Екзотични почивки /Тема 2/

• 72 833
  • 574
  •   1
Отговори
# 135
В Пекин има известни, именно туристически места, като Летния дворец и Temple of heaven; прекрасна зоологическа градина, музеи и много добре организирано метро. Както и по-мaлки обекти, откриваeми с trip advisor и гугъл. Това че нямало фейсбук, е прежалимо за 1 седмица. Навремето изобщо интернет нямаше и пътувахме с хартиени карти.
А за пушенето свиквайте, на все повече места е така.

# 136
Противно на това което пишеш, няма и Гугъл. Което прави търсенето на информация много трудно.
За пушенето не зная, защото не съм пушач, но ми направи впечатление в Токио и Сеул, че има определени стаи, където се пуши на крак.

# 137
Иначе раздаваха хартиени карти за метрото навсякъде. Но само на китайски Simple Smile

# 138
А то гугъл се ползва основно преди да тръгнеш 😀

# 139
  • София
И аз се колебая между Китай, Япония и Южна Корея. Едно от нещата, които ме карат да се въздържам от Корея, е прочетеното някъде /може и тук да е било, в темата/, относно пушенето на публични места. Не знам, може и в Япония да е така newsm78 Не че не мога да издържа 2-3 часа без цигара, но да се завирам в някакви кабинки, да пуша набързо като "войник на пост" не ме привлича особено, някак ми се губи пълното удоволствие от преживяванията.
Миналата година бях за 2 седмици в Корея, една в Сеул и другата на остров Джеджу и Бусан. Аз също съм много пушач и не ми е било проблем пушенето. Те си пушат и то доста. През деня освен в тези помещения за пушене, които така и не ползвах, спирах да пуша пред разни офис сгради пред които има места за пушене, даже на едно си пуших с някакви местни полицайчета. Вечер няма никакъв проблем да се пуши навсякъде, всички си пушеха докато вървят. В заведенията, където има на открито може да се пуши, а тези които нямат маси навън имат пепелници пред входа. Единствено в Бусан на една търговска улица един чичка ми направи забележка и си изгасих цигарата веднага. Аз също се бях настроила, че няма да пуша, но не е така. Даже на летището при гейтовете имат страхотни големи помещения за пушене,  с много добра вентилация.

# 140
И аз се колебая между Китай, Япония и Южна Корея. Едно от нещата, които ме карат да се въздържам от Корея, е прочетеното някъде /може и тук да е било, в темата/, относно пушенето на публични места. Не знам, може и в Япония да е така newsm78 Не че не мога да издържа 2-3 часа без цигара, но да се завирам в някакви кабинки, да пуша набързо като "войник на пост" не ме привлича особено, някак ми се губи пълното удоволствие от преживяванията.
Миналата година бях за 2 седмици в Корея, една в Сеул и другата на остров Джеджу и Бусан. Аз също съм много пушач и не ми е било проблем пушенето. Те си пушат и то доста. През деня освен в тези помещения за пушене, които така и не ползвах, спирах да пуша пред разни офис сгради пред които има места за пушене, даже на едно си пуших с някакви местни полицайчета. Вечер няма никакъв проблем да се пуши навсякъде, всички си пушеха докато вървят. В заведенията, където има на открито може да се пуши, а тези които нямат маси навън имат пепелници пред входа. Единствено в Бусан на една търговска улица един чичка ми направи забележка и си изгасих цигарата веднага. Аз също се бях настроила, че няма да пуша, но не е така. Даже на летището при гейтовете имат страхотни големи помещения за пушене,  с много добра вентилация.

А този остров Джеджу заслужава ли си? На какво разстояние от Сеул е? Аз също пуша и това ми беше много полезно.

# 141
И аз се интересувам за този остров - Джеджу - знам, че като се разтърся из Гугъл мога да намеря информация, но предпочитам по-"българска" /макар че и това е относително, но всичко непознато може да бъде интересно по някакъв начин за всеки/.

По отношение на пушенето, ние сме културни пушачи, но самият факт на ограничението ме дразни. Макар че, тази пролет летяхме до Ханой, имахме 2 часа в Доха /имаха такива гнусни, задимени пушални, а и арабския навик да плюят в пепелника ме отвратиха, та изпушихме само по 1 цигара Mr. Green/, след това беше полетът до Бангкок /с 1-часов престой в самолета, и след това още 3 часа май до Ханой. Преди пътуването мислех, че ще "умра" от никотинов глад. Имах е-цигара /знаех, че е забранено/, 20 никотинови дъвки, но... с качването на самолета - заспах и се събудих в Ханой без никакъв проблем. Може би мозъкът ми беше "уплашен" и "избяга" в съня Joy Joy

Но, на отворени пространства, изпълнена с впечатления, на чаша кафе, или бира - просто искам удоволствието от всичко останало да ми е пълно.

Но, това е един вид проблем, от друга страна - Корея ми е напълно непозната, не знам дали това, което бихме могли да видим ще задоволи предпочитанията ни към история, религия, нрави, обичаи /ако все пак можем да обхванем доста от това/.

Мен все ме "тегли" към Бали - харесвам техните храмове, харесвам тази смесица от много непознати за мен неща, а от друга страна, по някакъв начин ги чувствам.... някак си.

# 142
И аз се интересувам за този остров - Джеджу - знам, че като се разтърся из Гугъл мога да намеря информация, но предпочитам по-"българска" /макар че и това е относително, но всичко непознато може да бъде интересно по някакъв начин за всеки/.

По отношение на пушенето, ние сме културни пушачи, но самият факт на ограничението ме дразни. Макар че, тази пролет летяхме до Ханой, имахме 2 часа в Доха /имаха такива гнусни, задимени пушални, а и арабския навик да плюят в пепелника ме отвратиха, та изпушихме само по 1 цигара Mr. Green/, след това беше полетът до Бангкок /с 1-часов престой в самолета, и след това още 3 часа май до Ханой. Преди пътуването мислех, че ще "умра" от никотинов глад. Имах е-цигара /знаех, че е забранено/, 20 никотинови дъвки, но... с качването на самолета - заспах и се събудих в Ханой без никакъв проблем. Може би мозъкът ми беше "уплашен" и "избяга" в съня Joy Joy

Но, на отворени пространства, изпълнена с впечатления, на чаша кафе, или бира - просто искам удоволствието от всичко останало да ми е пълно.

Но, това е един вид проблем, от друга страна - Корея ми е напълно непозната, не знам дали това, което бихме могли да видим ще задоволи предпочитанията ни към история, религия, нрави, обичаи /ако все пак можем да обхванем доста от това/.

Мен все ме "тегли" към Бали - харесвам техните храмове, харесвам тази смесица от много непознати за мен неща, а от друга страна, по някакъв начин ги чувствам.... някак си.

Хахахах разсмя ме от сърце с цигарите,все едно четях за себе си,и особено да изпиеш едно кафе с цигара наслаждавайки се на всичко заобикалящо.В задимени кабини помня Франкфурт,не можех да дишам от пушек и никакво удоволствие от цигарата.В Куала Лумпур обаче е друго нещо,има си цели тераси за пушачи,на въздух в жегата си пушиш колкото ти душа иска.Мен много ме впечатлиха храмовете в Тайланд,Кох Самуи,сега съм замислила и на други места по-Тайланд да се разходя,определено там има какво да се види.
И може ли ако някой има представа дали ако пребиваваш в Хавай по-малко от 14 дни ти трябва виза? Доколкото зная изискват американска виза за влизане без значение от престоя,но мой познат живеещ в щатите каза,че до 14 дни не искат.

# 143
  • Sofia
В САЩ без виза няма как да влезеш.

# 144
  • София
На остров Джеджу не е лошо, зависи за какво отиваш там. Местните ходят на почивка. Много е живописен от към природа, има водопади, пещери. Има и плажове, но аз ходих само на един от тях, просто да го видя, но около него няма големи хотелски комплекси. Плажовете с комплексите са от южната страна, но не съм ходила там, не ми беше това целта на екскурзията. Има страшно много музеи, на каквото се сетиш, даже има музей на здравето и секса, чийто двор е пълен със статуи на фалоси. Много е туристическо, малък е острова и се обикаля бързо, ние бяхме взели кола под наем. На 55 мин е от Сеул с полет, иначе се стига до него с ферибот от някои от южните градчета на Корея, вкл. и Бусан. Вътрешните им полети не са скъпи, даже ми излезе по - евтино от скоростния влак, с който пътувахме от Бусан за Сеул. Аз не бих повторила острова, не ми остави такова трайно впечатление, но Сеул продължавам да имам желание да повторя, много космополитен град.

# 145
Звучи добре, бих го посетила стига да имамевреме.Много бих искала и Хонк Конг плюс Макао , може ли някой който е бил в Макао да каже малко повече.Thinking

# 146
  • Sofia
Звучи добре, бих го посетила стига да имамевреме.Много бих искала и Хонк Конг плюс Макао , може ли някой който е бил в Макао да каже малко повече.Thinking

Какво конкретно те интересува?
Лично мен, нещото, което най - много ме впечатли в Макао беше The House of Dancing Water - трябва да се види.
Преди доста време във форума пишеше едно момиче с ник Asinka. Kогато организирах нашето пътуване до Хонконг и Макао, нейните постове ми бяха изключително полезни.

# 147

Какво конкретно те интересува?
Лично мен, нещото, което най - много ме впечатли в Макао беше The House of Dancing Water - трябва да се види.
Преди доста време във форума пишеше едно момиче с ник Asinka. Kогато организирах нашето пътуване до Хонконг и Макао, нейните постове ми бяха изключително полезни.

Aми интересува ме скъпо ли е,наистина ли е като във Вегас както чух наскоро и нямало кой знае какво за гледане?

# 148
  • Sofia
За скъпо, не мога да кажа , много е относително.
За Вегас - да, много е подобно, но в много по - малки размери. Някои от хотелите по Стрипа са идентични с тези във Вегас - Тhe Venetian и Wynn, например.  
Има какво да се види - хотели, казина, кулата, лотосът, останките от катедралата "Св. Павел" и още други паметници, статуи и площади, голяма част , от които са в списъка на ЮНЕСКО , танцуващата вода , както вече писах. В кулата може да се обядва/вечеря или, ако сте любители на адреналина, да скочите с бънджи.
С малко предварителна подготовка, за да не се лута излишно човек, един ден е достатъчен.

п.п. Ние бяхме с дете и в казината не сме губили време, мъжът ми само влезе да разгледа.

# 149
Аз не съм се отказала от Филипини - някой да е бил там и да разкаже от личен опит?

Общи условия

Активация на акаунт