Тромбофилия - тема №2

• 87 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Доц.  Русев ми изписа АП през ден и Фракси всеки ден, но не разбрах дали има значение кога се приемат ?
И двете вечер наведнъж ли ? newsm78

# 616
АП вечер, фраксипарин сутрин.

# 617
Доц.  Русев ми изписа АП през ден и Фракси всеки ден, но не разбрах дали има значение кога се приемат ?
И двете вечер наведнъж ли ? newsm78
Аз вече почти 7 месеца слагам фраксипарин вечер към 19 часа, а преди лягане пия аспирина.

# 618
  • На север
Здравейте. Намерих тази тема за Тромбофилията и реших да питам тук. Не съм запозната с проблема. Имах аборт януари месец. Живея в чужбина. Юни се прибирам и мисля да отида до София да си пусна изследвания. Според вас къде и кой пакет за тромбофилии е най-добре да си пусна?  newsm78 В Герика гледах цени на основен пакет 160 лв, а за пълен 320 лв. Разликата в цената е доста голяма...  #Crazy

# 619
аз пуснах основен пакет в  майчин дом -100лв., ако излезе нещо положително лечението е същото, както и при разширения  Simple Smile

# 620
  • София
В МД 100лв е разширения.Основния май беше 80.

# 621
Аз изследвах в Майчин дом основен панел ( 4 фактора) преди 2 месеца и беше 100лв

# 622
  • На север
Добре значи ще си пусна основния пакет в Майчин дом. А трябва ли да отида на гинеколог там преди това? Аз хламидия и другите подобни мога да си ги пусна и в Бс при гинеколог. Има ли нещо друго освен тромбофилии, което да пусна в София и е важно след аборт да се види?

# 623
Добре значи ще си пусна основния пакет в Майчин дом. А трябва ли да отида на гинеколог там преди това? Аз хламидия и другите подобни мога да си ги пусна и в Бс при гинеколог. Има ли нещо друго освен тромбофилии, което да пусна в София и е важно след аборт да се види?
Аз след моите мисед аборти започнах с изследване на Антифосфолипидни антитела и след като излезе отрицателно си пуснах изследванията за вродени тромбофилии и там излезе проблема.

# 624
  • София

Аз изследвах в Майчин дом основен панел ( 4 фактора) преди 2 месеца и беше 100лв
Аз пусках преди 2-3 седмици. Преди това гледах ценораписа им в сайта и там така пише разширен- 100лв и конкретно за него ги питах.
Не го пиша като заяждане или нещо такова Grinning Просто да не са те минали...или да са ти пуснали разширен, но да си мислела, че е основния. То за 20 лв разлика кой знае какво са включили ...

# 625
  • София
Момичета,
ако ще пускате изследвания в Майчин дом - пускайте разширен пакет (4 фактора). Той съдържа същото като основния пакет в Геника.

# 626
Работата е там, че изследванията за тромбофилия не са като ПКК и ако излезе нещо подозрително, да се правят допълнителни. Тук имаме десетина възможни мутации и отсъствието на една не означава, че няма друга. За щастие, основните пакети включват най-рисковите като фактор V и II, но обикновено не включват антитромбин III, протеини  C и S (измервани в стойности), както и "по-новите" като фактор XIII и TAFI. В МД специално дори изследването на MTHFR не включва А1298С, а само С677Т, а там има съществено значение дали има мутация само по едното или и двете (възможно е в последно време са го включили, но доскоро не бяха).  

# 627
За ТАФИ и фактор 13 може ли по няколко думи?

# 628
И мен много ме интересува някой да обясни нещо за ТАФИ. На моето изследването, на което пише, че съм хетерозигот, заключението е, че може да имам предразположеност към дълбоки венозни тромбози, спонтанни аборти и репродуктивни проблеми. Аз досега нито едно от трите не съм имала. През бременността ми възникнаха проблеми, обаче никой не може да каже имат ли категорично връзка с тази мутация.

# 629
Здравейте
Искам да ви попитам вече 2пъти съм вливала интралипид и асперин протек взимам през ден ,омега,фолиева и б12 възможно ли е от вливането да ми се намали менстроацията от 7 на 5дни.

Общи условия

Активация на акаунт