УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 20

• 102 025
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
При този пакет си сама в стая. Иначе няма как с още две жени таткото да е нонстоп там, а другата жена да я раздвижват и да капе кръв (ако е със секцио) или да си размятва ци@ите.

# 601
  • Бургас
Да, изглежда ползват два термина Simple Smile Аз говоря за Делукс пакета в самостоятелна стая- включва всичко. Изглежда на останалите казват "ВИП".

# 602
  • град-държава
Аз раждах през 2016 и тогава мъжът ми плати 150лв, за да присъства на раждането и 150лв за неограничен достъп. Бях в стая с още едно момиче и за една седмица той дори не 'и видя физиономията. Глупости са това, на кой какво му капе или не.

# 603
Vermilion, нямам за цел да пиша глупости, нито да се заяждам, ще спра да следя темата за Девата, вече родих и не проявявам интерес към това заведение.
Но по повод поста ми:
Аз родих през юни 2017 г. Към момента на раждането имаше две момичета, които изписаха преди мен, след това поетапно настаниха още две, та имам наблюдение. Леглата са три, разделят се със завеска. Ако си на третото легло, до прозореца и мъжът ти се възползва от правото си неограничено да влиза и да дойде примерно към 11 часа, когато при мен е дошъл рехабилитатор да ме раздвижи, минавайки покрай леглото, ще види именно това.
Аз бях по средата и непрекъснато се притеснявах, когато в 18 часа носеха бебетата за кърмене, а на момичето на последното легло, все още се точеха роднините - още не й бяха дали бебето.
Докато бях бременна много пъти се коментираше, че трябва да бъде махната тази възможност за неограничени посещения.

# 604
  • град-държава
Ами аз бях секцио, съответно в стая за двама. Другото момиче го изписаха 2 дни преди мен, така или иначе и бях сама докато изпишат и мен. Но не е имало неудобни моменти, а и мъжът ми се стараеше да не нарушава спокойствието в стаята. Също така никой не е гол, че да се виждат такива гледки.

# 605
Ана Хинова е права донякъде, ММ минаваше покрай леглото на другото момиче, аз винаги я предупреждавах, че ще влиза. После разбира се дърпахме завесата и си говорехме тихичко, не мисля, че сме й пречели кой знае колко. 
Присъствието на таткото във всеки един момент според мен не просто не трябва да се ограничава, а и да се въведе навсякъде, било то и срещу заплащане. Това беше една от причините да избера Девата. Отделно, крайно време беше да направят раждането платено. Не може да искаш нови дрешки и шишенца и да мрънкаш, че трябва да си платиш за това. А за условията в стаите - коя друга болница в Бургаска област предлага подобни, и то без пари? (досега)

# 606
То когато беше платено раждането и всичко, шишетата и дрехите си бяха пак такива.Дано сега като взимат по 300лв се сетят да си ги подменят.
Аз също съм съгласна с Ана, че е неудобно постоянно да влиза чужд мъж, докато ти кърмиш.Аз се разхождах гола, например.Бях първо легло до вратата и като идваха посетителите на другите две момичета, минаваха през мен.

# 607
  • град-държава
Е, който иска да се разхожда гол, да си вземе самостоятелна стая.
Аз и "съквартирантката сме били облечени през цялото време. И двете кърмихме, та не виждам връзката. Еднократно бельо ми разрешиха доколкото помня веднага щом се изправих сама и свалиха катетъра.
Нейният мъж и по-голямото 'и дете също не са ми създавали неудобство.
Как ли пък ще забраним присъствието на бащата на детето, защото някоя иска да си се разхожда гола в стая, в която са настанени и други родилки.

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 14:33 от Vermilion`

# 608
Аз предлагам направо и присъствието на майката да забраним, защото искам да се разхождам гола, а ме е срам и от жени Grinning

# 609
Явно всеки се впечатлява от различни обстоятелства. Както и да е, всеки си избира, аз не съм от Бургас, не съм била в друга болница, сравнявам частна болница в Плевен и Бургас, Девата е на светлинни години назад във всяко отношение.
Шишетата не бяха нови, дрехите откровено бяха захабени, имам снимка как на моето бебе му беше изцапана ританката с кръв и никой не я смени и на другия ден!, едно турче, момченце, го донесоха единия ден в розови дрехи ...
Това, което най не ми харесва при многото посетители, е, че болницата не осигурява хигиена и безопасност. В Плевен пред отделението има машина за чулки, тук всички внасяха мръсотията отвън - лекари, посетители, пациенти...
Аз лично станах свидетел как вечерта, след времето за свиждане възрастна туркиня с малко дете влезе в стаята с бебетата и вдигна детето над едно от кошчетата, докато със секциото ида за телефона да снимам, вече я нямаше. Така всеки може да влезе при бебетата.
Както и да е, всичко при мен мина нормално, имам много забележки, но Девата сами трябва да търсят мнението на родили, за да има качество, а не да лежат на стари лаври и сравнението колко по-добри са от държавната болница.

# 610
  • град-държава
ДМ е единствената частна болница, доколкото зная, в която както изглежда доскоро можеше да родиш безплатно и на европейско ниво.
Според мен частната болница, си е частна и трябва да е платено, за да се поддържа съвременно ниво на услуги, специалисти, грижа, апаратура и хигиена.
Нормално е в някакъв момент да се стигне до занемаряване. Няма как да издържат финансово.
Аз също имам снимки и видео, включително от операционната и детето ми не е било обличано с лекьосани и скъсани дрешки. Чаршафчетата също бяха хубави. Струва ми се, че единственото нещо, от което бях недоволна беше храната.
На първи етаж има на няколко места позиционирани калцуни, включително препарати за дезинфекция на ръцете. И сега ги има, защото когато водим детето на преглед, винаги ползваме.
Горе докато съм била, не съм видяла някой, който да е без калцуни и да не си намаже ръцете с дезинфектант, а лично мен ме помолиха да не влизам от вратата на стаята с бебетата. Дори не бях пристъпила. Явно в твоя случай е бил момент, в който не е имало никой вътре.

# 611
Най-голямата глупост, която направиха от Девата, е безплатното раждане. Казах го и тогава, казвам го и сега -  Качество НЕ се поддържа без пари, никъде и в никоя сфера.
Наредиха се куп женици с претенции, за които са готови да заплатят... НУЛА лева. Цъкат на Айфона, купен на изплащане и чакат някой друг да плати за грижите за собственото им тяло и детето излязло от същото това тяло.
Дори раждането, сред хлебарки и паяжини, в Общинските болници е по-скъпо...

Да си върнат в "Дева Мария" таксите. За всичко! И всеки да си избира комплект услуги - от важните до глезотиите.
И срещу сумите да поддържат базата и задържането на специалисти.

# 612
  • Бургас
Въх, добре, че в стаята в която бях аз не се е разхождала никоя гола иначе щеше да има конфликт от ръкопашните. Калцуни имаше не само на първия етаж, но и на етажа на родилно до неонатологията - даже там беше машина - слагаш крака и тя ти обува калцуните. Никога по време на престоя ми там, не само в родилно, но и в патологията, не е било мизерно, стаите се чистиха редовно. Нямаше нищо счупено, всичко беше добре поддържано. На дъщеря ми облеклото си беше чисто, сменяха го редовно. Не съм видяла и някоя от момичетата в стаята да се оплаче. Междудругото аз бях на третото легло, имаше голям гардероб до него. Гледката през прозореца беше хубава, нямах проблеми с посещенията на мъжете на останалите две момичета, както и те с посещенията на моя мъж. Всяка беше достатъчно възпитана да предупреждава, кога ще идва нейния мъж, за да не стават сконфузни ситуации.

# 613
Придложете ми лекар в Бургас за следене на рискова бременност.

# 614
  • Бургас
Недялков  Peace

Общи условия

Активация на акаунт