Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 70 802
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
  • Ænima/Albuquerque

Щото не знаеш аз каква изложба си представях... И да ми беше видяла физиономията, като видях 15 орхи на кръст.  hahaha

# 211
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
май миналата година коментираха в друг форум, че любителки на цветя си откъсвали "чепки" от изложбата в ботаническата Blush
може за това да са свили експонатите до минимум  Blush

трябва да направя нещо за да спася "косматковците"  ooooh! ще падне четене, а после треперене  Blush
това е единият, другият е по-зле. повече "мустаци", по-сбръчкан... страдат, а аз не знам как да помогна  Tired

# 212
Мечтая си някой път да отида в Нюйоркската ботаническа градина или в Kew. Охраната ще ме изведе от там Joy .

май миналата година коментираха в друг форум, че любителки на цветя си откъсвали "чепки" от изложбата в ботаническата Blush
Crazy

# 213
  • на острова на мечтите

Моите стерлицията са в градината и мога да им се наслаждавам с часове.
Чакам с нетърпение да цъфнат  всичките ми орхидеи. Дори и минито се готви да ме зарадва.
Скрит текст:
newsm78 Embarassedне се справям с правилната посока на снимките

# 214
То се видя - ще ти идвам на гости Joy . Шегувам се. Благодаря ти за снимката bouquet
Много харесвам тези екзотики. Впечатли ме да ги видя как си растат по дворовете в ЮАР. Не им обръщат особено внимание, като на разни астри, гергини в България Joy .

# 215
Много са ви красиви цъфтящите в момента  Heart Eyes
Благодаря на Сарказм и за снимките от Ботаническата градина  bouquet Да видим какво отглеждат и там  Flutter
И сега един въпрос - при едно от зарежданията в Практикер фалчетата имаха имена на етикетите, които после търсих да видя и така и не открих в нета. Забравих да кажа, че става въпрос за преоценени и прецъфтели, но пък супер любопитни за мен с тези си имена. Сещам се за едно - Sea Breeze, което тази година реши, че ще се отстрами най-после и ще ми се покаже, но цветоноса му изсъхна като стана 10-ина см... Sad

# 216
Скрит текст:
Благодаря на Сарказм и за снимките от Ботаническата градина  bouquet Да видим какво отглеждат и там  Flutter
И сега един въпрос - при едно от зарежданията в Практикер
фалчетата имаха имена на етикетите, които после търсих да видя и така и не открих в нета. Забравих да кажа, че става въпрос за преоценени и прецъфтели, но пък супер любопитни за мен с тези си имена. Сещам се за едно - Sea Breeze,
Скрит текст:
което тази година реши, че ще се отстрами най-после и ще ми се покаже, но цветоноса му изсъхна като стана 10-ина см... Sad

интересен цвят е  Peace

Скрит текст:

# 217
Скрит текст:
И сега един въпрос - при едно от зарежданията в Практикер
фалчетата имаха имена на етикетите, които после търсих да видя и така и не открих в нета. Забравих да кажа, че става въпрос за преоценени и прецъфтели, но пък супер любопитни за мен с тези си имена. Сещам се за едно - Sea Breeze,
Скрит текст:
което тази година реши, че ще се отстрами най-после и ще ми се покаже, но цветоноса му изсъхна като стана 10-ина см... Sad

интересен цвят е  Peace

Скрит текст:

Благодаря  st. Dobri bouquet
Значи Снежинка си имам под прикритие, че нещо много срамежлива откъм цъфтеж. Heart Eyes

# 218
не съм спец, само гугнах името  Blush

# 219
Ееее, значи аз си имам Sea Breeze, но никак не е под прикритие  Heart Eyes

# 220
Ееее, значи аз си имам Sea Breeze, но никак не е под прикритие  Heart Eyes

Браво на твоето Sea Breeze, че не е от срамежливите  Laughing
Моята лудизия изкарва нещо от стъблото, остричко е като подострен молив, предполагам е ново стъбло? Нетърпелива съм да разбера, а само няколко дни трябва още да почакам...

# 221
Здравейте момичета,

от 2 месеца имам 2 орхидеи, но листата им клюмнаха и леко са се сбръчкали. На едната цветовете и опадаха, на другата още не, но и тя върви натам. Поливам на около 25 дена. Купих си кори, сложих ги в кори, на прозореца са на светлина, обаче са едни омекнали, увиснали, не ми харесват. Купих си и тор, но още не съм ги торила. Къде греша?

# 222
Здравейте момичета,

от 2 месеца имам 2 орхидеи, но листата им клюмнаха и леко са се сбръчкали. На едната цветовете и опадаха, на другата още не, но и тя върви натам. Поливам на около 25 дена. Купих си кори, сложих ги в кори, на прозореца са на светлина, обаче са едни омекнали, увиснали, не ми харесват. Купих си и тор, но още не съм ги торила. Къде греша?
Как ги поливате? Проточно или с накисване? Снимки на орхидеите и корените им, може ли да приложите?

# 223
Аз ги накисвам да стоят около час във водата и после си ги слагам пак в чашката и засипвам с корите, в които има и въглен. А иначе в пакета, който си купих с корите пише, че трябва самите кори да се намокрят да си поемат влагата, а самата орхидея не се мокри, но аз правя обратното както написах по-горе. За съжаление снимка в момента не мога да покажа. Може би не са се адаптирали още с новото си жилище ли  newsm78 newsm78

# 224
Аз ги накисвам да стоят около час във водата и после си ги слагам пак в чашката и засипвам с корите, в които има и въглен. А иначе в пакета, който си купих с корите пише, че трябва самите кори да се намокрят да си поемат влагата, а самата орхидея не се мокри, но аз правя обратното както написах по-горе. За съжаление снимка в момента не мога да покажа. Може би не са се адаптирали още с новото си жилище ли  newsm78 newsm78
Ако съм разбрала правилно, при всеки полив, вадите корите от саксията и киснете кореновата система. Опитайте следното: сложете саксията както е с орхидеята, без да вадите корите, налейте вода, да стигне на 2/3 от ръба на саксийката и оставете така за  няколко часа. И все пак е добре да видим снимки.

Общи условия

Активация на акаунт