НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 398
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Нелитке, тук с месец два няма да стане, ако искаш бързо сваляне по- добре не се захващай. Това не е диета, а начин на хранене, на живот. Аз в началото не свалих, а качих:)

# 691
До организъм е, аз от юли съм свалила вече 11 кг. Иначе Жаки е права, начин на  живот  е.  Hug

# 692
  • Sofia
Да, Жаклин, разбирам те Simple Smile Просто исках да разбера какъв е ефекта на храненето в началото. Значи може би в крайна сметка да изкарам 90 дневната, за да си сваля, каквото искам и после за поддържане и правилен начин на живот да започна с НВ-ВМХ , знам ли ...  

# 693
  • В полите на Пирин планина
NeLyTka, този режим не е за месец-два. Ако искаш резултати ти трябва дълъг период на него.

Аз в началото първите 5-6 месеца нямах почти никакви намаления и след това рязко свалих за още половин година по 15-16 см от талия и ханш.

90ДД е "тъпкана" с въглехидрати ... Thinking

# 694
До организъм е, аз от юли съм свалила вече 11 кг. Иначе Жаки е права, начин на  живот  е.  Hug

Спри да ме нервираш, кльощава гад   Hug   smile3501 txtloves Heart

И аз свалих 2 кг. Ама изглеждат, като 4:))) Набутах се в едни къси панталонки S размер и не, че нещо, ама много добре ми стоят:) Е, в България няма да ги нося, ще ги дам на щерка ми, но за тук са ми идеални и ще им се порадвам:)

# 695
  • В полите на Пирин планина
Жаки, ти също си слаба и нямаш много за сваляне - затова не се бутай при тежката категория.

Аз се оплаквам, че съм си режимна, а не мърдам - само съъъвсем мъничко. Имам един панталон - мярка, в който до скоро не можех да се померя. Онзи ден го пробвах - влизам, но едва ли ще мога да седна с него. Трябват ми още едни 5 см по-малко и туй-то.  Mr. Green

# 696
Една много добра статия по темата
http://www.bb-team.org/articles/2821_kantar-kakvo-mozhe-i-kakvo- … mozhe-da-ni-kazhe

Иначе аз съм сваляла 15 кг. с 90дневната, но на много висока цена. Твърде висока. Сега дори не се меря. Свалям на размери и см, това ми е по-важното. А и съм здрава.

# 697
Amour*, страх ме хвана, като те четях! Дано си по- добре!
Няма страшно.    Laughing
С подходящата храна и мааалко воля, нещата са в релси.От понеделник, както писах, съм на Въвеждането на Аткинс-само мазнини, протеин и зеленчуци.Дори плодове не ям.Не ми се яде сладко, дори във времето когато хапвах междинни закуски, не съм гладна и ги пропускам.
Ама гадно си беше .....   Wink

По повод отслабването и кантара....От ноември насам съм свалила около 4-5 кг, но на мерки не съм мръднала, имам предвид талия и ханш.Това означава ли, че се топят предимно вътрешни висцерални мазнини?Да не би да да олеквам и откъм мускули?

# 698
Оо, авторката на статията ми е любимка, много ме кефи. Преди години бях писала за нея в темата, страхотна промяна направи с тялото си.

# 699

Спри да ме нервираш, кльощава гад   Hug   smile3501 txtloves Heart

И аз свалих 2 кг. Ама изглеждат, като 4:))) Набутах се в едни къси панталонки S размер и не, че нещо, ама много добре ми стоят:) Е, в България няма да ги нося, ще ги дам на щерка ми, но за тук са ми идеални и ще им се порадвам:)
Ти па щот много имаш за севаляне  Hug Heart Eyes

# 700
  • SA
Краси, сега прочетох преживяванията ти с житото. Много хубаво си описала една картина, която прилича на реакция към вещество, към което човек има зависимост, с прояви и на абстинентност при липсата му. Затова и например на алкохолици и наркомани не се препоръчва даже епизодично да пробват от дрогата. Просто в тялото се задвижват химични процеси, които диктуват поведението ни и които не можем да преборим само с воля, поне в 99% от случаите.
В твоя случай реакцията е била много силна и явна, защото от доста време не си провокирала тялото си така. Сигурна съм, че много хора изпитват същите стимули при ежедневно ядене на тестени и сладки храни, само дето не ги усещат толкова явно, защото с времето тялото все пак изработва някаква толерантност към подобни дразнители/ а даже и към токсични вещества/ и симптомите са по-неясни и размити.
Хубаво е, че си реагирала овреме и си взела нещата под контрол.
Колкото до мерките и свалянето на килограми, може да намаляват висцерални мазнини, може да губиш мазнини от места, където не се мериш, например ръце, гръб... кой знае. А мускули - в случай че не гладуваш и ядеш достатъчно протеини, едва ли ще губиш.
По въпроса на NeLyTka, и друг път съм писала, че основният принцип на 90ДД, заради който някои хора отслабват / според мен/ е, че се подлагат на сериозна калорийна рестрикция. Всичките там смесвания, въртене на дни с различни храни и тем подобни правила, създават впечатлението за уж някаква много обмислена диета, но няма ли глад, никакъв ефект няма да има от тях, няма защо да се лъжем.
А когато се отслабва със сериозни калорийни рестрикции, човек няма как след това да започне да яде нормални количества храна, без да качи килограми. Мисля, че доста от нас са го изпитвали на собствен гръб това, вкл. и аз.

# 701
Краси, сега прочетох преживяванията ти с житото. Много хубаво си описала една картина, която прилича на реакция към вещество, към което човек има зависимост, с прояви и на абстинентност при липсата му. Затова и например на алкохолици и наркомани не се препоръчва даже епизодично да пробват от дрогата. Просто в тялото се задвижват химични процеси, които диктуват поведението ни и които не можем да преборим само с воля, поне в 99% от случаите.
В твоя случай реакцията е била много силна и явна, защото от доста време не си провокирала тялото си така. Сигурна съм, че много хора изпитват същите стимули при ежедневно ядене на тестени и сладки храни, само дето не ги усещат толкова явно, защото с времето тялото все пак изработва някаква толерантност към подобни дразнители/ а даже и към токсични вещества/ и симптомите са по-неясни и размити.
Хубаво е, че си реагирала овреме и си взела нещата под контрол.
Колкото до мерките и свалянето на килограми, може да намаляват висцерални мазнини, може да губиш мазнини от места, където не се мериш, например ръце, гръб... кой знае. А мускули - в случай че не гладуваш и ядеш достатъчно протеини, едва ли ще губиш.
Благодаря ти!     bouquet
Абсолютно.Колкото и да си повтарях "Това е боклук, не трябва да го ям, спирам вече...." и т.н., дори не седях в хола и кухнята, за да не ме привличат, ефект никакъв.Акъла ми беше все там....честно казано и сама не знам как спрях.И в събота, и в неделя вечерта, въпреки че не бях хич гладна след следобедното сладко преяждане, си наложих да ям повечко мазнини.А в понеделник започнах с бекон и яйца, месо на обяд...малко по-вече като количество с идеята да съм сита и да не мисля за десерти...засега се получава.
Не искам да се заричам, че човек не знае какво го чака, но доколкото зависи от мен и моите решения и постъпки, просто няма шанс да "изтърва положението" със седмици и месеци, т.е., да се върна към дебелеещия начин на хранене.Всички читави диетолози казват, че изпуснеш ли контрола, трябва възможно най-бързо да се върнеш в правия път.Колкото по-дълго оставаш в "канавката", толкова по-трудно е връщането после.
Относно мерките, да, не меря ръце, бедра...а са се посмалили, не гладувам, дори на моменти хапвам повечко, а и ходя всеки ден почти по няколко км.

# 702
  • София
А когато се отслабва със сериозни калорийни рестрикции, човек няма как след това да започне да яде нормални количества храна, без да качи килограми. Мисля, че доста от нас са го изпитвали на собствен гръб това, вкл. и аз.
Абсолютно вярно, затова и не отговарям на запитванията за фаста. Беше твърде рестриктивен и не особено подходящ, особено за начинаещ, а знам предпролетно, че всеки бърза Simple Smile

Ще се отчета след седмица или две пак с детайли.

# 703
И аз съм спазвала 90-дневната, но бях постоянно гладна и после върнах всичко свалено.
В момента съм на нещо средно между палео и НВ-ВМХ, към нещата които основно ядат момичетата тук понякога ям малко ориз и картофи, плодове, ядки, овесени ядки или трици.

# 704
Lemy, сега се върнах да прочета историята на Вероника. Аз й следя дневника във форума на бб тийм, но от година. Както и доста от дневниците там. При нея работата изглежда доста сериозна, а и тя си е професионалист. Днес например освен 300 гр. варено пилешко, е изяла и буквално 2 кг. зеленчуци. Бе, сериозна работа.

Впрочем във форума на бб тийм има наистина интересни и статии, и дневници, и истории. Все повече време прекарвам там, може би е време и аз да си направя дневник там.

Assos, да, всеки бърза сега, но честно казано фастът ми се вижда по-удачен вариант от 90-дневната, за която се заговори в последните страници. В интерес на истината и аз съм замислила един фаст преди морето  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт