Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 70 660
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Къде точно на пазара Димитър Петков са тези преоценени китки

ето този складо-магазин  Blush

Още тази събота ще го посетя.

# 76
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Още тази събота ще го посетя.

не знам какво е работното му време в почивните дни Blush ние ходим "на късмет"
не знам как става, но аз винаги имам късмет, половинката по-малко  Whistling

# 77
  • София
живея на километър от това място, мога да ходя редовно, все ще имам късмет  Mr. Green

# 78

bouquet Благодаря и аз съм там, орхидеената краста като те хване няма пускане.

# 79

не знам какво е работното му време в почивните дни Blush ние ходим "на късмет"
не знам как става, но аз винаги имам късмет, половинката по-малко  Whistling

Той затова е лепнат за теб. При нас е обратното - по лоша ситуация. Имам кого да питам за раб. Време и ще ви пиша!

# 80
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush тъй и тъй ще питаш, ако може виж и къде е другият им магазин Blush

Скрит текст:
на едно от предишните ходения обясняваха на едно момиче, че имат и по-зареден магазин/склад Blush
 Mr. Green наближава пролет и  лакомията ми става все по-голяма...

# 81
Този магазин по принцип работи до 14 ч през седмицата, обаче сега онзи ден като ходих видях че е отоплен, за първи път от години, но нямаше много неща.
Бих искала да попитам за един проблем, който имам с моите красавици, сега цъфтят, с пъпки са, някои отворени, но по някои пъпчици между пъпката и стъблото има едно бяло нещо, прилича на памук /не знам как се казва/, има и по листата, аз го чистя, ама не знам въобще какво е, появява се отново на някои, мисля че е някаква болест.
Не разбирам от орхидеи, подарък са ми - 3 бр и си цъфтят от 2 години, по 2 пъти годишно, но за първи път се появява това бялото newsm78

# 82
Едното е вредители а другото тип болест. Има ли памуклийки?

Ами от каквото ми каза започнат човек  работи и събота а през седмицата не е до толкова рано.
Там на това място има две точки една срещу друга. Едното се води борсата на д. Петков а другата бившите холандци - доколкото разбрах.

Питах по точно : борсата на д. Петков работи от 9-17:00 както и събота.

# 83
  • София
 А около 8 март няколко дни работи денонощно.
До преди няколко години живеех там, виждах всичко през прозореца си. Но тогава не ме вълнуваха цветята.

# 84
Здравейте,
надявам се да ме приемете в темата Simple Smile
Много харесвам орхидеите и днес получих първата си  Crazy бях чувала, че са специфични за гледане, та отивам да чета подробности на първата страница Simple Smile

# 85
Този магазин по принцип работи до 14 ч през седмицата, обаче сега онзи ден като ходих видях че е отоплен, за първи път от години, но нямаше много неща.
Бих искала да попитам за един проблем, който имам с моите красавици, сега цъфтят, с пъпки са, някои отворени, но по някои пъпчици между пъпката и стъблото има едно бяло нещо, прилича на памук /не знам как се казва/, има и по листата, аз го чистя, ама не знам въобще какво е, появява се отново на някои, мисля че е някаква болест.
Не разбирам от орхидеи, подарък са ми - 3 бр и си цъфтят от 2 години, по 2 пъти годишно, но за първи път се появява това бялото newsm78

Предполагам, че са памуклийки.

# 86
  • София
Привет от още една любителка на орхидеите!

Това е част от моите Фалчовци:

с новото попълнение от снощи- ваниловия фалчо Simple Smile Развиват се чудесно защото не сме фенове на силното отопление вкъщи и макар и близо до парното, никога не е пуснато на макс. Отделно сушилника ми за дрехи е мноого наблизо Simple Smile и влажността явно им е окей, защото започнаха да цъфтят и да пускат дори нови растения.

Аз гледам орхидеи от около 2 години, но тъй като досега не съм срещала проблеми и не съм имала чуденки, не съм питала, но сега имам въпросче... Мисля, че една от орхидеите има нови растения на стъблото. Ето снимка:

Колко коренчета трябва да пусне за да се разсади? Или къде да прочета повече? Много ви благодаря предварително!

# 87
Трябва да направи кейки, ето така изглежда
https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B8&am … rc=WcRa5-qem_VzSM:

Това на последната снимка не е ли кейки, не мога добре да видя, присаждала съм минимум при 3 коренчета дълги 5-6 см.

# 88
Благодаря момичета, вероятно е памуклийки, отивам да чета как да се боря с тях!

# 89
  • София
Благодаря, Zari ! Ще изчакам да се появят повече коренчета и тогава ще действам, засега имат само по две, едното пуска съвсем миниатюрно трето.

Общи условия

Активация на акаунт