Августинската дружина премина първата третина

• 32 611
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Момичета днес цял следобед ме боли кръста ,чудя се дали да пия нош-па ,да не ми навреди нещо .
Изписват масово но-шпа при болки в корема, води се, че е напълно безопасно през бременността, а и даже е препоръчително, ако има по-силни болки/контракции. Не знам дали би ти отпуснало кръста...и мен доста ме боля през нощта, точно като при цикъл - всичко идва от матката, предполагам и за теб е така, но сутринта много приятно се раздвижих (всякакви кръгови движения от таза и кръста помагат, лекички, може и от земя), поразтегнах се и напълно ми мина. Simple Smile Сподели после, ако решиш да пиеш нещо, дали ти е помогнало.

# 61
Didka, само може да ти помогне но-шпа, изпий едно, ако не те отпусне до няколко часа и още едно. Допустимата дневна доза е 3х2.
Не търпете болка, аз правех така предния път и се оказа огромна грешка...

Дива, супер са ти резултатите от БХС-то, казвай ако искаш да ти слагам синьото щъркелче вече  Flutter

Фешън, ако не ти е проблем пътуването, ходи си при стария лекар, тая новата не знам какво АГ е без ехограф  Crazy

Честит празник, stelico, да ти е много здраво и усмихнато детенцето  bouquet

Шоколадче, браво  Hug

# 62
  • София

Дива, супер са ти резултатите от БХС-то, казвай ако искаш да ти слагам синьото щъркелче вече  Flutter

Слагай, Сигридов беше повече от категоричен. Аз му казах преди прегледа, че се надявам на мома, а той като видя какво е ми вика: "ако много искаш да е момиче, има едни хормони, които ако ги пиеш ще го превърнат в момиче по душа  Joy Joy Joy
Уби всякакви надежди  Laughing

# 63
Стелико, честит празник! Да ви е живо и здраво детенцето! Благодарим за вкусната почерпка Simple Smile)
Джеси, браво за хубавите новини от прегледа! Да са все такива до финала!
Шоколадче, браво и за твоите добри новини от прегледа!
Дива, Айла, браво и на вас!
На мамчета, на които им предстои бсх и фм - много палчета!
Като се заговорихме за ЖК, аз понеже още не съм се записала, исках да попитам някой има ли идея дали има ЖК по ЗК в Света Анна , София (Окръжна)?
Аз нали се следя в Надежда и при д-р Игнатов, но понеже в Надежда не ми издаваха болнични, бях при д-р Дачева в Света Анна и тя ми издаде вече втори болничен за 30 дни, втория от които още не е изтекъл. Та ще й звъня да се запиша на ЖК при нея, за да продължи да ми издава болнични до края на Б, но се зачудих - има ли изобщо ЖК по здравната каса в Окръжна?

# 64
Момичета , браво за чудесните новини !
Само такива да има оттук нататък .  
Днес се обадих за резултатите от изследванията и се оказва , че имам гъби Sad  
А точно преди да разбера , че съм бременна изследванията ми бяха чисти . Док каза в понеделник да отида да ми предпише някакви глобули . Някоя от вас имала ли е такъв проблем по време на бременност ?
И много странно на ФМ казаха плацента - предна висока , а пък на последния преглед лекарката каза , че ми е малко ниска и да избягвам полови контакти , докато не се вдигне🤔🤔🤔

# 65
Бети - (виждам, че си писала, че ти е препоръчано да избягваш полови контакти, но за информация по-натам да споделя: ) лекарят на моя приятелка, която имаше инфекция през бременността си ѝ каза да се пазят с презервативи, за да не си навлича нови проблеми. И това било масово при бременните - никоя не се пази (чудим се защо ли, нали Grinning ) и той казал - "ние ги лекуваме, после пак и така цяла бременност". Сега средата е много по-податлива и май е добра идея за в бъдеще. Иначе предполагам сега лекарят ти ще ти изпише нещо позволено и ще ги изчистите, доста често срещан проблем е, не се притеснявай. Hug
А, и още се сетих - по принцип гъбите се хранят със захар - всякакви сладки неща и въглехидрати много им помагат да се размножават, знам, че за кандидата, например - която може да протече по всякакъв начин, не е задължително да е свързана с интимните зони - си има строга диета, за да изчезне. Това само, ако не си го чувала, иначе сега не е хубаво някаква рязка смяна на режима, но намаляването на захарта само може да помогне и за здравето като цяло (ако изобщо приемаш повече, де Simple Smile )

# 66
Devya, забраната е заради плацентата. Аз пък за сега съм с плацента превиа, което е най-лошият вариант  Sad Иначе за разните гадинки, презервативът определено си е решение.
Бети, за съжаление са често срещани гъбите по време на Б, влагалищната флора се изменя и явно се получават благоприятни условия за колонизиране на разни неприятни нещица . След 12та седмица се лекуват, няма страшно. Иначе странно, че на единия преглед са ти казали висока плацента, а на другия ниска.. то се вижда и на ехографските снимки каква е. Може да си ги сравниш.

# 67
Devya , Комалче , благодаря за бързите отговори . Забраната е заради плацентата , да . Надявам се да няма проблеми със нея .

# 68
Разкошшшшшна нова темичка, бладогаря commala!

Радвам се за хубавите новини, само такива да има в тази и следващите теми Simple Smile Стискам палци за предстоящите прегледи. Ние сме на 02.02. 

При мен всичко е по старому, доста зле се чувствам физически и психически. Днес взех капките вомитусхил, може би има една идея подобрение. Ще видим тези дни как ще е.

Вчера успях да заведа малката на консултация и познайте, стана ми зле, прималя ми и едва не припанах. Док  ми измери кръвното 110/90. Не е ниско, но може би заради близките граници хммм. Ще се виждам следващата седмица с ЛЛ и ще я питам. Тези дни и едно боцкане в областта а сърцето усещам,  някоя имала ли е подобен проблем?

# 69
Прекрасна нова тема, благодаря ти commala, нека прoдължаваме с хубавите новини само. Радвам се за хубавите резултати на всички, минали прегледи Hug Хайде и аз да се отчета след днешния преглед - бебо е добре, вече е 4,9 см. Док каза че всичко е наред и отговаря на седмиците си. ММ видял на екрана как маха с ръчички Crazy Взеха ми кръв за БХС, резултатите след няколко дни, дано и там е добре положението, стискайте палци! Аз стискам на всички ви да видите пораснали бебоци и всичко да е ОК  bouquet

Някой беше писал за отрицателния резус фактор - на мен когато се записах за ЖК ми пуснаха изследване за антитела, за да се проверява дали образувам такива срещу бебчо, ако е с положителен резус. Засега нямам, и мисля че ще се прави пак това изследване по-натам. Ако има проблеми се бие анти-Д май чак 28 г.с

# 70
  • Paris, France
Не е толкова фатално това с резуса - проверява се за антитела, според моята (странна) докторица, можело да се изследва резус фактора на бебето, но аз не виждам особен смисъл. Достатъчни са тестовете за антитела - ако няма - супер, ако има и е опасно - значи очевидно е с положителен и се взимат мерки.
Аз ходих да пусна кръв и урина и реших да дам листа за БХС, моля ви се, а той нали се прави след феталната чак, ама... Толкоз ми е акъла бременен, при все, че съм го правила два пъти и то сравнително скоро... Simple Smile Хубав ден на всички, наслаждавайте се на липсата на кореми! Аз одеве бях в супера и се поизпъчих да не остава съмнение и ме пуснаха да мина напред, та си спомних колко е хубаво това усещане - че ьси малко по-привилегирован от останалите. Жалко, че трае само 9 месеца. И добре, че! Grinning

# 71
  • София
В 8 месец не ми отстъпваха място ни в градския, ни в магазини - никъде. А не е като да нямах корем на моите 157 см Simple Smile
добре, че вече съм с кола и няма да изпитам отново кошмара на препълнен автобус.

# 72
  • Paris, France
Ванеска, а искала ли си си? Защото някои хора просто не се усещат. Да, знам, че има и простаци, които и да помолиш, отказват, но все ми се струва, че хората се срамуват да попитат, а са в правото си. Вчера точно бяха качили във Фейсбук снимка от метрото - две девойки цъкат в телефони, а до тях права майка със спящо дете на ръце. Надпреварваха се да ги хулят, но не е сигурно какъв е случаят. Аз се зачудих авторът вместо да снима, защо не им е направил забележка. Може наистина да не са я видели! Много се мразим българите, особено пък към майки с деца каква непоносимост има - всеки път като си ида го усещам, едва ли не ми казват "да не си ги правила, проблемът си е твой"

# 73
  • София
Всъщност не съм. Срамувах се да си поискам. Мисля, че трябва да става по дефо както правя аз.
Права си, че има хора всякакви, но на мен ми се случваше постоянно, не веднъж и дваж.

# 74
Честно казано, на мен понякога ми е трудно да преценя дали една жена е бременна или не.
Имам една  сконфузна случка.. отстъпих място в автобуса на една жена, тя ме погледна въпросително, казах й да седне и я погледнах в корема и тя поклати глава леко възмутено и се обърна, тогава загрях, че вероятно не е бременна и беше доста смущаващо и за двете  Embarassed
Аз лично мисля , че хората не винаги гледат какво се случва около тях, цъкат си по телефоните, зяпат през прозореца, мислят си за техни си работи, и ако не съм с дрехи по мен и в поне 6ти месец, не мога да се надявам просто да се кача в автобуса и да скокнат всички да ми правят място. Давам разни знаци, като например да си разкопчая якето, да си сложа ръката на корема и така хората разбират и винаги са ми отстъпвали ред или място. Ако не броя онзи случай с трамвая, останала съм с много добро впечатление от хората в БГ към бременните, но може и късметлийка да съм просто.
vanesska, за съжаление не веднъж съм чувала и за случки като при теб..

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 18:15 от commala

Общи условия

Активация на акаунт