Математически турнири - 42

• 109 160
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,моето дете сега за пръв път ще се яви  на състезание ЕК.Учителката днес им е казала да занесат молба до директора,че ще бъдат заведени до там.Ние вече имаме попълнена молба за участие,каква е тази молба,какво се предполага че трябва да съдържа?

Благодаря!

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 22:09 от лиляна

# 706
Здравейте,моето дете сега за пръв път ще се яви  на състезание ЕК.Учителката днес им е казала да занесат молба до директора,че ще бъдат заведени до там.Ние вече имаме попълнена молба за участие,каква е тази молба,какво се предполага че трябва да съдържа?

Благодаря!
За 4 клас в София ли става въпрос? Ако да, то може би е свързано с писмото на РУО, където пише: "Директорът на училището, чиито ученици ще се явят на областния кръг на състезанието, независимо от броя им, със своя заповед назначава учител-придружител в деня на провеждането". Ако всички деца подадат такава молба, то няма да има нужда да бъде назначен придружаващ учител.
За мен е странно кому е необходимо да има придружаващи учители. Направи ми впечатление, че на НОМ (нашето училище беше едно от домакините) имаше такива учители за деца от други училища. Те доведоха децата и ги чакаха. Много безсмислено ми се вижда.
Иначе молбата е отживелица. Може би трябва да е заявление в свободен текст. Нещо от сорта: Заявявам, че на 18.03 ще придружа детето си до еди кое си училище за състезание ЕК.

# 707
Да,за 4 клас.Благодаря за информацията.

Хубав ден.

# 708
  • София
Някой има ли идея, защо в разпределението за ЕК за 125-то не присъства 4-ти клас? И разпределението ли, освен резултатите, е тайна?

# 709
# 710
Някой има ли идея, защо в разпределението за ЕК за 125-то не присъства 4-ти клас? И разпределението ли, освен резултатите, е тайна?
Принципно по смисъла на ЗЛД дали са резултати или разпределение няма разлика. И в двата случая има имена и училище и така се идентифицира детето. Т.е. са доста безсмислени декларациите за показност за резултати, защото точно те не са лични данни и по тях не можеш да бъдеш идентифициран. Но това са недомислици, които все още оспорвам.
А списък няма, защото организатор за 4 клас е РУО, а не секция Изток, както е за другите класове, които ще се явят в 125 СУ. Ако се появи списък, то той ще е в страницата на РУО, но не го вярвам.

# 711
  • София
Принципно по смисъла на ЗЛД дали са резултати или разпределение няма разлика. И в двата случая има имена и училище и така се идентифицира детето. Т.е. са доста безсмислени декларациите за показност за резултати, защото точно те не са лични данни и по тях не можеш да бъдеш идентифициран. Но това са недомислици, които все още оспорвам.
А списък няма, защото организатор за 4 клас е РУО, а не секция Изток, както е за другите класове, които ще се явят в 125 СУ. Ако се появи списък, то той ще е в страницата на РУО, но не го вярвам.
Благодаря за разяснението, разбрах...

# 712
  • Бургас
Може ли някой да ми каже, освен в ОУ "Братя Миладинови", къде другаде ще се проведе Математика без граници - пролетен кръг, в Бургас? Благодаря!

# 713
  • София
Може ли някой да ми каже, освен в ОУ "Братя Миладинови", къде другаде ще се проведе Математика без граници - пролетен кръг, в Бургас? Благодаря!
В "Климент Охридски" със сигурност - на 27.03. Предполагам и в много други училища, но ако е в работен ден през седмицата не знам дали ще вие удобно.. най-добре да звъните директно в училищата, които са ви удобни и да питате.

# 714
  • Бургас
В "Климент Охридски" със сигурност - на 27.03. Предполагам и в много други училища, но ако е в работен ден през седмицата не знам дали ще вие удобно.. най-добре да звъните директно в училищата, които са ви удобни и да питате.
Да, благодаря! Проблем е и, че синът ми е на "горско" училище от 26.03 - 31.03...реално ще го изтървем май този път.

# 715
  • Бургас/Пз
Да, благодаря! Проблем е и, че синът ми е на "горско" училище от 26.03 - 31.03...реално ще го изтървем май този път.
Проверете във Васил Априлов, моя приятелка ми каза, че там ще е на 21-ви.

# 716
  • Бургас
Благодаря! bouquet

# 717
А някой знае ли какво представляват бланките за 1 клас за ЕК?

# 718
  • София
А някой знае ли какво представляват бланките за 1 клас за ЕК?
От класната на малката в първи клас
Цитат
За състезанието е необходимо да си носят химикалки, молив и линия. В бланката с отговори трябва да попълнят кръгчето внимателно, без да излизат извън очертанията му.

Ето какво пише в инструктажа:

Верните отговори на задача 25 и 26 са цифри. Попълва се само едно кръгче, което отговаря на вярната според ученика цифра.

# 719
Т.е за последните две задачи отговорът е пак избираем, но изборът е по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт