Модни тенденции в прическите и всичко за косата - тема 11

• 64 368
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Лятна буря, с теб ще си пишем на лично, да не става реклама. Благодаря!

Дяволски чаровна, прическата е наистина много хубава. Русо с розово е актуално от миналата година насам и смятам, че ще продължава да е така. В студентските години бях с подобна къса прическа, но вече съм приключила с късите коси, ще си отглеждам самодивски такива  Laughing
Иначе на Маракеш ползвам комплектът шампоан+балсам  с конопено и арганово масло , както и лекия елексир с конопено и арганово. Слагам го по цялата дължина с по-обилно количество в краищата. Ходя няколко пъти в седмицата на плуване, а шапките не предпазват от хлор достатъчно добре. В комбинация със задължителния сешоар през зимата, косата бързо се изтощава. Но смея да кажа, че с този лек елексир се държи доста добре. Не съм я подстригвала от началото на декември и вече са ми леко сухи краищата. Подчертавам отново, че косата ми не е третирана с нищо друго като боя, преса, маша и т.н. Но е слаба и тънка и 3 месеца плуване без стригане си е постижение!

До моя офис има салон на Стефан, ще попитам днес за цените. Ще звънна впрочем и на една дама в Младост. Снощи моят мъж видя снимките с лилавата коса, хареса му. Т.е. имам зелена светлина да експериментирам, само бюджет трябва да договоря.
Просто с мъжа събираме парички за две пътешествия, а последните месеци ми се струпаха доста негативни преживявания и явно се опитвам да ги избия с какви ли не прищевки. Няма да ви ги изброявам, ще се хванете за главата, а и ще стане малко офтопик  Stop

# 436
SenioraDi аз миналата година си правих балеаж в Стефан Изток. Мисля, че ми взеха към 80 лв. някъде като включваше и матиране и сешоар. Салоните имат ценоразпис и на сайта. Сега искам да си правя омбре, но още се чудя предвид колко се изтощава и заплита косата  Shocked

# 437
SenioraDi аз миналата година си правих балеаж в Стефан Изток. Мисля, че ми взеха към 80 лв. някъде като включваше и матиране и сешоар. Салоните имат ценоразпис и на сайта. Сега искам да си правя омбре, но още се чудя предвид колко се изтощава и заплита косата  Shocked

Ами моят офис е точно до Стефан Изток   Mr. Green
След щателно проучване ,реших да не се доверявам на никакви квартални фризьорки, защото в повечето случаи след 2 седмици косата заприличва на метла. Специално за Стефан отзивите са много добри (разбира се зависи и кой те прави).
Току-що се върнах от там и ми казаха, че това лилаво ще могат да го постигнат за около 2 часа, като ще излезе около 90 лв. Ако евентуално се наложи да се ползва повече материал, ще ми излезе най-много 110лв, като това ще е възможно най-високата цена.
След това ще се наложи само да ходя за поддържане на цвета с безамонячни препарати, което ще ми излиза много по-евтино, а след няколко третирания и боядисвания цветът щял да се запази все по-дълго. Харесаха ми разясненията им, бяха изчерпателни и според мен разбраха много добре какво искам.
Реших да скоча в дълбокото и записах час за другата сряда. Ще пратя и снимки, обещавам.

Мислите ли, че своевременно ще е добре вкъщи да направя някаква маска с кокосово масло?

# 438
http://shop.cehkobg.com/index.php?route=product/category&path=83_87

Познати ли са ви марките от този сайт?
Искам да си взема нещо матиращо- шампоан и балсам например, тези са и с кератин  newsm78

не са ми познати и нищо не знам за тях.Това не пречи да пробваш според мен.Как ги намери?Някой ти ги е похвалил ли?
Ехххх момичета завиждам ви да знаете на избора за добри колонисти. Тук в Плевен има няколко но са прехвърлени.Да може да си правиш маски с кокосово масло Simple SmileСлед това обаче мисля че смъква от цвета .
Хубаво е да си вземеш една по подхранваща маска след като направиш омбрето.Ще чакаме после снимки:)За кога плануваш промяната?

# 439
Чаровна, не, нищо не знам за тях. Написах в Гугъл "матиращ шампоан" и попаднах на този сайт  Peace
Довечера ще взема кератиновия шампоан на Алфапарф и ще видя как ми понася той  Peace

# 440
  • в Кошера
SenioraDi, не бих ти препоръчала Coco Dry Bar, изобщо даже.
Аз се подлъгах по свежите им снимки в нета...
Уютно, слънчево, приветлив персонал, кафенца, водички, бла бла бла... 200+ лв. за "балеаж" (кавичките са си мнооого намясто  Mr. Green) иии... тотална щета в огледалото..., която поправих почти изцяло с още ок. 250 лв. на друго място.  Stop

За Стефан Изток чувам само добри отзиви, пък и цената, която са ти предложили, е съвсем адекватна според мен.  Peace

# 441
  • Пловдив
Аз се сетих и за Phiba - правят стрхотни цветове, но не знам как са им цените.

# 442
  • Варна
SenioraDi, много красиво изглежда на снимките. Майка ми е луда по лилавото, ако й ги покажа съм сигурна, че поиска и тя нещо такова, нищо, че е с къса коса  Laughing Покажи после снимки как е станало  Praynig успех в намирането на салон!

# 443
Сениора Ди,  маслата свалят боята. Имай го предвид  Peace

# 444
Момичета, вече съвсем се ентусиазирах!!!
Ще пратя снимки със сигурност! Дано не съжалявам за тази си прищявка.
За Phiba и аз съм чувала добри неща, обаче се съмнявам, че ще предложат по-добра цена от Стефан. Ако ми предложат 10-20 лв надолу, пак не ме устройва, защото само таксито до Фиба и обратно ще ми глътне разликата.
Сега идва проблемът с поддръжката. Аз ползвам само масла и серуми за краищата на косата. Не знам дали серумът на Маракеш се води "масло", или имате предвид естествените масла?
Дори и да свалят от цвета, аз са себе си лично съм установила, че това предпазва моята коса от изсъхване и чупене. Да сменям с други препарати не ми се рискува. Всяка коса е индивидуална, един е много доволен от един продукт, а друг е на точно обратното мнение.
Ако съм намерила правилната формула за мен, има ли смисъл да я сменям?
От друга страна тия масла толкова ли пък много свалят боята? Фризьорката ми каза, че цветът ще се запази до 2 седмици и после доста ще избледнее.

# 445
Минавам набързо да споделя с вас една снимка на силна силна слънчева светлина на цвета на моята шоколадова коса Simple Smile
Скрит текст:
чудя се белите коси да ги поддържам ли с една оцветяваща маска за да избегна боядисването.Това е реалния ми цвят момичета .Снимката е с предна камера без светкавица защото когато е със светкавица се лъже и цвета се изменя.

SenioraDi само докато те чета и се аз се развълнувах заедно с теб  Hug .
Под масло имам в предвид чистото кокосово масло Simple Smile
Ако след промяната все още работят добре маракешите шампоан +балсам и спрей и за теб това е правилната формула не виждам смисъл да я сменяш.
Покрай твоите похвали за маракеш ще взема и аз да си взема най накрая някой техен шампоан , балсам и спрей за коса  Joy .
Мохини чакам си снимка с твоята изправена коса .Може би е по добре да махна моята ,че ще се засрамя след твоя разкошен водопад  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 07:56 от Анонимен

# 446
Добре изглежда косата ти. С хубав блясък. Ако много те дразнят белите косми, ги мацни с оцветяващата маска. Мен биха ме подразнили. Пък и на тъмни коси изпъкват повече.

# 447

SenioraDi само докато те чета и се аз се развълнувах заедно с теб  Hug .
Под масло имам в предвид чистото кокосово масло Simple Smile
Ако след промяната все още работят добре маракешите шампоан +балсам и спрей и за теб това е правилната формула не виждам смисъл да я сменяш.

Въобще има ли масла, които да не смъкват цвета?

Ако не искаш да си боядисваш косата, мислила ли си за къносване? Майка ми си къносваше косата години наред. Не, че това я спаси от падане след менопаузата....

Иначе за маракешите... според мен положителният ефект е заради серума. Честно казано шампоаните не знам доколко са допринесли, но не ми действат зле на косата и на кожата така, както например на Лореал Денсифик. От него си докарах пърхот. Всяка коса с номера си  newsm78

Аз от един ден съм тук и вече ви наспамих!

# 448
Чаровнице, и моя цвят е почти подобен на слънце на твоя. Шоколадов с видими червени отенъци при мен доста силни, разбираемо. На слънце ми харесва, в стаята и на тъмно си е все тъмен, почти черен.
Аз пък се отказах да режа засега, после ще му мисля.
Не мога да дам никакви впечатление за балеаж в софия, но ви съветвам да внимавате много къде ходите, разпитайте, наблюдавайте дали ви обясняват всичко подборбно или само искат да ви вземат парите.
 Малко са тези,които казват истината-която е, че ще се изтощи косата. То си личи ако разбира един фризъор по приказките.
Аз правих при една много добра, но в Търговще и пак ми взе 80 лв, еми извинявайте ама щом в такива реномирани салони като Стефан Академия и там ти вземат по 80-100, за извън София ми се вижда доста такава цена и то от хора, работещи от скоро в бранша.
Въпреки, че ме направи точно, както искам, косата ми се изтощи адски много.
Затова и сега така натяквам в тази тема нон стоп против балеажа. Grinning

# 449
SenioraDi, без да искам да ти спихвам ентусиазма, да споделя като човек с лилава коса  Mr. Green Това, което си харесала е много красиво и силно се надявам, че ще успеят да е направят.

Обаче, ако те обезцветяват (което според мен е задължително) този цвят ще стои максимум 2 седмици. И (пак според мен), за да се получи хубав, наситен цвят, трябва да е силно изсветлена косата.  На моята изкарва толкова, аз я мия два пъти в седмицата, а ти споделяш, че плуваш, та ще е по-често. В момента краищата ми, по неизвестна причина, са сини  Mr. Green Боята пада зверски, а смея да твърдя, че съм пробвала всички лилави бои и оцветители, които докопах. Нищо не се задържа на обезцветеното, падат като бесни, някои цапат кърпи и чаршафи и в общи линии след всяко миене съм с различен цвят.

После - обезцветяването изтощава. На всяка коса различно понася, но винаги изтощава. Ще имаш нужда от повече козметика, която обаче, ще ти сваля цвета.

И не на последно място - изключително досадно е да мажеш през две седмици нещо по косата си, за да не ходиш като петниста хиена. Аз съм с къса коса в момента и пак ми е досадно.

Плюсът е, че наистина е много ефектен цвят, много се харесвам и получавам много комплименти. Но само аз си знам какво ми коства, за да го поддържам. И си признавам, че ако не бях руса преди това, а трябваше да го правя целенасочено, много щеше да ме яд, че си тормозя така косата. Понеже вече ми е изсветлена не страдам толкова.

Общи условия

Активация на акаунт