Дневникът тема 75 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 238
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Menerva,браво за резултата! bouquet

# 196
Скрит текст:
Здравейте, чета редовно темата но не съм се включвала. Кайсия, и аз имах подобен проблем с чувството за постоянен глад, не знам дали е ЛР или просто на нервна почва вследствие на много сериозни проблеми през последните години, но бях качила едни 25 кг, с които просто не можех да се справя точно заради постоянното желание за ядене  Embarassed За мен решението се оказа старта с монодиета така хем не гладувах хем успях да се мотивирам и от 80кг на 1.08 днес съм 60 кг като след моното продължих с разделно хранене. Ако се занимавах със спорт сигурно резултата щеше да е и по-добър  Simple Smileно  единствено гледам да ходя повече пеша. Понеже съм над 40 г. и определено стратирането на процеса на сваляне беше по-бавен си наложих да не се меря често за да не се демотивирам. Остават ми едни 5-6 кг още и се опитвам да се настроя да ги почна с едно 10 дневно плодолечение но още не се чувствам готова  Embarassed BTW
не знам защо така негативно масово се отнасяте към гладуването  Thinking все пак Нобеловата награда за медицина за 2016 беше точно за автофагията способността за възстановяване на телата ни чрез глад  Simple Smile
Ти сама си дала отговор на въпроса си.    Grinning
Аз не съм против гладуването, когато се налага поради здравословен проблем.Доста състояния се повлияват добре от прилагане на гладоЛЕЧЕНИЕ.

Против съм, когато се използва за отслабване.Против съм за себе си, разбира се, всеки има право да постъпва с тялото си, както сметне за добре.
Логиката ми говори, че когато гладувам 10 дни (например) и сваля няколко кг, в момента, в който започна отново да се храня, дори с нормална храна, кг отново ще тръгнат нагоре.
Организма, поставен в режим на глад, включва други механизми за "защита".И когато отново му се подаде храна, той бърза да се запаси отново и складира всяка "троха", за да има за бъдещи периоди на глад.
Аз например си обяснявам лесното си отслабване с ВМ хранене именно защото не съм се подлагала на глад.Т.е., тялото ми не е било поставяно в позиция "Опасност-глад", не му се е налагало да "оцелява" в условия на глад, и когато започнах да му давам хубава храна, то самО регулира обмяната и кг., без особени усилия от моя страна.

# 197
  • BG-DE
Всичко е много индивидуално то и затова няма режим на хранене, който да е перфектен за всички  Simple Smile Тези дни гледах в YouTube една американска програма за екстремно отслабване, ами когато тежиш 200 кг и те сложат на 1500 ккал дневно и часове усилени тренировки то пак си е глад  Laughing Всичко е въпрос на мотивация  Peace Прави ми впечатление обаче, че и при американците и при руснаците най-популярната диета е Зоната (може би защото е най-балансирана Thinking), а у нас тя като че ли няма много фенове  Thinking

# 198
  • някъде
Кайсия, като те чета ми хрумна, че може би лакомията ти идва и от стрес-  две малки деца(ако правилно съм разбрала), чужда държава, затворена си вкъщи....другото, което и по мен съдя- свикнали сме с въглехидратите, по всяко време на деня, след ядене, дори и за заместване на ядене, а това не се изкоренява толкова лесно. Понеже знаеш, че трябва да ги ограничиш, започваш още повече да мислиш за тях. А и виждайки, че килограмите си седят( няма как да паднат толкова лесно), си казваме- "така и така сме пълни, защо тогава и да сме гладни"....и се въртим в омагьосан кръг. Аз от 11-12 години съм пълна, първо беше оправданието- бременна съм, после- родила съм.....е да де, но оттогава минаха мнооооого години, а аз си седя същия плондер, че даже и качих. Воля, ограничение и тренировка трябва, но при мен воля няма, а има мързел, тъй че няма на кого друг да се сърдя и ще си търпя големия задник и ще имам комплекси, поне докато не се взема в ръце и не направя нещо за себе си Peace

# 199
  • тук и там
Диди,той стреса беше в началото.Сега не съм стресирана-но може да е дало отражение.Определено не съм от най-спокойните хора,но това е въпрос по-скоро на темперамент.И аз от доста време съм пълна,не е като да е от година-две.. Peace
Днес съм по Зоната-на телешко варено. Simple Smile
Menerva,забравих да те поздравя за резултата!Браво!-20 килограма си е сериозно постижение!

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 14:25 от Kaisia

# 200
  • София
Пропуснах закуската,О -малко охтопод ,следобедна 5 бр сини сливи с кафе.Вечерята ще е тиква с мед и кефир.
От утре 3 дневно кефир и елда.

# 201
  • София
Момичета, а вие с каква гарнитура ядете месото. Аз не обичам сурови зеленчуци, особено зимата и от готвените не всичко ми е вкусно, а напоследък ям доста свинско със зеленчуци и вече се чудя какво да измисля. За разнообразие си правя извара, с малко сирене, кашкавал и чесън. Някакви други идеи с малко В?

# 202
  • Велико Търново
Режа си авокадо. То присъства почти всекидневно в менюто ми Simple SmileМарули също обичам.

# 203
  • София
Червени чушки печени замразени има по фризерите в магазините.Табуле си правя.

# 204
  • Пловдив
Салати - прясно зеле с моркови, гуакамоле, кьопоолу, туршия, кисели краставички, печени чушки, марули...
Гледам да не смесвам месо с млечни и месо с варива.

# 205
  • Козлодуй
Момичета, а вие с каква гарнитура ядете месото. Аз не обичам сурови зеленчуци, особено зимата и от готвените не всичко ми е вкусно, а напоследък ям доста свинско със зеленчуци и вече се чудя какво да измисля. За разнообразие си правя извара, с малко сирене, кашкавал и чесън. Някакви други идеи с малко В?
Нарязвам зеле слагам го в плик и в хладилника после щипвам от него за гарнитура поръсвам с копър (предварително нарязан и в камерата) и нарязвам малко целина в зелето. Месото на скара напичам всякакво и после само топля в микровълновата и зелето също предварително нарязано си седи в плика и само сглобявам манджата понякога към него добавям домат или краставица Simple Smile

# 206
  • София
Благодаря ви за идеите, патладжаните ги бях забравила, така че кьопоолу ще си направя със сигурност още в петък, имам и печени чушки в буркани, но са леко кисели, ще потърся начин как да им махна киселото и ще станат супер на гарнитура със сирене/извара. Не ям кисели зеленчуци, туршии и тн, както и марули и от този род. Така че зимата сурови салати не ям. Гуакамоле не съм правила от три седмици, така че благодаря и за това подсещане!

# 207
  • София
Надъхвам се аз,чета гледам снимки упражнения и тн.
Попадам на статия, че кефира правил чудеса с кожата на лицето!😆😅😆 Моля кефир-оманките да кажат,колко красиви са станали и да пускам тема в Красива мама.😅😅😅
Трябва да се стегна за утре,дайте някой съвет,мантра,заклинание,магия?

# 208
Най-убавите!
Аз си правя и разни разкасителски процедури напоследък, кремчета, маски, масажи  Crazy
Поне на фейс ще се докарам хаха

# 209
  • Велико Търново
Добро утро! Днес имам плюс 200 грама, но снощи не знам защо се почувствах длъжна да ям от един суджук, който естествено беше солен и го ядох след като се навечерях. Та тази сутрин кантара показа 62 Blush
Аз като голяма почитателка на кефира ще си го ползвам само за ядене, предпочитам други неща да си слагам по лицето и косата Blush
Менюто ми за днес:
обяд-100 грама Бри,3 варени яйца,100 грама бекон
вечеря-150 грама бекон+2 яйца и ще си нарежа малко краставица

Днес ще ходя да купувам 10 бутилки кефир-за мен и моето момиче и да направя заявка за още 10 за другата седмица Heart EyesВсяка седмица ще имам по един ден-два дена на кефир и сметана, хем ме засища, хем ми е вкусно. Още един извод си направих, че обожавам млечни Simple SmileМоже би ще си направя и един опит за седмица да ги махна, а да ям основно месо и яйца.
Хубав ден, аз отивам на спорт! Hug

Общи условия

Активация на акаунт