НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 402
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Херци, това поне е манджа, която можеш да импровизираш. Peace Чушките ги разрежи по дължина на две половини и така ги пълни. А ако купиш от вносните, които са по-тумбести, те са дори по-подходящи. Количествата на продуктите си ги определяш по твоя вкус, подправките също. Само идея. Simple Smile

# 676
искам да я изпратя на мама  Mr. Green
алтернативата е по телефона да ме питат ' ама сигурна ли, че трябва още 1/4 яйце и 10гр сирене'
важни са ми картинките, как така пълнени чушки без поне съвсем мъничко ориз   Laughing

# 677
Да споделя разни "мисли" и тук.....
В петък вечерта ядох варено жито, със захар, стафиди, портокалови корички ...за Задушница.От най-близките ми само сестра ми е до мен, та реших, че е за "Светла памет" на покойниците.Обаче, събота и неделя беше нещо страшно...и двата дни в следобедните часове ме подгони як глад за сладко, то не бяха кексчета, морена, плодове, макарони на фурна....гадеше ми се от преяждане, а се оглеждах за още.    Shocked  Бях забравила какво е да нямам контрол над храната и храненето.....откакто се храня ВМ, такова нещо не ми се беше случвало.А не е като да не съм си позволявала сладко или някакъв десерт....Останалата храна в двата дни си беше напълно ВМ-месо, салати, бекон....Идея нямам какво стана и защо стана.Та, от вчера реших да съм две седмици на Въвеждането на Аткинс, да овладея малко този "глад" за сладко.Ефект има, още вчера не ми се ядеше изобщо, днес също.Закусвах бекон на тиган, варено яйце, домат.За обяд имам наденица или суфле от кайма и дроб, + салати.За вечеря купих пуешки бутчета, мисля да ги направя със зеле и патешка мас.
И още нещо, което не мога да не призная:откакто съм на мазна "диета", станах една такава смирена, миличка, добра.....    Laughing  чак мъжа ми ме бъзика:"Къде отиде предишния звяр?!".    Joy
Неща, които преди ме дразнеха и правех на проблем, сега дори не ме впечатляват.    Laughing
Не вярвах, ама на.....
Това по повод на споделено в друга диетична тема, че мъже на съфорумки се жалвали, че "По-зло от жена на диета няма!".    Mr. Green

# 678
  • София
Амур, то нали червото изпраща сигнали към мозъка- като му подаваш правилните храни и световния мир е запазен  Laughing Ако се случи инцидентно да хапна нещо такова и при мен се отваря кутията на пандора- химията вече е много силна, аз съм напълно убедена, че заливат със съмнителни вещества всичко опаковано, което после влияе на функционирането на мозъка.

# 679
  • n/a
Мда, изпусне ли се въгленовият змей - зловещи са картинките  Mr. Green
До човек си е, но предпочитам да го укротявам с фаст, поне за 24 часа.

# 680
Амур, то нали червото изпраща сигнали към мозъка- като му подаваш правилните храни и световния мир е запазен  Laughing Ако се случи инцидентно да хапна нещо такова и при мен се отваря кутията на пандора- химията вече е много силна, аз съм напълно убедена, че заливат със съмнителни вещества всичко опаковано, което после влияе на функционирането на мозъка.
Интересното е, че се получи след домашно жито....Аз съм писала, че по поводи, а и не само, съм хапвала по няколко хапки сладкиш/торта/баклава...и такова чудо не е ставало, дори след сладкиш в кафене.
2-3 пъти дори още след първата хапка ми накъртва ужасно на захар и повече и да искам, не мога да хапна...а сега имах чувството, че ако бях в сладкарница, можех да унищожа всичко.    Laughing
Чак в един момент ме обзе паника, че не знам как и няма да мога да се спра занапред....абе, ужасно беше.
Както и да е, дано е в миналото.И е хубав урок.По трудния начин, но все пак урок.

# 681
  • София
Може би рязко ни скача захарта и оттам се отприщват нещата, което не е нормално. То може да е домашно приготвено, но тая ГМО пшеница...

# 682
Взех бекона и патешката мас от Метро. За бекона пише, че е без добавки и консерванти, на първо четене ми харесва, по-късно ще го пробвам.

# 683
Amour*, страх ме хвана, като те четях! Дано си по- добре!

# 684
Здравейте!  Hug Има ли някакъв трик при добавянето на кокосово масло в кафето?

# 685
  • София
Разбива се с миксер за фрапе или пастор/чопър/блендер.

# 686
Последната една седмица мазнините са ми колкото протеините. Нещо не мога да вляза в релси. Ям почти по 1 кофичка заквасена сметана и въпреки това не мога да си набавя нужното количество мазнини. Преди слагах кокосово масло в кафето и от там мазнините ми се вдигаха доста, но сега не слагам от няколко дни, защото така и калориите ми се вдигаха много от маслото.

Вие какво ядете, най - често всекидневно.

Днес за закуска изядох 200 грама крема сирене от лидл, дано ме държи сита до довечера, защото аз само закусвам и обядвам. А яйцата така са ми омръзнали...  Confused както и свинското месо. Но като гледам то освен от месо, мазно и яйца... няма как да набавя нужните мазнини за деня.

# 687
  • София
Лея, млечните по-принцип не засищат чак толкова. Какво ще обядваш?
Защо не вечеряш? Аз гледам да ям до 17ч. Забелязах, че зимно време като се храня след 17-18ч. не се чувствам добре и получавам запек. Embarassed
Вчера ми се дояде зверски луканка и въпреки, че избягвам да ям купешките продукти се прежалих. Още докато си хапвах от нея усетих някакво загряване под ушите и ъгловата част на челюстта - там където се падат слюнчестите жлези. Днес са ми подути. Възможно ли е да правя някаква алергична реакция от някакъв консервант според вас? Преди ми се е случвало пак такова подуване, чудех се дълго време дали не са лимфи, ЩЖ или слюнчести. Още не зная Не зная и на какъв специалист да ида. Май ми се случва и когато ям печени ядки. Гледам да избягвам, но чат пат се случва. Опитвам се по метода на изключване да разбера от какво се подувам там. Изключително неприятно е.  Sad

# 688
Леа, сигурно е алергия, макар че звучи странно. Добре е да изключиш тези храни. Peace

# 689
  • Sofia
Здравейте,

изкарах веднъж 90 дневната диета, сега върнах 5-6 килца от нея. Много ми е скучно и не ми допада вече това хранене. От 2 години чета за ВАШЕТО хранене и все повече вниквам и се чудя дали да не започна. Много ми допада ... НО .. знам, че ще ми се скарате лекинко, не съм изчела всичките ви мнения .. и тъй като няма какво да се лъжем, освен здраве идеята ми е и да поотслабна, та исках да ви попитам какви са вашите резултати да речем 1 месец след почването, 2 месеца след почването ?
Благодаря ви !

Общи условия

Активация на акаунт