Две сърца сега в едно туптят, през СЕПТЕМВРИ радост ще ни донесат! Тема 2

• 35 621
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
Ама след първата бита ли ти е ваксина ?

# 271
Ама след първата бита ли ти е ваксина ?
Да поне такъв спомен имам това беше преди 10 год но сега предполагам че ще следим редовно за анти тела

# 272
Здравейте момичета и аз съм с Rh/- моят доки каза че при първа бременност не пречело но трябвало 3 пъти да следим антителата до колкото съм чела май аборта влиза към бременност без значение в коя седмица си така че момичета който са имали аборт спонтанен или не е добре да се консултират с Аг ( за тези който нямат бита ваксина)

# 273
Аз пък ще питам за тези антитела, защото никой нищо не ми е казвам, а аз съм с Rh-
Да обаче на мен ми се води втора бременност след аборта и след него не ми е бита ваксина...ако ти е първа бременност няма проблем...

И аз имам един аборт, сиреч и на мен не ми е първа, което вече ми се струва май проблемче.

# 274
Споко, Zlati_na и аз много се бях психясала онзи ден ама какво да се направи, че има некадърни лекари, които не си вършат работата... Правят се допълнителни изследвания и всичко се надявам да е наред, говори с АГ си и не се шашкай... Wink

# 275
И забравих да питам момичета вие проблем с пърхот има те ли откакто съм бременна ужас все ми се лющи главата
Маска от пълномаслено кисело мляко и жълтък за 20мин.Прави чудеса!

# 276
И забравих да питам момичета вие проблем с пърхот има те ли откакто съм бременна ужас все ми се лющи главата
Маска от пълномаслено кисело мляко и жълтък за 20мин.Прави чудеса!
Ще пробвам дано се разкара че е ужас  bouquet

# 277
Пробвай с шампоан Здраве с оранжев етикет с алое вера.Той е за чувствителен скалп.Може да ти помогне.
Има едно хапче нистатин, което се разтваря с хладка вода и косата се изплаква с разтвора, но не знам до колко е удачно да се ползва при бременност.

# 278
Малко гаденето намаля и за 2 ,3 дни качих първия кг. Аз съм в началото на 8седмица(9 гестационн) сякаш започва да ми личи, възможно ли е или просто съм надута. Не помня първият път кога ми пролича.

# 279
Пробвай с шампоан Здраве с оранжев етикет с алое вера.Той е за чувствителен скалп.Може да ти помогне.
Има едно хапче нистатин, което се разтваря с хладка вода и косата се изплаква с разтвора, но не знам до колко е удачно да се ползва при бременност.
Проблемът е там че косата ми сега е по суха и от шампоаните против пърхот се изсушава повече  Sad

# 280
Малко гаденето намаля и за 2 ,3 дни качих първия кг. Аз съм в началото на 8седмица(9 гестационн) сякаш започва да ми личи, възможно ли е или просто съм надута. Не помня първият път кога ми пролича.

От лекарката си знам, че до 3ти месец нищо не се качва от бременност. Ако имало качване на килограми - това било от хапване Simple Smile Обаче след първата бременност тялото 'помнело' и за това последваща бременност по-рано започвало да личи (без промяна в килограмите).
Аз съм съм по-слаба в момента, в сравнение с първата бременност. Но това е защото все търча след малкия, който освен това и все още суче. Но все по-често прегладнявам...

# 281
  • София
bobobobi85, а мен ми личи от 6 седмица и то доста. Изглеждам като попреяла, не като бременна, но в огледалото като се видя направо се плаша какво съм кюфте  Laughing
Винаги съм била много кльощава и разликата е доста осезаема. Никои дънки не ми стават вече и ходя с клинове.

# 282
Здравейте! Аз днес ходих в МД да се запиша на женска консултация, поне да ползвам това, което се поема от касата. Взеха ми микробиология, дадоха ми направления за кръвни изследвания и ме прегледаха на УЗ. Така, че пак видях бебчо. Развива се напълно нормално,отговаря на 8 г.с. и 6д. Това е най-гледаното бебе сигурно. Цели 5 пъти за 1 месец. ooooh!Grinning
Фолиева к-на пия Неофолик по 1 т., още отпреди да забременея.
Аз днес умрях от стомах, подут ми е, боли, къркори непрекъснато нещо, ужас. Взех си пробиотик биогая, дано помогне.

# 283
Аз за момента съм качила 1 кг. Притеснявах се че ще е повече понеже от началото с това кървене както ми почна съм в болничен и повечето време лежа и ям. Вчера казах на шефката ми че тъй като отново имах зацапване се налага пак да вляза в болница за някой ден и отново болничен а тя ми се ядоса. Най тъпото е че и колежките и те се дразнят. Едната ми вика то трябва да се измисли нещо и ние сме хора. Много тъпо ми стана. И аз не съм искала да кървя и все да съм под напрежение и да не е препоръчително за сега да се връщам  на работа. Едва ли не трябва да се чувствам виновна. Но не ме интересува. Сега най важното е да си запазя бебчо и нещата да се нормализират. Сега съм в 11 седмица. Притеснявам се че бебчо расте и се развива дай боже а това отлепяне и хематом незнам какво става с тях. Дали ще се закрепи до 12 седмица? Нали уж казват че до тогава бил най големия риск а и утрогестана и дуфастона само до тогава могат да се пият. Ами после? Някоя мама запозната ли е какво се случва с отлепянето след третия месец и какво се изписва да се пие тогава за предотвтатяване на кървене.

# 284
Леле,какви жени. Изобщо не ги мисли,а си гледай бременността.Теб законът те пази.Нали си представила болничен с диагноза, която удостоверява бременност? Имаш право на 6 месеца непрекъснати болнични с диагноза заплашващ аборт, а след това на месец и половина-два от Телк със същата диагноза и ти идва време за 45 дневният болничен преди термин.

И аз пия метафолиева, защото имам тромбофилия с проблемен MTHFR.
 Бях днес в МД и при д-р Начев за ЩЖ, много е добър.

Общи условия

Активация на акаунт