Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 69 686
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
  • ENGLAND
Благодаря ви. На моите пише само дендробиум, не ги знам какъв вид са, но другите като ги поливах заедно с  фалчетата и изсъхнаха, сега тези се задържаха по-дълго. Ама аз фи поливах на месец, месец и половина.

# 541
  • Варна
Най-очебийната разлика е в местата, откъдето излизат цветоносите:
Дендробиум нобиле
Дендробиум фаленопсис
Поливане на месец и половина е прекалено рядко.

# 542
  • ENGLAND
Най-очебийната разлика е в местата, откъдето излизат цветоносите:
Дендробиум нобиле
Дендробиум фаленопсис
Поливане на месец и половина е прекалено рядко.
А, имам и двата вида, сега знам, ще ги поливам по-често. Но фалчетата ми издържат на едномесечно поливане, а и тук температурите са почти едни и същи през цялото време.

# 543
Имам и от двата вида. Поливам с накисване на 10 дни-2 седмици ,защото вкъщи е доста сух въздухът.Цъфтят си.

# 544
Аз имам горчив опит.Бях прочела,че дендробиума се засушава от ноемри до февруари.Така се засуши,че изсъхна.Поне веднъж на две седмици според мен може да се полива.

# 545
  • ENGLAND
При нас е много влажно. Моите орхита всичките са от изхвърлените. И преди съм писала, неделите работя в Икеа и там като почнат да прецъфтяват ги слагат в колички пред служебния вход. Та от там съм прибрала над стотина орхита за 2-3 години, кои изсъхнаха, кои се разболяха, някои цъфтят, други не, ама аз съм търпелива. Всички ги поливах по едно и също време. Но октомври, ноември взех бурагера и дендробиум и се разчетох за тях как се поливат, че досега всичките ми ги губех. Досега се развиват много добре, кога ще цъфнат само те си знаят.
А дендробиумите наистина го засуших, поливах ги по-малко 1-2 пъти от ноември до вчера. Даже си направих експеримент с два мислех ги за загубени вече. Сложих ги на северен прозорец цяла зима, там сме изключили и радиатора, но вратата на стаята е винаги отворена. Е, тръгнаха, пускат зелении, сега съм ги оставила пак там. Но тук температурите рядко падат под 0, висока влажност и от март до октомври деня е много дълъг.
Имам една орхидея миналата година по това време почна да пуска пъпки, цъфна юли, пъпките и прецъфтяха по Коледа и продължи да пуска пъпки и да цъфти, огромни бели цветове. Ще пусна снимка по-късно.

# 546
  • София
Привет дами от още една любителка на орхидеи.
У дома имам само фаленопсис, но са красавици и много ме радват!
Накарах ги дад цъфнт на югоизточен прозорец и после ги преместих из дневната = разкош за окото.
Е момента имам една саксия с бебе орхидея което порасна от майката и има 5 листа. Време е да го преместя спокойно, нали? Някакви съвети?

Хубав ден!  Heart Eyes

# 547
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush Blush имам си ванда
жълта на по-жълти петна  Blush

сега я нося из хола и търся "Мястото"
и си тананикам Blush чак разсмях половинката

# 548

...
Честито!
Представих си те..... и мен ме разсмя  Joy

# 549
Люто завидях! Здрава да ти е и да те радва  Hug

# 550
Да ти е честита, Добри!
Наскоро гледах реклама, в която на една баба ѝ донесоха цвете и тя така се захласна по него, че разминаваше внучето като пътен знак. Някак така си те представих. Аз съм същата с нова орхидея в ръцете Joy .

# 551
  • на острова на мечтите
Blush Blush имам си ванда
жълта на по-жълти петна  Blush

Joy Hug Честито.  Искам снимкаааааааааа

# 552
Здравейте и аз имам орхидея, на която преди 2 години, след като прецъфтя и изсъхнаха цветоносите и ги изрязах до край и преместих в нова саксия . Така вече 2ра година прави само листа. Какъв може да е проблема, за да не избиват нови цветоноси и да цъфти.

Напоявам чрез накисване, къпя листа е не иска и това е.

# 553
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не виждам добре в какво е засадена Blush изглежда ми странно, но явно и харесва в него  Hug
жива е, свежа е, листата изглеждат супер Peace

за цъфтенето могат да помогнат специалистките, но от моя опит  Blush в стария апартамент много години си гледах само "марули"  Blush сменихме апартамента, в новия има прозорци само на запад и сега цъфтят не спират  Blush

# 554
Орхидеите обичат за им е тясно в саксиите,изглежда здрава, след присаждане доста дълъг период не цъфтят

Общи условия

Активация на акаунт