Две сърца сега в едно туптят, през СЕПТЕМВРИ радост ще ни донесат! Тема 2

• 35 479
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, случвало ли ви се е да чувствате корема си доста по-чувствителен докато се движите? Не знам как точно да го опиша, но малко под стомаха като вървя се усеща като тежест с много лека тъпа болка (като чувствителен стомах, но реагиращ на движение). Малко съм се притеснила, тъй като започна изведнъж вчера  newsm78

# 661
penero, приличат ми на контракции на матката. Аз имам постоянно, особено като се движа бързо. Различавам ги отлично, защото с предишните две бременности имах много подготвителни контракции още от 5-6 м. и знам какво е чувството. Сега не знам защо се появяват, не би трябвало толкова рано.

# 662
Здравейте, при мен 1-2 дни имаше опъвания, като стрелката лека болка. Понякога го чувствам, като по-твърдо уплатнено балонче, а в първите седмици имах ПМС болки, на моменти силни, които за моя радост спряха. Общо взето всеки ден е различен. Според мен, на които ни е първа бременност тепърва ще се изненадваме. Мен ме мъчи боляща глава почти постоянно и сладък вкус, от който ми се повдига, дори водата ми е сладка...

# 663
  • гр. Бургас
Много хубава новина , Грозда . Във ФБ групата си имаме още една мама с близнаци . Дано всичко е наред и накрая на лятото ще ви очаква голям купон  Grinning

# 664
*Noel* надявам се дори да са контракции да отминат като си почивам днес повечко. Усетих се просто тези дни че натоварването покрай работа ми идва в повече, тъй като работя в аптека и от сутрин до вечер съм с болни хора.

# 665
Момичета, не съм сигурна как да формулирам въпроса си, но вие знаете ли нещо за това, че докато съм бременна най-близките ми от семейството примерно майка ми и свекърва ми не трябва да ходят на погребение? Питам защото аз така знам, може да е щуротия, но свекърва ми сега тръгна да ходи на нейн колега и аз й го казах и тя се зачуди какво да прави, каза че ако трябвало нямало да ходи на гроба или щяла да попита някой... Вие какво ще кажете... newsm78

# 666
  • София
Aplesito, това са суеверия според мен. Не трябва да ходиш ти, защото е твърде емоционално, ама чак роднини - не мисля.

# 667
Аз знам, че бременната и мъжът й не трябва да ходят, и от страна на родшлката.
 Нито взимат, нито дават за "Бог да прости".

# 668
  • София
И аз мисля, че са просто суеверия. Един от най-добрите ми приятели почина докато бях бременна предния път. Отначало даже не ми казваха какво се е случило. Съпругата му чак след погребението ми каза, че е искал да ме види докато е бил в болницата. Тя решила да не ми казва, защото бях бременна. Ами още се чувствам кофти, че не съм отишла... На погребението отидох въпреки че наистина беше тежко, имаха три малки момиченца.
Според мен остави свекърва ти сама да си прецени. Ако са били близки, после може да се обвинява ако не отиде.

# 669
Благодаря момичета за отговорите...ами колеги са били незнам колко близки, но тя ми се обади по телефона преди малко и каза, че се е срещнала с жената на покойника и я е попитала, а тя казала "...ааа не щом булката е бременна и живеете в една къща не трябва да го виждаш..." ,съответно свекърва ми каза, че е оснавила цветя от нея да оставят на гроба и изчаквала другите в някакво кафе... Спомням си, че и майка ме не ходеше на такива места докато снаха ми беше бременна, а не са в една къща... Незнам може би са само суеверия, а лошото на мен ми е че съм суеверна... Embarassed

# 670
А, да и като живеят в една къща.

# 671
Аз пък ходих на погребение бременна, но все още не знаех, че съм...

Почина вуйчо ми и въпреки, че ми беше зле тогава, не се поколебах. Дано не се отрази нещо. Но като се замисля дори бях по-спокойна от нормалното при такива състояния.

# 672
Момичета,малко деликатен въпрос имам. Случва ми се няколко пъти,предимно вечер да имам газове. Адски неприятно и дискомфортно. Има ли и други,като мен?

# 673
Да, разделното хранене облекчава ситуацията значително.

# 674
Aplesito и аз съм суеверна Peace и всички около мен освен мъжа ми  Laughing той казва на тези неща "ако вярваш в тея работи ще ти се случват а като не вярваш няма кой да те мръдне" доста мога да поспоря с него  Laughing нали съм чешит човек.. спомням си с предишната бременност свекървата не беше ходила нито майка на погребения заради мен.. ама както казах и те са суеверни  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт