В момента чета...51

• 67 761
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
  • Varna
Започвам

# 376
  • Scotland
Започнах "Нощният цирк". Още съм в началото, но книгата определено ме грабна още с първата страница.

Книгите от шоколадовата серия на Джоан Харис свързани ли са помежду си? Заредила съм си втора и трета книга, но "Шоколад" я четох преди доста години. Забравила съм подробностите и се чудя дали е необходимо да си я припомня.
Аз даже преди поне 8 години прочетох първо 'Бонбонени обувки',а после 'Шоколад' Simple Smile Дори не съм чела последната. В чакащи е Simple Smile

# 377
Аз започнах Лисицата. Грабна ме още от първата страница. Стилът е като на най-добрите световни автори, много ми харесва. Интересна история, надявам се до края да остане така интригуваща.

И на мен това ми направи впечатление в книгата - спокойно може да я наредиш до световните писатели. За тези, които казват, че българските писатели не са на световно ниво, определено мисля, че с тази книга Галин Никифоров ги опровергава  Heart Eyes

# 378
Прочетох Убийството на мистериозната жена. Не е нещо уау, но ми хареса постоянното разследване, постоянното чудене кой, какво, защо. Всеки имаше кирливи ризи за изкарване, всеки го беше страх за нещо. До последно не беше ясно кой беше убиеца или поне на мен. Grinning Заподозрените бяха 101 до последната страница. Crazy Хареса ми разследващия екип (не са пияници и не са на кафе нонстоп; това май е най-нормалния екип, който съм срещала в книгите до сега Joy ), ще се чете и следващата книга.  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 10:27 от Merry.

# 379
Завърших втората книга от трилогията на Долорес Редондо ("Зовът на костите") и продължавам с третата. Изключително приятно впечатление ми оставя. Още в първата книга си пролича, че това не е обикновен криминален роман (или поредица), случаите са и доста интересни, на моменти чак зловещи, и цялата история е плътно преплетена с елементи от баската митология, а това я прави много интересна и оригинална. Разликата спрямо вече силно клишираните криминални романи (дори скандинавските), с които се наводни и нашият пазар, е огромна. Силно препоръчвам. Единствено трябва да се има предвид, че макар и отделните части да разглеждат уж различни случаи, ги свърза солидна нишка и е хубаво да се четат последователно без големи интервали, за да си спомняте подробностите от предишната книга. Аз допуснах грешката да оставя да мине много време и да прочета куп други книги между първата и втората част и някои детайли ми бяха избледнели, та малко се подразних, че не съм се информирала по-добре, като започнах да чета.

# 380
  • София
Аз приключих с "Хлебарките" - 4*/5*
За занижените ми след "Прилепът" очаквания, тази книга ме изненада доста приятно Simple Smile
Оказа се, че имало светлина в тунела за Несбьо ... хаха .. Grinning
Симпатично криминале на фона на екзотиката, пороците и корупцията в Банкок.
Иии, за сведение за гнусливите - присъствието на хлебарки е силно преувеличено, да не кажа , че се ограничава само със заглавието и по-скоро напомнят образа на Гъбаря в по-нататъшните книги от поредицата Simple Smile

Сега се чудя какво да почвам.......  Rolling Eyes

# 381
И аз съм с Несбьо - Фантом. Имам чувството, че откакто я чета, съм перманентно надрусана. Вече съм запозната с всякакви видове дрога, знам как се е пръкнал хероинът, въобще - доста съм обогатена в това отношение. Simple Smile За литературните достойнства на книгата не мога още да се изкажа, не съм я преполовила дори. Simple Smile

# 382
  • Belgium

Пожарникаря  Whistling

# 383
  • София

Пожарникаря  Whistling

Да, и на мен ми се чете тази, но проблемът е , че вече чета предимно навън, по пейките, а 700+ стр. хич не ми се мъкнат...  Tired

# 384
  • Belgium
Мдам, не е лесен литературният фитнес  Mr. Green

Тогава една по-тънка за през деня и огнената тухличка вечер.  Laughing

# 385
  • София
Завърших втората книга от трилогията на Долорес Редондо ("Зовът на костите") и продължавам с третата. Изключително приятно впечатление ми оставя. Още в първата книга си пролича, че това не е обикновен криминален роман (или поредица), случаите са и доста интересни, на моменти чак зловещи, и цялата история е плътно преплетена с елементи от баската митология, а това я прави много интересна и оригинална. Разликата спрямо вече силно клишираните криминални романи (дори скандинавските), с които се наводни и нашият пазар, е огромна. Силно препоръчвам. Единствено трябва да се има предвид, че макар и отделните части да разглеждат уж различни случаи, ги свърза солидна нишка и е хубаво да се четат последователно без големи интервали, за да си спомняте подробностите от предишната книга. Аз допуснах грешката да оставя да мине много време и да прочета куп други книги между първата и втората част и някои детайли ми бяха избледнели, та малко се подразних, че не съм се информирала по-добре, като започнах да чета.
Мда, това ще ме накара да се забързам, че наскоро прочетох първата и ми хареса. Ще погледна дали я има налична в библиотеката.
Пожарникарят съм си го заплюла и аз, мисля да си го купя. Тъй и тъй събирам на Стивън Кинг книги.  Money

# 386
Аз доста се разочаровах от Пожарникарят, трите му звезди са само заради готините идеи. Ако трябваше да оценявам развитието им във романа, направо без оценка щях да го оставя. Иначе Удавниците си я разхождам с мен, че иначе хич няма да ми остава време да я дочета, а наистина е много моя книга  Heart Eyes

# 387
  • София
Завърших втората книга от трилогията на Долорес Редондо ("Зовът на костите") ...

А случайно да знаеш откъде може да се свали първата книга от трилогията (електронно, в оригинал)?  PraynigЩе ми се да я пробвам.

# 388
  • Чукарландия
Пожарникарят съм си го заплюла и аз, мисля да си го купя. Тъй и тъй събирам на Стивън Кинг книги.  Money

От кой автор е Пожарникарят? От Стивън Кинг ли? Hug

И коя е третата книга от шоколадовата серия на Джоан Харис? Hug

# 389
"Пожарникарят" е от сина на Стивън - Джо Хил  Peace

Общи условия

Активация на акаунт