Отговори
# 225
На кого пишеш в Туитър, Мамасита? И от името на каква медия това се случва на английски?

Днес хората правят пари от Туйтър. Чудесен начин за основни и/или доп. доходи.

По темата: "Колкото повече, толкова повече!"- цитат от "Мечо Пух" на Алън Милн

# 226
Аз лично не пиша в Туитър, защото ако ще е сериозно, си иска внимание и мислене.

Коя медия? Медиите са мъртви, ние сме медиите.

Бояна като журналист би трябвало да знае кой е Milo. Не, не е марка якета и ски панталони.

# 227
  • Пловдив
Вяра-Н
Скрит текст:
Аз се опитах да се пошегувам - не искам да бъда домакиня, не само заради паричната самостоятелност. Казаното за предварителното обмисляне и обсъждане, разбира се, е така. Едно, че трябва да си сигурна дали няма да се получи като с бившия ти, второ, не на всички жени им понася добре животът на домакиня (аз бих се по-бър-ка-ла вкъщи с децата, то не е като да си лежиш и да си гледаш телевизия само, лежане по цял ден да беше, не ми пречи, ама не е), трето... не се сещам, но има.

# 228
Между другото, наличието на домакиня може много да подобри стандарта на едно семейство. Даже повече, отколкото ако майката се пъне да се доказва в някоя фирма.

# 229
  • София
Не знам, аз едно време се занимавах да пиша за ЕЦБ, а там се искаше чепкане на езика, за да се стигне до идеята.

Ама на английски ли го пишеше?
Защото при езиците е важно и коя ти е силната посоката. Никога не са и двете. И при преводачите затова гледат езика, на който пишеш да ти е роден, не другия, от който ще превеждаш.

И въпреки изключенията настоявам на идеята, че за повечето длъжности не се искат езици или нещо повече от базисен английски, както и магистратури, но това вече е отделен въпрос. Далеч по-важно е какво умее човек и какъв стаж има, как общува с хора, какви контакти има и прочее.

За Туитър, Мамасита, останах с впечатление, че там ползваш английския на това високо ниво, защото там е важно да си предадеш ясно мисълта....

На кого пишеш в Туитър, Мамасита? И от името на каква медия това се случва на английски?

Днес хората правят пари от Туйтър. Чудесен начин за основни и/или доп. доходи.

Не съм казала друго, просто питам Мамасита по каква тема и от чие име туитва на английски по работа.  Peace

# 230
  • Варна

Така че се викай пу-пу и се радвай, че имаш добър мъж  Grinning Peace

Пу-пу.Добро си ми е момчето,може за сега да не вади 5 цифрена сума,но каквото и да изкара го слага в къщи на масата Heart Eyes

Вяра-Н разбира се,че всичко е на шега Simple Smile

# 231
Не знам, аз едно време се занимавах да пиша за ЕЦБ, а там се искаше чепкане на езика, за да се стигне до идеята.

Между другото, не знам вече има ли такова нещо като отразяване на театрални постановки- винаги може да фолоунеш някой във ФБ, който по-свежо от медията да ти каже какво се случва из града.

Иначе изпитвам органическа нетърпимост пред точно това подкастряне, учене само на прагматични способности. Пък нека не ставам за корпоративна пчеличка. Смятам, че някой ден подходът ми ще се отплати. Не смятам да се форматирам "правилно" за целите на бизнеса, щото не се знае утре ще го има ли тоя бизнес. Все някой ден стратегията ми ще се отплати.

Ползвам пет езика, в една от работите си ползвах три от тях.

По принцип като мислене съм от типа "синтезиращи", така че за мен няма излишна информация- всичко накрая се вплита в по-пълна картина.

Tука е ключа от палатката! За да изкарваш пари, даваш нещо. Да не мислиш, че аз съм корпоративна пчеличка?! Ама ми се налага. И го правя. Като гледам, по-успешно от теб.

И ще ти дам конкрeтен пример, защото аз не обичам да съм празнословна:

- една от най-близките ми приятелки е Финансов директор. Млада, много интелигентна, прогресивна. Знае само английски. Като семейството и не е имало възможност да я праща на уроци, хеле пък на такова суфистицирано ниво като твоето. Ама...ей на! Ти си чешеш пръстите по форума, а тя пътува по света и прави пари

Мога и още ама.. Simple Smile Работа ме чака!

# 232
след последното мнение на Сирената мисля, че следващите страници ще има есе на тема как жената домакиня повишава стандарта на семейството  Laughing

иначе темата за добрия стандарт на живот и как да го постигнем е значително по-интересна и полезна  Peace

# 233
Ми да пътува и да прави, пилците се броят наесен.

Суфистицирано, кефи ме:) мистично звучи някак.

# 234
  • Пловдив
иначе темата за добрия стандарт на живот и как да го постигнем е значително по-интересна и полезна  Peace
Мамасита го е казвала неведнъж как се постига - като си хванеш мъж IT. Обаче в случая на автора е неприложимо. Пък и не можем всички да сме айтита. Трябват и водопроводчици.

# 235
  • София
Вяра-Н
Скрит текст:
Аз се опитах да се пошегувам - не искам да бъда домакиня, не само заради паричната самостоятелност. Казаното за предварителното обмисляне и обсъждане, разбира се, е така. Едно, че трябва да си сигурна дали няма да се получи като с бившия ти, второ, не на всички жени им понася добре животът на домакиня (аз бих се по-бър-ка-ла вкъщи с децата, то не е като да си лежиш и да си гледаш телевизия само, лежане по цял ден да беше, не ми пречи, ама не е), трето... не се сещам, но има.

Така че се викай пу-пу и се радвай, че имаш добър мъж  Grinning Peace

Пу-пу.Добро си ми е момчето,може за сега да не вади 5 цифрена сума,но каквото и да изкара го слага в къщи на масата Heart Eyes

Вяра-Н разбира се,че всичко е на шега Simple Smile

Hug

Скрит текст:
В никакъв случай не съм си и помислила, че е казано с лошо  Grinning
А иначе и аз си мислех, че ще се побъркам вкъщи, защото работя от 18 годишна с едно единствено прекъсване, но да ти кажа не е зле. Малката си е по цял ден на градина, а баткото е до обяд на училище, та като цяло съм си на работа - работя основно за сина ми, като личен шофьор и учител от занималня + домакинската работа разбира се. И естествено в "свободното си време" помагам във фирмата на съпруга ми  Mr. Green
Но определено не се притеснявам, когато малката се разболее, защото знам, че съм си вкъщи и няма нужда да тичам за болнични, да се притеснявам от шефове, колеги и т.н. Това ми беше основната причина, да се съглася да остана вкъщи  Peace

# 236
Мамасита го е казвала неведнъж как се постига - като си хванеш мъж IT. Обаче в случая на автора е неприложимо. Пък и не можем всички да сме айтита. Трябват и водопроводчици.

туй хубаво, а какво става ако примерно тоя мъж IT работата го прати в Канада на 3 месечно обучение, залюбва се там с някоя канадка и край....
търсиш нов мъж IT?

# 237
  • Пловдив
туй хубаво, а какво става ако примерно тоя мъж IT работата го прати в Канада на 3 месечно обучение, залюбва се там с някоя канадка и край....
търсиш нов мъж IT?
Нямам никаква идея, моят е по-хардуерен Simple Smile

# 238

Моля ти се, може и адвокат, лекар, има и други платени професии. За жената даже е задължение да се цели максимално високо, ако иска умни деца.

Как ще се залюби, айти специалистите са сред най-малко изневеряващите професии. Виж лекарите са голям риск.

# 239
  • Пловдив
Как ще се залюби, айти специалистите са сред най-малко изневеряващите професии. Виж лекарите са голям риск.
Shocked Ти сериозно ли говориш подобни простотии?

Общи условия

Активация на акаунт