Тромбофилия - тема №2

• 87 592
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Герда, много съжалявам за случилото се Sad Много сили ти желая!
И аз като Сигма мисля, че  е добре профилактиката да бъде по-дълга от общи съображения, въпреки че не мога да цитирам изследване.

# 376
Герда, много съжалявам... Следя с интерес всичко, което пишеш от доста време. Човек ако те чете внимателно може много да научи от теб. Ти си един от пътеводителите в този труден за жените път. Няма ли вариант за ин витро с ПИД? Някъде назад имам спомен, че беше писала, че болестта ти се предава само на единия пол  newsm78 , няма ли как да подберат ембриони само от другия?

# 377
Да докладвам и тук :

Конова ми каза да пия Актив мама на Допел херц хахахха чудно !
След като й поразказах как процедират колегите й в страната, занесох й лично суровия Б12 на Гардън ъф лайф, който тя намери за очарователен и снима с телефона си - ми препоръча да повторя изследването, за да проверим дали наистина е паднал толкова Б 12, да видим защо е паднал толкова и тогава, ако пак се повтори резултата - 10-15 дни да пия тези на  Гардън ъф лайф, след което да спра и може би пак да повторя - "защото те не се пият постоянно" , а ако не е толкова ниско - да пия Актив мама на Допел херц - където е бъкано със синтетика, макар и в малки дози......

Ааа да и да не забравя, попита ме няма ли да вдигнем дозата на Клексан от 0,4 на 0,6 ?
Казах "......ъъъъъ аааааами не знам .... не сме коментирали"
Тя : "Има един показател INR, който показва антикоагулантния статус + фибриноген. Изследвай ги ей сега заедно с Б 12 и ще решим ...
Казвам, това да не е протромбиново време, защото го имам сега изследвано ...А фибриноген пускам всеки месец, ама те нали нямат връзка с терапията ....
Тя казва: Не, не - това е друго ....
А аз се блещя и мигам на парцали  newsm78 Shocked Shocked Close

Какво ще кажете ? Аз съм в потрес ......

# 378
  • София
Ще кажа, че INR е мерна единица, а не показател!

# 379
Бебка, не искам да коментирам случая, имам отношение към клиниката и екипа й, не искам да си създавам лоша карма Laughing с изказвания. За себе си знам, че повече не бих отишла при тях за каквото и да е.
Относно суровият вит. Б12, той може ли да се ползва от хора неусвояващи Фолиева и Б12,т.е. този вит.в суровата си форма метилиран ли е? Вдига ли значително нивата на Б12?
Блатодаря!

# 380
  • София
Бебка, а тя обясни ли какво точно има предвид с това INR?

В сайта на Цибалаб има изследване, което се нарича INR ( пълна капилярна кръв )

В допълнение намерих това:
The international normalized ratio (INR) is a standardized number that's figured out in the lab. If you take blood thinners, also called anti-clotting medicines or anticoagulants, it's especially important to check your INR. The INR is figured out using the results of the prothrombin time (PT) test.
https://www.urmc.rochester.edu/encyclopedia/content.aspx?content … _normalized_ratio

За витамините единственото обяснение е, че в тях има доста други полезни витамини за бременни. 

# 381
INR по принцип от клексана или фраксипарина почти не се влие..аз съм го следила на 2 седмици,но когато бях на синтром защото там има значение и много се влияе кръвосъсирването и за дозата...по скоро фибриногена...

# 382
  • София
Изследването на протромбиново време е точно за следене на хората, които са на терапия със синтром. INR e мерната единица на протромбиновотж време, заедно със секундите. INR е изчислен резултат

# 383
Веднага след нея, минах през лабораторията на самия ин витро център да питам, защото бях в шок.
Гледам си изследването на протромбиновото време, на което в скоби пише INR и се почесвам ...
Е казаха ми, че точно за него става дума !!!
За витамините, как може да й обяснявам и да знае, че съм с генетични мутации и да ми препоръчва синтетики ??? След това минах през АГ-то, че трябваше да си взема новия болничен.
Споделих и с него тези резултати, а той ми предписа Огестан .....
Просто нямам думи - виждате ли защо се консултирам и с вас ?
Ако се доверя само на тези тримцата - какво правим ?

# 384
Нямам думи просто. А е от "корифеите".

# 385
Конова и аз веднъж я питах дали да изследвам B12 и D - отговорът й беше: Нали пиеш Актив мама, там има достатъчно от тези витамини. Та на своя глава си ги изследвах и естествено бяха на долната граница.

# 386
еми екстра ... ще ни оправят ....
ами този Огестан от Аг-то ??? Там не видях ни желязо, ни Б 12, да не говорим, че ФК е синтетика .....
Думи нямам !
Днес си изпих първата таблетка Б 12 на Garden of Life. Пия 2х1 Сорбифер + 2 пъти на ден Билкова кръв.
След месец - контрола. Да видим ....

# 387
  • София
Бебка,
на първата консултация Русев ми беше казал, че иска да ми обясни всичко така че да го разбера и да мога да си правя сама изводите, когато лекарите си противоречат.
Явно ей такива ситуации е имал предвид ...
Hug

# 388
Момичета здравейте и от мен, аз следя другата тема Фраксипарин, клексан... и от вчера от както открих тази тема се опитвам да прочета всичко, което сте написали. Аз съм със следните мутации:
Хомозигот 4G/4G за PAI,
Хетерозигот I/D (ACE),
Хетерозигот C/T  за 677 C>T (MTHFR),
Хетерозигот A/C за 1298 A>C (MTHFR).
Изследванията за тромбофилии си пуснах след 2 мисед аборта в 6-7седмица, 2016г.
Януари месец започнахме да правим нови опити. Започнах да пия АП и мета фолиева. След + тест февруари месец спрях АП и започнах Фракси 0,4 + дуфастон. В момента съм 9с 4д надявам се всичко да продължи, да се развива нормално. Нещото, което ме озадачи от писаното от вас е, че хората с моята мутация на MTHFR, освен неусвояването на фолиева киселина имат и неусвояване на б12. Правилно ли съм разбрала? Защото за мен това е нова информация, която до вчера не знаех. И какви изследвания бихте ме посаветвали да си пусна в този случай, заради MTHFR мутацииите: б6, б12 и хомоцистеин?
ПС: Извинявам се за дългия пост.
ПСС: Изключително съм благодарна на Герда и easyrider , които в предната тема ме посъветваха за терапията  bouquet

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 19:22 от _Neytiri_

# 389
Може да направиш консултация с добър хематолог, първо го проучи и с него обсъди В12 и хомоцистеин, без да спираш прием на фолиева киселина.
 Има хематолози, които не знаят какво е трамбофилия - не си губи времето с тях.

Аз имам анемия, която оправям с прием на фолиева до раждането, но хематолози са ме блъскали с желязо погрешно.

Общи условия

Активация на акаунт