Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 540
  • 755
  •   2
Отговори
# 30
  • София
Случва се, но нито едно такова състояние не е за дълго, така че спокойно. Може и зъбки да са, може просто да е било нервно. И това ще мине както се казва Simple Smile
Дано, че днес съм като пияна. Crazy
И друго усещане имам, кърменето го е "залепило" за мен. Като го вземе друг и е нервен. Стои в мен, подава си главата през рамото ми и се крие в гърдите ми, когато го закачат. Смее се и се радва, но трябва да е в мен. Rolling Eyes Дали е от кърменето или си е до дете? Звучи тъпо вероятно. Blush

# 31
  • над кукувичето гнездо
Не е тъпо, но ако е до кърменето, ще отбиете ли?  Rolling Eyes Според мен е характер, чувство за сигурност. Не всички деца се радват на чуждо присъствие. Не го насилвайте да го давате на друг, щом мрънка. Нека то да предприеме крачката, когато почувства необходимата сигурност и доверие към обекта за игри. Wink Може да го оставяте на неутрална територия (легло, кресло, канапе) докато му се радват, но да присъствате.

# 32
  • София
Не е тъпо, но ако е до кърменето, ще отбиете ли?  Rolling Eyes Според мен е характер, чувство за сигурност. Не всички деца се радват на чуждо присъствие. Не го насилвайте да го давате на друг, щом мрънка. Нека то да предприеме крачката, когато почувства необходимата сигурност и доверие към обекта за игри. Wink Може да го оставяте на неутрална територия (легло, кресло, канапе) докато му се радват, но да присъствате.
А, ще го отбия. Аз се боря за всяка капка кърма (буквално) до 6м. поне. Дано успея! Не го насилвам. В интерес на истината и големият ми син не обичаше много чуждо присъствие. Когато беше малък и имахме гости, постоянно ми шепнеше на ухо "мамо, кога ще си тръгват?". Blush Явно децата са ми такива. Rolling Eyes Но и кърменето помага, де, защото сега при малкия е по-силно изразено.

# 33
Момичета, благодаря ви!  bouquet

# 34
В клиповете които гледах за цедене с помпа има съвет да се намаже зърното или фунията на помпата с кокосово масло, това помагало помпането да е по-малко болезнено и да не се разранява зърното.
Но аз се чудя, това кокосово масло не отива ли после в кърмата и добре ли е това за бебето  newsm78

# 35
В клиповете които гледах за цедене с помпа има съвет да се намаже зърното или фунията на помпата с кокосово масло, това помагало помпането да е по-малко болезнено и да не се разранява зърното.
Но аз се чудя, това кокосово масло не отива ли после в кърмата и добре ли е това за бебето  newsm78
Ако имаш притеснения, ползвай Лансинох Peace Той е без отмиване.
Не знам с каква помпа си, но Меделата е със сменящи се накрайници. Пиша го, защото се оказа, че не всеки го знае Peace

# 36
  • София
Ако имаш притеснения, ползвай Лансинох Peace Той е без отмиване.
Не знам с каква помпа си, но Меделата е със сменящи се накрайници. Пиша го, защото се оказа, че не всеки го знае Peace
И на медела кремът за зърна е без отмиване.

# 37
Лансинох имам, но в клиповете и съветите всички казват кокосово масло при помпането, лансинох след това.
Видях и някакви колектори за кърма като капачки. Някой ползвал ли е нощно време такива? Вършат ли работа? Нощно време имам доста спонтанно изтичаща кърма, чудя се дали мога да я събирам с тях или само денем стават  newsm78

# 38
Нямам опит с колектори. Скоро ще ти се регулира и няма да имаш изтичания, освен ако не направиш голяма пауза.

# 39
В повечето препоръки се казва да слагам бебето на гърда през 2 часа. Аз като го сложа той стои там къде спи къде суче около час. Това означава ли че час след като сме приключили трябва пак да го сложа или след като приключим кърменето тогава си следя за двата часа?
Извинете ме за тъпите въпроси, но съвсем се обърках от всичко изчетено. Половин час след кърмене се цедя и с помпата, с която изкарвам скромните 7-8 грама  Sad пъхам ги в хладилника и ги давам и тях след следващото кърмене.
Но давам и АМ все още, кърмата не стига, понякога се засища само със сукане, но друг път се сърди пуска, не ще да суче и реве  Sad

# 40
  • над кукувичето гнездо
Интервалите се смятат от началото на едното кърмене до началото на следващото. Трудно е в началото, но лека-полека нещата ще си дойдат на мястото. Намирайте време за почивка, ьега ви е най-нужна Peace

# 41
  • София
При нас нощното къмене се удължи. Взе да суче пак около час.

# 42
  • София
Имам молба! Ако може някоя мама да ми даде малко кърма 20 мл в стерилно контейнерче. На съпруга ми му се възпалиха очите и нищо не помага. Лекарката препоръча да пробваме като капваме кърма в очите. За София става въпрос. Praynig

# 43
  • над кукувичето гнездо
Трудно мога да изцвъркам толкова, а и имам CMV история.

Имайте предвид, че не един небезобиден вирус се предава чрез кърма. Peace Иначе, този метод на лечение на очни инфеции е доста популярен Peace

# 44
  • София
Имам молба! Ако може някоя мама да ми даде малко кърма 20 мл в стерилно контейнерче. На съпруга ми му се възпалиха очите и нищо не помага. Лекарката препоръча да пробваме като капваме кърма в очите. За София става въпрос. Praynig
Аз бих ти предложила да си вземеш от банката за кърма в София, защото там кърмата се изследва и се подлага на обработка чрез пастьоризация.

Общи условия

Активация на акаунт