Тромбофилия - тема №2

• 87 571
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
easy rider, много ти благодаря за информацията  bouquet

# 406
Герда, easy rider благодаря ви за отговорите ще си направя контролни изследвания и консултация с хематолог.  bouquet Сега си обяснявам защо цял живот хемоглобина ми е бил на долната граница.

# 407
Герда, easy rider благодаря ви за отговорите ще си направя контролни изследвания и консултация с хематолог.  bouquet Сега си обяснявам защо цял живот хемоглобина ми е бил на долната граница.

Защо?

# 408
А, то аз чак за третото се усетих да пия метилирани Simple Smile И нали знаеш - следи за всеки случай и хомоцистеина. За високите дози В12 обаче е добре да се консултираш със специалист. Не би трябвало да навредят, но все пак трябва да се има предвид, че резултатите от серумните изследвания на В12 не са безкрайно надеждни.
Neytiri, много се радвам, ако с нещо съм помогнала. Леко и спокойно бременеене!  bouquet На въпроса ти - да, тези мутации водят и до нарушено усвояване на В12. Добре е да се следи нивото му, при нужда да се приема метилкобаламин, а не цианокобаламин (е, ако се наложат инжекции, в БГ май има само циано), и задължително да се следи хомоцистеинът. Понякога при бременност серумният В12 излиза нереално нисък, така че ако стане така, си вземи мерки, но не се шашкай твърде много.

Хомоцистеин също никога не съм пускала, ще го излседвам в сряда, когато и без това ще пускам разни неща Rolling Eyes
А Б12 през цялата бременност ли е добре да се взима, както мета фолиевата?

Аз преди да забременея, няколко месеца без добавки изследвах Б9, Б12, хомоцистеин, желязо.
След като всичко излезе в доста добри норми (поне за нашите ширини Simple Smile), си пиех Б комплекс в бионаличните форми, профилактично. След това останах само на Неофолик мета х 2. и до днес си я пия, ще я пия до края на бременността, сигурно и след това при кърмене. Относно Б 12, в крайна сметка на своя глава започнах суровия на Garden of life по 1 таблетка 1000 мкг. Към края на месеца ще ми пристигнат и 5 инжекции хидроксокобаламин 1000 мкг от Германия. Писах на доц. Русев да видим дали ще даде зелена светлина за тях. На теб кой ти предписа такава доза Б 12 ? И при каква стойност ?

# 409
  • София
Стойността на б12 ми беше 145 при ДОЛНА граница 240 , затова почнах на моя глава 4 по 1000. Изследвах след 50 дни, резултатът вечв беше почти 400, затова намалих на 3 по 1000. Ще изследвам пак след месец да видим как е.

# 410
Ухааа, доста под граница, да ... ами щом го няма ефектът на overmethylation при теб и си покачваш добре нивата, значи си ок.  Peace

# 411

Защо?

Защото от това, което прочетох и разбрах от интернет е, че пpи B12 и фoлиeв дeфицит, мoжe дa имa нe caмo ниcъĸ xeмoглoбин, нo и пoнижeнo нивo нa лeвĸoцити и тpoмбoцити, мaĸap чe тe нe ca в мнoгo ниcĸи cтoйнocти.  И тъй като аз цял живот съм била на долната граница на хемоглобина и при положение, че пронякога съм пила допълнително желязо, без голяма промяна в резултатите, сега намирам логично обяснение за това в мутациите, които имам на MTHFR.
ПС: До този извод стигнах сама вчера и все още не съм на 100% сигурна дали е така. След като направя консултация с хематолог се надявам, че ще ми се изяснят тези въпроси, тогава ще ги споделя с вас.

# 412
Ниският хемоглобин има отношение към анемия не към мтхфр.

# 413
Имах нисък хемоглобин, когато не ядях месо 100, след това се повиши, когато започнах​ да ям месо 130. Яжте месо поне три пъти седмично.

# 414
Хайде-хайде, вегетарианството си е напълно здравословен и нормален начин на хранене. Лично аз не ям месо от 15-годишна, вече 25 години значи, и никога не съм имала проблеми с хемоглобина Simple Smile
Neytiri, ако дефицитът на В12 води до анемия, то обикновено е т. нар. мегалобластна анемия. Установява се с морфология на еритроцитите.

# 415
Хайде-хайде, вегетарианството си е напълно здравословен и нормален начин на хранене. Лично аз не ям месо от 15-годишна, вече 25 години значи, и никога не съм имала проблеми с хемоглобина Simple Smile
Neytiri, ако дефицитът на В12 води до анемия, то обикновено е т. нар. мегалобластна анемия. Установява се с морфология на еритроцитите.
Само казвам как е било при мен.

# 416
Да, аз само противодействам с личен опит на съвета да ядем месо поне три пъти седмично Simple Smile Simple Smile Естествено, че при всички е различно  bouquet

# 417
При мен вегетарианската диета ми бута креатинина.
 Ахемоглоббинът ми най-ддобре се оправя от миди.

# 418
  • София
При мен също анемията се повлия страшно много от приема на б12 Peace
Еинаги съм била с желязодефицитна уж, хемоголобин около 105, като почна а взимам желязо, колкото и да пия, максимум стига до 125, а откакто взимам б12, хемоглобина ооследно ми беше 143, на което се облещих направо   Shocked
И да вметна, че ям месо ВСЕКИ ден, голям любител съм. Така че сега тепърва преоткривам огромния недостиг на б12 какво ми е носил.

# 419
И аз обожавам месо-във всичките му кулинарни форми и аромати.
В 12 и Хемоглобинът ми са в чудесни граници Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт