Тумбакът тежи, мама пуфти, АПРИЛче на топло танцува и спи - тема 11

• 41 142
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Успях да си запиша час за 3ФМ за утре.

И аз много искам да отида на 3ФМ, ей така, само за да видя бебо и да се уверя че всичко е наред. Шкемби, ти къде ще ходиш. Можеш ли да споделиш после дали си доволна от прегледа и каква е цената (може и на ЛС). Въпросът ми е и към други мами, които са ходили, или ще ходят, защото направо незнам къде да отида. На 2ФМ ходих в един МЦ, където лекарите са предимно от МД....доволна съм (там ме гледаха и с предишната бременност), но искам 3ФМ да чуя мнение и на друг лекар.......нещо като дабъл чек Grinning

# 121
Викси, аз бих ти препоръчала проф. Марков  Peace

# 122
Викси, аз бих ти препоръчала проф. Марков  Peace

А, ориентир за цена за 3ФМ можеш ли да ми дадеш, защото на сайта не открих нищо.

# 123
Цената за ФМ при проф.Марков е 120лв ☺

# 124
Браво, Дими, много се радвам за бебчо!
Викси, платената стая се заявява като родиш, поне мен тогава ме питаха на кой етаж искам. Предполагам не пречи да си кажеш и още като те приемат, но не ги пазят. Като ти дойде време просто те качват на 12 етаж. Спокойно, не вярвам да няма свободни, те са доста, може просто да нямаш избор дали да е с 1 или 2 легла. Май имаше и с 3, не съм сигурна...

# 125
  • София
Здравейте момичета!
 Много мразя така,пиша,пиша и изведнъж ми изчезва всичко  #Cussing out
 Исках да ви питам от любопитство този 3 Д преглед различен ли е от феталните морфологии?Аз доколкото знам феталните в голямата си част минават на 2 Д.
На мен всеки преглед ми е фетална,но моята официално е записана за края ба февруари.Почти месец след вас се движа  Mr. Green
За изписването,не мисля да взимам от стандартните костюмчета,представям си нещо от този род:
http://direct.asda.com/george/baby/outfits/2-piece-denim-dungare … 1,default,pd.html

А по темата с поръчките,аз още не съм взимала нищичко.Но все си мисля,добре че чакам момченце ... ако беше момиченце щях да съм като луд с къртечница Mr. Green Тооолкова бонбонести са дрешките за момиченца ... роклички,диадемки Heart Eyes Просто са ми слабост.

# 126
Браво, Дими, много се радвам за бебчо!
Викси, платената стая се заявява като родиш, поне мен тогава ме питаха на кой етаж искам. Предполагам не пречи да си кажеш и още като те приемат, но не ги пазят. Като ти дойде време просто те качват на 12 етаж. Спокойно, не вярвам да няма свободни, те са доста, може просто да нямаш избор дали да е с 1 или 2 легла. Май имаше и с 3, не съм сигурна...

Мерси, Манха......За мен не е проблем дали стаята е самостоятелна, или не, но много държа бебето да е при мен, а и като добавим към това добрата неонатология и специалисти май МД е един много добър избор. Аз мисля да съм без избор на екип, така че в която и болница да отида си остава риска да попаднеш на свестни доктори и добро отношение, или пък точно обратното, така че.....каквото сабя покаже Wink

# 127
Аз също имам наблюдения, че плащането не е гаранция за добри резултати...
Предния път също до един момент смятах да раждам без избор на екип, но като разбрах, че съм 100% секцио с термин 25 декември се уплаших и реших да си подсигуря дата.
За стаята повечето момичета предпочитат да не са сами, за да не им е скучно, а и да си помагат. Аз много се радвам, че бях сама, защото малкия се скъсваше да реве по цяла нощ, което щеше да побърка другите, а аз през деня спях.

# 128
Здравейте, момичета. Тъкмо се връщам от 3тата ФМ при Марков. Малко по-фина е госпожицата - 981 грама в 28+2, отговаря на 27+2. Нищо притеснително не видя свързано с токсоплазмозата, но плацентата ми вече е между 2 и 3 степен и препоръча да се следя на всеки 2 седмици вече. Иначе не видя нищо притеснително и каза, че няма нужда пак да ходя при него, стига да не започне да изостава рязко. Засега си вървяла към естествено раждане - наместила се е с главата надолу, а и най-вероятно щяла да се роди под 3 кг. Като цяло се успокоих  Heart Eyes Ама нямаме хубави цветни снимки за бабите - криеше си лицето през цялото време, колкото и да я ръчкаше и буташе...

# 129
Бърз запис да се похвала, че открих и за Окръжна и Втора градска инфо за Отворени врати, та сега си имам дати за всичките ми фаворити и до 21-и февруари ще съм приключила с обхода и решението къде да раждам. А, дано!  Praynig

# 130
Вече минах 3 ФМ. Нашето бебчо е вече 1330 гр. Всичко е наред и е в идеална форма. Вървим си точно на седмици. Но много срамежлив и ОТНОВО нямаме кадър на муцунката му, а ние искаме и снимка пък и клипче. Ще почакаме на второто. За един скрининг и две ФМ, ръцете са ни пред лицето и за нищо не света не ги маха. Ноооо, само да се роди ще го побъркам от снимки. Мисля, че отсега си избра спорт - бокс. Само ме притеснява, че още отсега не ме слуша. Толкова учтиво и мило го помолих да се покаже.  ФМ ни струваше 90 лв без запис на диск. Получихме си стандартните снимки, които докторите ги интересува и документ към тях. По принцип дават и снимка от 3 D.
Викси писах ти НА ЛС.

# 131
Не знам с тези болници, моя приятелка миналата година лежа 1 месец за задържане в Майчин дом, заради шийката. За този месец я побъркаха, то и изкараха прееклапсия, гестационен диабет , та накрая един от наблюдаващите в 8 ми месец каза,че бебето имало белези на Даун. Побъркаха я буквално! Тя сама пожела да я изпишат, след това си изкара до средата на 9 ти месец и роди здраво и прекрасно момиченце.
Като междувременно отиди при доктор Михова и тя каза,че според нея шийката и е ок и не е трябвало въобще на лежи в болница. Та от тази случка си имам едно наум и за Майчин дом.
Днес не издържах и купих рокличка за изписването  на бебето Simple Smile много е сладка

# 132
  • Sofia
Марти, Дими, Шкемби, браво за хубавите резултати от феталните морфологии.  Heart Eyes

Аз предишните дни прах бебешки дрешки на поразия, а днес цял ден гладя. Това ми е най-омразното домакинско задължение. Даже се чудех дали да го правя въобще, защото аз ги пускам на сушилня, където се развива висока температура и целта за дезинфекция е изпълнена. А и до април толкова много време има... Но все пак като за новородено се навих, поне да ги сгъна след това по-компактно.
Иначе въпреки постоянния прием на магнезий имам много контракции. Тези дни трябва да мина на преглед и при двете ми лекарки. Не съм била от около месец. Силно се надявам бебо да е минал 1 кг, беше 616 гр. на последния преглед преди Коледа.

# 133
Браво за хубавите новини от прегледите, момичета.
Днес видях една позната тя е раждала в II градска преди година и нещо, без избор на екип и каза, че била изключително доволна.
Не знам това с гладенето как ще ми се получава на мен. Толкова пък да не го обичам, че на всичкото отгоре не ми се и получава, той ММ все ме пита е как това ще е гладено.  Сигурно като имаш бебе мотивацията е друга, но силно се съмнявам, че ще гладя кой знае колко дълго. Няма да го оставя да ходи смачкано разбира се, но няма и да се
втелясвам. Ние имаме куче, колкото и както и да чистя косми си има. Знаете е как е с животно вкъщи. Поне слава Богу никой не посмя да ме пита кучето какво ще го правиме.

# 134
  • София
Аз даже смятам, че е полезно за детето да има животно вкъщи, особено куче!

Общи условия

Активация на акаунт