Екзотични почивки /Тема 2/

• 72 855
  • 574
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Sisi, от агенцията вероятно ще ти организират полетите до Германия (ако купуваш от БГ) , но няма смисъл, а и може би ще ти излезе малко по-скъпо. Спокойно можеш и сама да си ги букнеш.

# 91
  • София, Лагера
Пътуващи девойки, имате ли идея за екскурзии до Западна Африка? Нигерия, Бенин, Того, Гана, Сиера Леоне, Кот Д'Ивоар? Или Централна. Изобщо нещо интересно, което да не е ЮАР, Кения или Танзания.

# 92
Аз се замислям за почивка до Танзания. Това, което ме спира, е жълтата треска. Ваксината не е задължителна, но според една агенция е препоръчителна. Аз ако трябва да си слагам ваксина, по-добре да не ходя.

# 93
  • София
Няма нищо страшно в слагането на тази ваксина. Разбира се, ако нямате някакви алергии или други противопоказания.

# 94
Няма нищо страшно в слагането на тази ваксина. Разбира се, ако нямате някакви алергии или други противопоказания.

Мерси.
Доколкото съм запозната, не се слага на веднъж.

# 95
  • София
Наведнъж се слага, но трябва да е минимум 3 седмици преди пътуването.

# 96
Ние си слагахме ваксината за жълта треска и не само, хепатит А+В, коремен тиф и тетанус+дифтерия, нямахме проблеми, сложихме ги 2м преди пътуването. Пихме и маларон и също нямахме никакви проблеми Simple Smile

# 97
  • София
Тетанус не слагат ли задължително на всички през 10 години? Не знаех, че има ваксина за коремен тиф. Трябва да проуча следващия път като се наложи.

# 98
Малко извън темата. За тези които пътуват с деца. Моля за коментар, как процедирате

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=975361

# 99
Малко извън темата. За тези които пътуват с деца. Моля за коментар, как процедирате

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=975361
Изобщо не се впрягам.

# 100
Много приятна тема!  bouquet

Включвам се със запитване за пътуване през Август с кола от Канада до Yellowstone National Park, Wyoming, Salt Lake City, Las Vegas-Nevada, Los Angeles, San Francisco - California и на обратно. Имаме 10 дни и 3000км в посока.
Ще се спира на тези места за 1-2 дни с престой.

Някакви идеи за забележителности по пътя, хотели, места за посещения, които непременно трябва да се видят и въобще предложения?!

Първо започвам с това че много, много малко ви е времето да разгледате тези места.

В Yellowstone поне Old Faithful, Grand Tetons National Park, Jackson Hole e приятно градче и мога да препоръчам за спане the Worth hotel. До SLC пътя е доста скучен, в града за гледане е Temple Square...друго ако не се интересувате от мормонската история, култура не си заслужава. Ако сте с деца, на юг (по пътя за Лас Вегас) е Thanksgiving point and the new Museum of National Curiosity за бърза почивка.
Преди St George e Bryce Canyon, по-близкият до магистралата е Zion National Park. В St George има доста опции за преспиване и храна.
Преди Вегас и ако още не ви е омръзнало от паркове и хайкс:))  е  Valley of Fire State Park.
Вегас - сигурно съм една от малкото, които не харесват града.
Иначе някое шоу, хотелите да се разгледат..в Белажио фойето има на тавана от популярните, стъклени цветя на Dale Chihuly. Todd English's Olives в Белажио е с хубава храна.
ЛА - Venice Beach, Santa Monica Pier, Rodeo Drive (ако сте по луксозният шопинг) и ЛА булевард ако ви интересуват звездите:)) Иначе Гетти музей и Обсерваторията. Безплатни са и двата, Гетти има $10 паркинг, но и за двете е хубаво по-рано да се отиде, защото паркинга след това е кошмар. От обсерваторията се вижда и Hollywood надписа.
Друго любимо място (обаче най-вероятно няма да имате време този път) е Huntington Gardens and Library (цял ден си трябва там, с прекрасни кактусови, японски, китайски градини, градини с рози...къщата на семейството..).
На север Санта Барбара и Ojai са популярни. Видях, че сте се връщате по същият маршрут и може би тогава да мините през Yosemite and/or Sequoia National Forest.
По-бавният, но безумно красив път и забележителности посока (или обратно:)) Сан Франциско е хайуей 1 - Big Sur, Pfieffer Beach, McWay Falls, Point Lobos (my favorite park и дърветата с orange moss), Carmel (and 17 miles drive), Monterey (and the aquarium), Moss Landing, Santa Cruz...Big Basin Redwood Park... San Francisco Ferry Building Market Place, Presidio Park and Golden Gate bridge, Lombard Street, the Mission District - до Dolores Park (и детска площадка) са известните Tartine Bakery and Bi-Rite Creamery с чудесен сладолед, возене с cable car... и Muir woods national monument.

Хотелите в СФ и района са много скъпи и извън сезон. Надявам се вече да сте започнали с резервациите, защото бързо свършват сносните. Може би airbnb да има добри опции.

Ako планирате ходене по много national parks проверете дали може да вземете annual pass, ще ви спести доста пари дори за 10 дни само да го използвате.
Август е голяма жега..с изключение на Северна Калифорния.
Това общо, ако имаш по-конретни въпроси питай. Simple Smile
ПС За Мексико Сити мога да помогна с инфо. Peace

Благодаря ти за изчерпателния отговор! Много ми помогна с ориентирането!

Ние резервирахме вече 15 дни до Лас Вегас, но променихме плана и ще летим до там, а ще си вземем кола под наем за да разгледаме ЛА, СФ и крайбрежието.

Тръгваме в началото на юли до 16ти юли и остава да намерим само къде ще отседнем. Плануваме посещения на всичко изброено като задължително увеселителен парк и шопинг.

Някакви препоръки за добро настаняване тип 'Б&Б' извън тур. зони с по-малко навалици и шум?

За август останвихме пътуването с кола Simple Smile

# 101
  • София
Здравейте момичета,

В неделя се завърнахме от невероятното ни пътешествие в Азия. Все още се опитвам да се настроя на вълна - офис, но някак си всички прекрасни гледки са в ума ми  Simple Smile

Ако някой се интересува мога по-подробно да разкажа за Сингапур, о-в Бали и Куала Лумпур. Не знам кога ще ми остане време да кача снимки и да напиша разказ за преживаното в блога ми.

# 102
Сами ли си го организирахте? Аз лично предпочитам само Бали /а и за самостоятелно е по-лесно/, но ще ми бъде интересно и за Куала Лумпур и Сингапур - виждала съм организирани екскурзии с подобен маршрут. Ние не сме много млади,  и мъжът ми за подобни "шумни, претъпкани и тотално непознати" места предпочита всичко да му е уредено от някой друг Sunglasses

# 103
  • София
Сами ли си го организирахте? Аз лично предпочитам само Бали /а и за самостоятелно е по-лесно/, но ще ми бъде интересно и за Куала Лумпур и Сингапур - виждала съм организирани екскурзии с подобен маршрут. Ние не сме много млади,  и мъжът ми за подобни "шумни, претъпкани и тотално непознати" места предпочита всичко да му е уредено от някой друг Sunglasses
ето ти направо уредено Simple Smile
Може би малко да са се променили цените от 2013 насам, но пътят и начина е един и същ Simple Smile
https://rojetravel.blogspot.bg/2013/04/blog-post_19.html

# 104
Ха-ха, Roje, аз точно от твоя блог погледнах на тези дестинации с "други очи"! Но, ти си уникален в организацията на всичките си пътувания!

Аз с Европа се справям - и полети, и хотели, особено пък културни програми, но, явно проблемът не е в търсенето и в организирането, а в нагласата към дадено място, неувереността, че може да не се справим я с летище навреме, я с влак.... Sunglasses И, независимо, че мъжът ми почти цял живот професионално е бил  с "раница на гръб", за Азия, Близкия Изток, Африка - си иска да бъде разнасян като "куфар". А, може би, защото преди 15-ина години имахме невероятни премеждия в Ливан, макар че бяхме с кола - то не беше губене в планина - липса на табели, местно население, говорещо само арабски, което не можеше да ни упъти,  почти падане в пропаст, защото пътят /магистрала/ свършваше без обозначение, след това каране в насрещното платно, за да намерим отбивка....

А, явно и възрастта си казва своето - да се правят нещата по-лежерно и по "на сигурно". Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт