Тромбофилия - тема №2

• 87 783
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
личната ми в началото по същият начин ми я биеше и дори и не прищипваше кожата и не търсеше място с повече кожа, а директно вкарваше иглата подкожно като преди това изкарваше въздуха

# 601
Може би тайната е в ътъла на поставяне. Подкожните се поставят под 90 градуса.

# 602
  • София
Здравейте, миналата седмица си пуснах разирен пакет в националната генетична лаборатория.
Доколкото разбрах, освен показателите в този разширен пакет има още няколко, които е добре да се пуснат...т.е. в други лаборатории(Геника) има още по-разширен вариант.
Кои са тези показатели  Rolling Eyes Нещо не мога да се ориентирам, да сравня съкращенията и кое къде го има/няма.
Да разбирам, че ако сега всичко излезе наред в този разширен пакет, това не трябва да ме успокоява  Laughing   а трябва да пусна още няколко допълнителни неща...

# 603
  • София
Дезидерия,
дай да видим първо какво ще излезне от основния пакет. В него влизат Factor 5 Лайден, Factor 2 протромбин, PAI-1 и C677Т на MTHFR. Виж на първа страница има повече информация.
Общо факторите са 10+, но няма смисъл да изследваш всички, ако имаш "достатъчно" мутации в основния пакет. В сайта на Геника ги има всичките поединично в пакет Генетични предразположения.

Стискам палци да няма нищо при теб Simple Smile

Здравейте, миналата седмица си пуснах разирен пакет в националната генетична лаборатория.
Доколкото разбрах, освен показателите в този разширен пакет има още няколко, които е добре да се пуснат...т.е. в други лаборатории(Геника) има още по-разширен вариант.
Кои са тези показатели  Rolling Eyes Нещо не мога да се ориентирам, да сравня съкращенията и кое къде го има/няма.
Да разбирам, че ако сега всичко излезе наред в този разширен пакет, това не трябва да ме успокоява  Laughing   а трябва да пусна още няколко допълнителни неща...

П.п. разширен пакет в НГЛ е като основен в Геника.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 19:33 от delisardeli

# 604
Дезидерия, аз така бях спокойна, че всичко ми е наред с генетичните. Бях пуснала някакъв основен пакет. Обаче наскоро пуснах още показатели и при един от тях лъсна проблем. Оказа се, че при следваща бременност ще трябва да съм на терапия с Фраксипарин.
Ако искаш, се консултирай със специалист, понеже и аз не знам кои са абсолютно всички показатели за тромбофилия.
Иначе delisardeli е напълно права според мен.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 16:19 от Forest rain

# 605
Момичета ако на някой са му вливали интралипид да пише ако е разбрал каква е процедурата, аз трябва да вливам 10 мл.купих си вчера 500мл. , защото няма по- малки разфасофки и трябва утре да ми вливат, но това ще го прави моя личен лекар защото не мога да отида до доц.Русев за едно вливане та въпроса ми е разрежда ли се с нещо или направо се изтегля нужното количество и започва да се влива , венозно е нали така и бавно се пуска да изтича, казвайте кой какво знае моля ви:))))

# 606
  • Димитровград
От интралипида се изтегля 10мл. и се прибавя към 500мл. банка NaCl и се влива венозно. Вливането продължава около 30-40мин. Ако имаш още вливки интралипида можеш да си го сложиш в хладилника и да го съхраняваш един месец след това ако има останал се изхвърля. Дано съм била полезна Hug

# 607
sladkatakaka1988 много полезна,благодаря ти от сърце:)

# 608
Здравейте, Момичета! Извинявам се предварително, ако е задаван този въпрос! Пуснах си изследвания за тромбофилия в Геника на 05.04.17 г., но все още не са ми звъннали. Някой запознат ли е до колко време излиза резултата?

# 609
Здравейте, Момичета! Извинявам се предварително, ако е задаван този въпрос! Пуснах си изследвания за тромбофилия в Геника на 05.04.17 г., но все още не са ми звъннали. Някой запознат ли е до колко време излиза резултата?

На мен ми звъннаха на 6-тия работен ден. Успех!  Peace

# 610

На мен ми звъннаха на 6-тия работен ден. Успех!  Peace

Благодаря! На мен ми вземаха кръв във Варна и ако броим, че са я изпратили същия ден, това означава, че днес е шестия работен. Но с моя късмет сигурно след празника ще е.

# 611
Здр момичета ,може да не съм много за тази тема ,за което ме извинете,но да попитам ако някой е правил тромбози на крайниците ,моля кажете каква е симптоматиката. Благодаря!

# 612
Здр момичета ,може да не съм много за тази тема ,за което ме извинете,но да попитам ако някой е правил тромбози на крайниците ,моля кажете каква е симптоматиката. Благодаря!

Аз съм имала..Болка,оток,скованост,единия ми прасец беше със 1,5 см по-голям...Все едно имах стягане на мускула от вътрешна страна...и като го пипнех беше по-=топъл от другия/казаха че при някои се зачервявал/усещах и болка и стягане и в ахилеса..но не знам дали от това е било Simple Smile.

# 613
Здравейте момичета, светли празници ви пожелавам, но се замислих и искам да попитам някоя от вас пила ли е билки по време на бременност, които разреждат кръвта, зачетох се и ми попаднаха гинко билоба,червената детелина и незная дали да започвам да пия билки освен аспирина , а при положителен тест започвам и фракси? Някой пил ли е и билки?

# 614
Не те съветвам да пиеш билки по време на бременност!!!

Общи условия

Активация на акаунт