Тромбофилия - тема №2

• 87 500
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Тези капки Мария Папазова ги пепоръча, ама тази доза .......

# 466
  • София
Здравейте, аз съм 4G/4G,, съвсем прясно бременна Grinning. По предписание на доц. Русев съм на аспирин и фраксипарин. Та въпроса ми е мога ли сама по нещо да се ориентирам дали не ми се е разредила повече от необходимото кръвта?

# 467
Здравейте, аз съм 4G/4G,, съвсем прясно бременна Grinning. По предписание на доц. Русев съм на аспирин и фраксипарин. Та въпроса ми е мога ли сама по нещо да се ориентирам дали не ми се е разредила повече от необходимото кръвта?
Всеки ден ли сте на фраксипарин?

# 468
  • София
Не, един ден фракси,един ден аспирин.

# 469
Не, един ден фракси,един ден аспирин.
На някои хора при разреждане на кръвта се появява кървене от носа.
Според мен, не трябва да се притеснявате, няма как кръвта да се разреди мното, тези дози на фраксипарин са превантивни. Аз даже се чудя не трябва ли всеси ден да се слага фраксипарин?

# 470
Самоот ап ми се появявало кървене от носа.

# 471
  • София

0.4 ли ти е фраксито? Лека бременност до термин ти пожелавам!
Изписват ли се някога по-високи дози фракси/клексан при 4G/4G?

# 472
Сорендичка, аз съм с 4G/4G. И на мен ми изписаха Фракси 0.4 всеки ден и Ап през ден. Мисля,че при повече мутации предписват по-високи дози.

# 473
  • София
Ивка,
Направи консултация и с хематолог.
Стискам палци всичко да е наред до финал Hug

П.п аз също съм с 4G-4G и НМХ ми е назначен за всеки ден.

# 474
Момичета,това е становището на резултатите ми:
Повишени популации на НК клетките. Повишена НК активност. Сериозно повишени ТЛА. Хетерозигот по мутантен алел на PAI и MTHFR. Вит Д = 22.2 (в норма, но на долна граница). Вит В12 =89.0 (сериозен дефицит!!).

За вливане на 10 мл Интралипид 2-4 дена преди ЕТ и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност. Последно вливане в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ). Вит Д  х800-1200 ЕД дневно. Вит В12 х1000 гами инжекционно и.м. 7 инжекции през 5 дни.
Какво е ТЛА?И  PAI    и MTHFR?

# 475
Алдита, тромбоцитно лефкоцитни агрегати ТЛА. Много сериозен ти е дефицита на В12 и витамин Д, как не си се усетила да го изследваш до момента. Не пий фолибол, а само неофолик мета заради мутацията. Обикновената създава токсична среда.

# 476
  • София
Да от 0.4 ми е Фракси и на всяка трета седмица трябва да пускам агрегати и фибриноген. Препоръчайте читав хематолог. Паскалева нещо не ми хареса, като се наложи да я посещавам при предишната неуспешна бременност. Ако знаете Сигридов, кой хематолог препоръчва, ще е най-добре.

# 477
аз също съм с 4г/4г, до сега никога не съм приемала мета фолиева нито б12, според вас за моята мутация необходимо ли е 7 месец съм

# 478
  • София
Ивка,
на 1-ва страница има координатите на проф. Станева в Токуда.

Алисия,
Неусвояването на Б9 и Б12 е свързано с мутации в MTHFR. Ако нямаш такива - не е необходимо да приемаш метилирани форми на Б9 и Б12.

# 479
Dundy, писах ти на лични. Simple Smile
Какво означават завишени ТЛА с граница 1.6 при мен 4.8?

Общи условия

Активация на акаунт