Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 800
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Мен ме е страх с тия помпи за прахосмукачки,а обикновените не вършат работа.
 Лошото е, че детето ми е с колит следствие на лактозна непоносимост и реагира ужасно на лекарства. На мен ми се искаше педиатърката просто да я прегледа и преслуша. Обадих се на хомеопатката и тя ми каза да не пръскам от купените физиологични разтвори,а аз да направя. Сложих й по една пипета в ноздричките и сега заспа,даже е с бибата в устата  Grinning
 Въпреки, че й се отпуши носа пак не пожела да суче. Цокна от едната гърда малко,а на другата се разсърди. Иначе пюрета си хапва.
 Страх ме е да не се отбие! Има ли такава вероятност?

# 61
  • София
И мен ме беше страх, ама след като почти изпадна в истерия от ръчната помпа и после 2 часа подсмърчаше от стрес, реших, че тази няма да я бъде. Сега винаги проверявам: минимална степен на прохосмукачката, отворена клапа, пробвам на ръката силата на дърпане, издъпвам от едната ноздра, после пробвам пак на ръката и слагам в другата ноздра. Така следя да няма промяна в силата на засмукване.

Иначе за бистри, прозрачни сополи давам Alium Cepa 9CH, ако си привърженик на подобни "препарати".

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 00:35 от missence

# 62
Здравейте,
Имам бебче напочти 2 месеца.. Месец и малко беше изцяло на кърма,имах много,след това стана някъв проблем със зърната ми,имфекция няква,мазах се с дактарин,но не помогна особено.. Почнах да се цедя,но болката продължи.. Леко се отказах от кърменето като от седмица почти въобще не съм му давала да цока,и пиех градински чай на таблетки да я спре,защото мн ме боляха.. Да но аз искам да го кърмя или поне да миксирам с адаптирано.. Според вас дали ако му давам от утре ще имам кърма отново? И спра хапчетата? Благодаря еи

# 63
  • София
Ralexandru, ще може. Трудно, но ще може. Каква инфекция? Гъбична ли? Ходи ли на лекар? Какви бяха симптомите? Детето имаше ли т.нар. млечница в устата?

Мен ме боляха зърната около 2м. и затова питам. Прегледай темата назад. Момичетата дават много добри съвети. Аз имах за момент почти пълно спиране на кърмата и се получиха нещата, така че и при теб ще стане.

# 64
  • над кукувичето гнездо
Здравейте,
Имам бебче напочти 2 месеца.. Месец и малко беше изцяло на кърма,имах много,след това стана някъв проблем със зърната ми,имфекция няква,мазах се с дактарин,но не помогна особено.. Почнах да се цедя,но болката продължи.. Леко се отказах от кърменето като от седмица почти въобще не съм му давала да цока,и пиех градински чай на таблетки да я спре,защото мн ме боляха.. Да но аз искам да го кърмя или поне да миксирам с адаптирано.. Според вас дали ако му давам от утре ще имам кърма отново? И спра хапчетата? Благодаря еи
За един ден едва ли ще стане, но за седмица, при условие, че спрете чая и храните бебето на поискване първо от гърда, а след това с ам, ако е нужно, и след това цедите с помпа десет-петнайсе минути. Може да приемате сминдух.
Инфекцията, ако е гъбична, трябва паралелно лечение с бебето, и то поне за седмица, дори да изчезнат симптомите. Консултирайте се с педиатъра или лл.

# 65
Ние сме почти на две седмици вече.
Опитваме се да сме на режим и го слагам през два часа на гърда, някой път като се присетя го замервам на кантара и вчера регистрирах две хранения по 50 мл. кърма, но после вече следобеда почна да стои много често на гърдата през 1 или половин час и все беше сърдит и вечерта му дадох АМ, през нощта се събуди след около 4 часа накърмих го, но продължаваше да се сърди и пак му дадох АМ. Прегледа при педиатъра показа само 80 гр. наддаване за една седмица и ми казаха да го слагам и на двете гърди и после да давам добавка. С помпата повече от 15 мл. на ден не мога да изцедя, но и нея му я давам.
Гърдите ми са постоянно меки - това нормално ли е при често слагане на гърда? Само нощно време ги усещам малко по-твърди, вече и по-рядко изтича кърма в подплънките, преди се пълнеха.
Мисля, че имаме проблем и със засукването. Носа му е вечно забит в кожата ми, а изгледах доста клипчета и ми се струва, че не е добре, но пък като суче активно, му се мести цялата челюст и се чува като преглъща.
Днес го забелязах, че беше засукал добре и по едно време сам отпусна и се дръпна и си засука пак по стария начин със забит нос и имам чувството, че дъвче само зърното, макар че не виждам ареола около устата му  newsm78

Четох, че смидух на таблетки увеличава кърмата? Някой пробвал ли е има ли ефект и колко време се пият таблетките?

# 66
anbibian, все още сте в самото начало и силно препоръчвам да се свържете с консултант Peace Даже и да няма нужда от корекция на поза, може много да помогне - ще отговори на въпросите, ако е нужно, ще изготви програма за увеличаване на кърмата.
Аз преминах през това - доизцеждане/стимулиране с помпата и додаване със сонда. Достигнахме много добри количества Peace
Сминдух на таблетки пих. Би трябвало една опаковка да е достатъчна и после бебето с ефективно сукане да регулира количеството.

# 67
  • над кукувичето гнездо
Сминдух може и на запарка да си направите - 2 с.л. в 600 мл вряла вода за половин час. След прецеждане се пие 3 пъти по 200 мл на ден. Това не съм го пробвала, знам го от една акушерка.
Може да се свържете с консултант по кърмене, безплатно е и може да получите много ценни съвети.
Хленченето може да е от колики, ако е съпроводено с присвиване на крачета и другите характерни симптоми. Обсъдете с педиатъра дали не е време за биогая...
Нищо не споменавате за пелените - пълнят ли се редовно от предната и от задната страна?
80 г наддаване е близо до долната граница, но тези сметки са за бебета на ам. Така или иначе, от споделянията тук в повечето случаи първият месец бебетата наддават около килограм над теглото от изписването. Имайте предвид, че не е изключено да навакса в следващите две седмици.
Аз също съм на мнение, че трябва да предлагате и двете гърди на всяко хранене, дори може да ги сменяте по няколко пъти, докато бебето не откаже.
По отношение на изцеждането, ако не се лъжа, последно споделяхте за 7 мл, а сега за 15, което сочи за напредък. Нещата не стават изведнъж, а с време и постоянство.
Относно меките гърди, така дистанционно мога да кажа, че е в ъзможно регулиране на кърмата да е станало. При мен отне 4 месеца, но знам, че за две седмици е нормален срок. Консултант по кърмене може да ви помогне повече.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 14:20 от isa_pisa

# 68
  • София
И аз пия сминдух. Не знам, дали е помогнал, ама не е навредил.

При нас режим не се получава и това е, но и аз вече се отказах да гледам часовник. Яде на поискване, спи на поискване ( Mr. Green), изобщо пълна анархия. Това е положението!

# 69
15 мл. но за цял ден  Blush
Днес почнах да ползвам колектори и с тях на едно кърмене, докато бебето суче от едната гърда, събрах общо 20 мл. кърма от двете гърди, после още толкова от спонтанното изтичане.

Ще помисля за консултант, но кога е най-добре да се направи консултация, има ли значение на каква възраст е бебето?
Ще ме насочите ли към консултант?  bouquet

За памперсите забравих да напиша - вчера бяха доволно наакани, но днес не е акъл въобще, нервничи, почти постоянно е на гърдата и коремчето му къркори  Sad Направихме му мляко изпи половината и заспа на секундата.  Sad

Био Гайа ни изписаха още в родилния дом и почнахме да я даваме веднъж на ден от както ни изписаха.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 16:00 от anbibian

# 70
  • над кукувичето гнездо
Няма възрастови ограничения. Дори мисля, че при трудност, колкото по-рано, толкова по-добре., за да могат бързо и лесно да се коригират нещата отрано.
Погледнете в сайтовете на НАПК и ЛЛЛ. Те са по градове и зависи вие в кой град сте.
Някой тук ако е ползвал услуги, вероятно ще помогне в избора.

# 71
Аз контактувах с консултант от НАПК. От сайта им прозвъних всички за моя квартал, но сезонът беше отпускарски. Покрай стачката се свързах и с Хедра, но така и не се видяхме.

# 72
Момичета как може да се стимулира потичането? Цедя се с електрическа помпа, но има дни в които много трудно тръгва кърмата и дори след 30 мин цедене все още е пълна гърдата, но не излиза нищо? Това възможно ли е да е свързано с цикъла?

# 73
Момичета как може да се стимулира потичането? Цедя се с електрическа помпа, но има дни в които много трудно тръгва кърмата и дори след 30 мин цедене все още е пълна гърдата, но не излиза нищо? Това възможно ли е да е свързано с цикъла?
Щом усещаш пълна, пробвай да разместваш малко гърдата в помпата - при мен милиметри е била разликата между потичане и непотичане при цедене с помпа. На ръка ако опиташ или при засмукване с уста излиза ли? Ако си по-напрегната и нервна също може да не пуска. При мен по време на цикъл имаше повече кърма.

# 74
  • над кукувичето гнездо
Гледайте бебето или негова снимка, представяйте си как суче, подушвайте негова обличана дрешка, представете си или слушайте как плаче, галете го, такива разни...

Общи условия

Активация на акаунт