Как да реагирам?

• 17 232
  • 156
  •   1
Отговори
# 30
Добре, де, тя нали е студентка?
Какво по- нормално от това- да ползва намалението този, на когото се полага, без значение кой ще извади парите? newsm78
Но той и за себе си го използва,нищо че не е студент.. смешно е
Щом толкова се е изложил в твоите очи, защо му губиш времето на момчето? Все така ли ще го дебнеш къде и какво плаща? Това хич не е химия...

# 31
...
Първият път когато излязохме,отидохме на кино. Не знам това как ще прозвучи,но за мен има значение. Не съм момиче,което се интересува само от парите,но мразя хора,които са скръндзи,защото аз самата не съм такава и не си падам по тънките сметки. Бяхме на касата и купувахме билети. Естествено,че предложих да платя,но той отказа.
Това,което ми направи впечатление,беше- попита дали има намаление за студенти,като той самият вече не е. На 25 е. Но си казах,че не е толкова зле.
Вторият път когато излязохме,отидохме да хапнем и аз отново предложих да платя и тогава си разделихме сметката. ТОва беше нещото,което вече ме накара да се замисля. Не казвам,че той е длъжен да ми плаща,но знам,че когато се излиза с момиче,се постъпва по друг начин.
Как мислите вие? Трябва ли това да ме притеснява или той просто е предпазлив в началото.. Струва ли си да продължа да излизам с него,за да видя как ще се развият нещата,защото той наистина ми харесва, най-вече като човек,а това за мен е много важно.
Но не искам човекът до мен да е скръндза,защото аз също съм готова да давам,като става въпрос за общи планове и така нататък. Но това мъжът да плати една вечеря например за мен означава един вид грижа,защото после аз бих вирнала жеста по някакъв друг начин.
Объркана съм и не ми се иска да прекъсна всичко само заради това.. но не знам дали ще е само в началото.. Моля за съвет!

Първо, ако можех и аз бих се възползвала от намалението за студенти, но вече съм дъртичка за това. Все пак цените на билетите са прекалено високи за стандарта ни. нищо притеснително не виждам.

Второ - никой не е длъжен нищо да ти плаща на втората среща. Още никакви не сте, за да се грижи за теб и да те те носи на ръце. Това, че те е засърбяло междукрачието и си готова за него, не значи че и той иска същото.

Може да съм груба, но направо се ужасявам от претенциите на днешната младеж.

# 32
  • Австрия
Aко очакваш да ти платят сметката - не предлагай да делиш  Peace

Студентските намаления са такива, за да се ползват. Нищо няма да му стане на киното, ако влязат двама с намаление. На 20+ е нормално човек да не разполага с много лични финанси, освен, ако мама и тате не дават по много  Wink

Дали е скрънза и ти - сметкаджийка - си проличава след известно време, а не след само две срещи. И сексът няма нищо общо с плащането на сметките, според мен. Но виж, ако за теб има - хм, положението коренно се променя. Т.е. намери някой, който да плаща всички сметки, пък ти да си лягаш без скрупули с него  Money

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 18:31 от DimS.

# 33

Именно.. точно това е и моето мнение. Не ми  е за 2та лева отстъпка,просто няма класа в такъв тип поведение. и за мен това е тънка сметка..
А друг е въпросът,че се чувствам адски привлечена от него и ако правим секс не знам дали ще е добра постъпка за в бъдеще
Секса не е ли удоволстве за двете страни, или единият плаща другият пуска?

Иначе за стиснат използвач намирам човек, който държи другият да му плаща сметката независимо мъж или жена е. В случая ти имаш такива очаквания. Като прибави и коментара за секса нещата съвсем се скофтиха.

# 34
Но това мъжът да плати една вечеря например за мен означава един вид грижа,защото после аз бих вирнала жеста по някакъв друг начин.

A повечето момичета в днешни дни не се чувстват длъжни да разменят вечеря в ресторант срещу свирка.
Намалението за студенти с какво те обиди? Разбира се, че ще ползвате тези намаления, когато може. Или те е яд, че не си чак толкова прекрасна, че ей така отвътре да му идва да троши пари по тебе? Ако търсиш мъже, които се опитват да впечатлят жената с подаръци, вечери и финансово обгрижване от първия ден на срещите им, иди да си ги търсиш в някой чалга-клуб.
От това, което пишеш, не си личи дали е стиснат или просто си прави сметката. Да знаеш, че мъж, който знае как да пести на 25 и не дава пари за надценки, на 35 ще стане богат, а ти просто можеш да го мислиш за стиснат и да го изпунеш. Ако е стисня, скоро ще го разбереш, на скъперниците всичко им се свиди, не само кинтите.

# 35
Винаги съм държала да плащам своята част от сметката като съм излизала с мъж. Докато няколко пъти излязох с човек, който ми направи остра забележка, че не му позволявам да се държи като кавалер. След този случай започнах да очаквам от мъжете да плащат сметката. Имала съм обаче конфузни ситуации - някой очаква да правиш секс с него или мисли, че си му задължена само защото ти е платил кафето.
Когато започнах да излизам със ММ го оствях да плаща цялата сметка. Аз го изненадвах с руски бонбони от Берьозка. След като излязохме няколко пъти предложих аз да платя сметката, бях преценила, че няма да го обидя след като няколко пъти ми е плащал сметката. Той прие и оттогава започнахме да делим сметката. Чак след като се събрахме да живеем заедно ми сподели, че е бил потресен. Той мислел, че съм използвачка, аз бях убедена, че ще го засегна ако предложа да делим сметката - забавно Simple Smile

# 36
Не съм казала,че ако ми плаща сметките ще си легна с него :Д
Имах предвид,че като не харесвам тази негова черта,но пък ме привлича сексуално и спя с него,а след това не се получи връзката ни,какво се случва?

# 37
Моят принцип е следният:
Независимо, че съм била поканена на срещи, а не аз съм  била канещата, винаги предлагам да си платя моята част от сметката. След отказ, предлагах учтиво пак и след вторият отказ се оставях да ми платят сметките и не ми е било никак жал дали ги охарчвам и с какви средства разполагат ...  Flutter

# 38
Имах предвид,че като не харесвам тази негова черта,но пък ме привлича сексуално и спя с него,а след това не се получи връзката ни,какво се случва?

Нищо фатално няма да се случи. Младо момиче си !  Peace

# 39

Нищо, какво, продължаваш към следващия принц на бял кон. Нали не очакваш още от сега, че ще се ожениш за него?

# 40

Ти сериозно ли го задаваш този въпрос?
Като не се получи връзка много важно, правила си секс с някой който ти харесва. Отдавна не живеем във времената в които жените пазеха *най-ценното* за първата брачна нощ. За мен е проблем да си легнеш с някой без да ти харесва, но ..... ти плаща сметките.

# 41
Сигурно съм "меркантилна" , но и на мен ми правят впечатление подобни неща.  Плащала съм си сметката на първа среща,  веднъж или два пъти / не помня  точно/ и то защото човеците  не са ми били приятни , за това си оправям сметката и си тръгвам. Обаче продължавам да съм си твърдо на принципа -щом някой ме е поканил, трябвало е да се постарае да е както трябва! Ако нещата  станат сериозни, евентуално бих се замислила за  затрудненията му и бих ги взела присърце, от там може и  аз да поема сметки и прочие  съпричасности.
Иначе,  lomerk, какъв е проблемът ако спиш с човек, който те привлича и после нищо не излезе  newsm78

# 42
Кавалерство е да ти отвори вратата, да те изпрати до вас, да се поинтересува как е минал деня ти. Плащането на сметки не влиза в това число. Откъде накъде ще троши пари по почти непознат човек? Авторката, много хляб има да изядеш, докато разбереш какво означава качествен човек. Ако решаваш, че ще пуснеш, ако пръснат еди-колко-си пари по теб, това вече е проституция. Божке...  Stop

# 43
Добре, де, тя нали е студентка?
Какво по- нормално от това- да ползва намалението този, на когото се полага, без значение кой ще извади парите? newsm78
Но той и за себе си го използва,нищо че не е студент.. смешно е
Не е, но до скоро вероятно е бил. И кое му е смешното?
По-смешно е как обясняваш, че си страшно привлечена от него, но си готова да приключиш неангажиращите ви срещи, защото след като за пореден път си поискала да си платиш сметката, той се е съобразил с теб и те е оставил да го направиш. Като за капак обясняваш как искаш да му пуснеш ама видиш ли ако и занапред не ти плаща няма да ви потръгне връзката и ще се разделите ... И всичко това при все, че обясняваше в началото как уж си над нещата и бла-бла Whistling

# 44
Авторката не е казала,  че ще му пусне ако той "си плаща" . Казва, че човекът ѝ харесва, но  са ѝ странни ...първите впечатления, които е оставил. А относно кавалерството...вече и на мен ми стана каша - кое какво е и защо е. Моите синове си ги уча по моето разбиране, пък дано останат повече мъже, щото ние - жените сме виновни за изчезването им.

Общи условия

Активация на акаунт