty_   bouquet). Много се радвам, че дойде и нашето време да разберем розови или сини гащи ще носят нашите бебоци .... не че е от голямо значение важното е всички да са живи и здрави. Аз се присъединявам към мъжките майки, цели 171гр. младеж Simple Smile . На последния преглед и моя док ми гледа шийката, използва вагинален ехограф, тъй като по-добре се виждало не ми каза размери, но каза че всичко е наред и няма от какво да се притеснявам, което ми е достатъчно.
Не знам дали защото ми е първа бременност, но от седмица две все си мисля че уж усещам бебо, но не съм сигурна дали това точно е чувството, а днес пък почти нищо не съм усетила и само мисля дали всичко е ок и се филмирам..
Искам да ви питам само аз ли още не съм се записала на ЖК? Записах си час, но доктора спазва някъв график за регистрация и ще ме запише чак на 28 февруари ... дали не е много късно за записване как мислите?
Извинявам се за дългия пост  Embarassed Пожелавам ви един слънчев и спокоен уикенд Hug

# 80
Kamss, аз лично нямам представа дали има значение датата за записване на ЖК, освен ако няма да ползваш болничен  Naughty, но е важно да не пропускаш изследвания- БХС, кръвна картина, микробиология, ФМ ... Мен ме записаха в 12г.с. и от тогава ходих 2-3 пъти извънредно, заради контракции и поне нищо не плащах.

# 81
И аз още не съм се записала на ЖК, защото има грипна епидемия в нашия град и не записват в момента, скоро ще стане един месец  #Crazy Казаха ми, че не е проблем, че още не съм записана. И все пак в момента, в който мога, ще се запиша.

# 82
Още,когато се установи наличие на плоден сак ми казаха,че по сметки е 6г.с,но отговаря на 5г.с.След две седмици ходих за сърдечна дейност при др лекар,който след ехографа ми каза,че отговаря на 7г.с,но по сметки е 8г.с(пак седмица разлика) и сега на БХС пак същата работа.Плюс това имах положителен тест на 8 ден от закъснението(уж късна О) и въпреки това има разлика от 6 дни от сметнатото и това,което се констатира.Моето притесне ие е да не се окаже,че "бебето се развива по-бавно за г.с",а то да се окаже,че просто е една г.с назад.
Много писах,съжалявам.

# 83
Просто си имала по-късна овулация! Бебето ти не изостава. За мен е много грешно терминът да се смята за всички по един и същи начин, при положение, че не всяка жена е с 28-дневен цикъл! С дъщеря ми овулацията ми беше след 25-ти ден от цикъла! Докторът ми го съобрази това и изчисли терминът ми правилно.

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 20:05 от КаИна

# 84
Така както го обясняваш, точно от късната овулация идва разминаването, ако разбирам правилно  newsm78  Заченато е една седмица по-късно от "шаблона" и съответно си върви една седмица по-назад, което ми се струва напълно нормално, много момичета са така и бебетата са си ок.  Peace Пишат си термина според последната менструация, не всички се съобразяват с това кога е била овулацията. Но това не пречи ти да си спокойна, че беб се развива напълно нормално предвид, че е заченат седмица по-късно.

# 85
Просто имай едно наум, че може да родиш след термин. Аз също бях с по-дълъг цикъл и родих дъщеря ми 2 дена след термин, като си изглеждаше съвсем като на термин.

# 86
Момичета, да докладвам и тук Simple Smile
Всичко е наред - било е фалшива тревога, слава Богу ! Simple Smile
Днес ходих в две различни лаборатории, пусках кръвна картина.
И в двете, тромбоцитите ми излязоха около 285 - колкото са си били винаги Simple Smile
Благодаря на всички за съпричастността! Целувам ви  Heart Eyes
Маааааалко ми е паднал хемоглобинът - 116, при норма 110-150 за бременни. Този ми предписа някакво лекарство Сорбифер (желязо) до термин. Ама не съм сигурна на този етап ....... Вие как сте с хемоглобина и кога се препоръчва прием на желязо ?
На мен миналия месец желязото ми беше над норма, та не знам .....
Мисля да опитам да наваксам с храната първо, че хич не хапвам месце този  месец ....

# 87
Благодаря ви,момичета!И аз мисля,че е от овулацията и не е нещо ненормално затова неразбирам,защо ЖК-то не иска да смени термина..както и да е .Единственото тъпо е със определянето на дата за ФМ с това разминаване,но ще я нагласим Simple Smile
bebka,аз съм 124.

# 88
Bebka, опитай първо с храна да си го набавиш. Винаги е по- добре от химията...
Момичета, как сте с килограмите и коремчетата? Аз кг не качвам много, но съм пълна с газове и корема ми стърчи доста. Утре отивам на шопинг за бременски дрехи, че вече няма какво да облека  newsm78

# 89
Аз съм отслабнала Confused И аз трябва да започна да ям месо,случва ми се веднъж седмично макс.
Аз не виждам разлика в моя корем и още си перкам с моите дрехи.Иначе ми казаха,че в "Lidl" пускат промоции за бременни и бебета и нещата им били хубави..

Общи условия

Активация на акаунт