Юлски бебета 2016 - тема 5

• 32 473
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Моята съвсем явно се страхува. Не знам кое е правилно - да я водя на места, за да свикне или да не й причинявам тоя стрес и да отложа свикването за по-късно, когато ще може да разбира повече.  Confused Уж хубаво било да имат режим и да си заспиват в кошарата, ама  какво да правим като сме на гости...

# 646
Хахахаа, Пипа, разсмя ме. Ще се пробвам да се правя на луда, но не знам дали през нощта мога да издържа пак да реве, но няма как, като съм се хванала на хорото ще го играя до край иначе този рев час и половина ще е бил напразно, а наистина е много подтискащо ... Sad
Но пожелавам на себе си и на вас спокойна нощ, утре сутрин ще се преброим кой е оцелял Simple Smile
Зомби, моята философия е следната - може да е цирк, но аз съм директор на цирка и решавам какво ще се случва. Та не оставяй да ти се качват на главата. Предполагам, че от една нощ няма да си промени настройките за сън като сте си пак в позната атмосфера удома.

# 647
Елена, пробвай биберон, ако ползвате разбира се, ако се унесе и заспи  Hug ако не да си цокне, а какво те притеснява, че е била по корем, ние от първи месец спим по корем, а сега като може да се върти и докато заспи се врътка и аз пък обратното - ходя да го въртя по корем, че иначе не заспива  Mr. Green

# 648
Оф момичета, така се изпокарахме с ММ, за пореден път  Cry Не издържам вече. Просто реших да го напиша Sad

# 649
Ужас! Събуди се, реве, ама аз се правя на луда, да видим ... не ползваме биберон, за позата вече си се скарах защо съм я закачала.
Уважение, случва се, особено сега покрай децата като сме по-изнервени. Ние с моя мъж сме установили, че ако вечер се скараме е много драматично, но ако е през деня някак сме по-умерени и все се разбираме, за това, не тъжи, утрото наистина е по-мъдро от вечерта, ако не сега, утре ще се сдобрите Wink
Докато го напиша и се умълча, Пипа, ще те черпя едно кафе във Варна за навременния съвет! Simple Smile

# 650
  • Варна
Хаха Елена тъкмо щях да ти пиша,ако реве много да не се мъчите и да го нахраниш детето  Laughing
 Уважение, кофти са наистина караниците!  Hug Утре ще ви мине !
Аз установих, че откакто съм мама, много не ми дреме, че сме се скарали. Това е добре за душевното ми състояние. 

# 651
Аз не мога така. Много съм крайна или нещата трябва да са ок, или като не са се взима крайна мярка. Не мога днес сме ок, утре не. Не искам детето утре като почне да разбира да ни слуша караниците. А знам, че без караници не може Sad Едва ли ще се оправим и вчера се скарахме абе ... А се караме за битовизми. Аз съм си виновна, не мога да я затворя тая мойта уста. Благодаря ви все пак  Hug

# 652
Цвет,отскоро започнах да местя дъщеря ми в нейното легло след като заспи при нас.
Спря да се буди толкова често за кърмене и даже ми се струва, че и на нея й е по-добре така.
Аз съм навита за варненска среща!
И аз искам. Не ме забравяйте Simple Smile

# 653
Аз не мога така. Много съм крайна или нещата трябва да са ок, или като не са се взима крайна мярка. Не мога днес сме ок, утре не. Не искам детето утре като почне да разбира да ни слуша караниците. А знам, че без караници не може Sad Едва ли ще се оправим и вчера се скарахме абе ... А се караме за битовизми. Аз съм си виновна, не мога да я затворя тая мойта уста. Благодаря ви все пак  Hug
И ние сме много изнервени с ММ. В свободното си време само с тия телефони... абе като цяло сме в някакъв странен период в момента и е много гадно. Не се притеснявай ще се разберете, щом е малка причината, бързо ще мине.  Аз сега супер много се ядпсвам на ММ, че не иска да си купим друга масичка за кафе, защото сегашната е стъклена, на 3 нива със хиляда ръба и детето като тръгне да се лакатуши из стаята ще се пребие на тия стъклени ръбове. Ама той няма да е цял ден в къщи да трепери да не се удари, а аз и не му пука особенно. 
За отбиването, незнам може да е комбинацията от зъби, недостиг на мялко, стачка и факта че шишенцето с АМ тече по-бързо и лесно. Но нещата протичат някак естествено.

# 654
Добро утро! Пролет пукна, ние - не!  Все още спи. Мрънка на няколко пъти през нощта, реших да не засичам колко време продължава мрънкането, а да се ослушвам дали много ще ревне и съответно да ходя да я спасявам. Сама си заспиваше, без да се намесвам и да кърмя. Ще видим довечера как ще е, в книгата пишеше, че втората вечер реването е по-дълго и всяка следваща вечер постепенно намалявало.
Нашата масичка е дървена, правоъгълна и с остри ъгли, честно казано не ми беше хрумвало да я сменям. Мерилин, може да ти звучи абсурдно, но обяснявай на Анди да не ходи там, да не пипа, че ох, много ще ги боли и с изразителни физиономии, направи се как се удряш и те боли, в един момент ще те разбере и ще я заобикаля от далече. В стаята, където гледахме каката като бебе имаше ел. печка, на която може да се изгори човек. Много и обяснявах като дойде момента и се опази. Ние пазим децата, но и те са умни! Simple Smile

# 655
Добро утро.
Човек да не се похвали Laughing Тази нощ беше много приказлива и няколко пъти се събужда, за да "поговори" Tired Имаме гости и нямаше как да я преместим в хола. ММ е страшно кисел Mr. Green
Отивам да правя закуска, току виж се почувства по-добре Joy

# 656
Elena2016 така е и от сега му казвам не там, ще се удариш, но тази маса е ужасна, то аз дето съм 100 годишна хиляда пъти съм се удряла в нея, а камоли бебето  Joy днеска ще се опитам да накарам ММ да вземем паяк.  Whistling

# 657
Елена, браво че си издържала. Сравнението с цирка също беше много точно, трябва да сме уверени в подхода си иначе децата усещат веднага колебанието и се възползват.
Пипа, при мен не става да се правя на луда, защото малкия просто се завърта към мен хваща ми блузата и ме придърпва и се намиста точно на гърдата и милия си мисли, че ще засуче през блузата  Grinning , като му дам да суче виждам, че е просто за успокоение, но не иска да пуска. Пробвах да сложа залъгалка, а той демонстративно я изплюва и пак захапва зърното Simple Smile  Сутрин краката му са на главата ми, с баща му сме избутани в двата края, а той по средата хубаво се разперил, само за снимка сме  Laughing

Вчера започнах с опитите да го приспивам в леглото му - през деня беше по-добре, но вечерта.....ужас. Жално ми е, защото е трябвало да го науча да си заспива сам доста отдавна, а колкото по-голямо е детето по-трудно става, но съм мотивирана, че ще успея.
Аз не го оставям да реве самичък, защото четох, че е възможно така да подкопая доверието му в мен. При нас не действа това да го приспа на спалнята и после да го оставя в неговото легло - страшен рев настава като се събуди след около половин час.
Иначе вчера го слагах в леглото му и го обгръщсх с ръце, милвайки главичката му и тихо му говорех, че е време за сън, може спокойно да спинка и т.н. Като заплака леко го повдигнах, но без да люлям както преди, той почна да рита с крачета и пак го оставих в легото и плътно го обгърнах с ръце и милвах, говорейки му. Отне ми половин час и накрая заспа. Втората дрямка беше по-лесна, но вечерта - 1 час плака преди да се унесе, едвам издържах. През нощта ставах доста пъти, давах му и да суче, но гледах да има интервал от поне 3-4 часа, за да съм сигурна че е глад.
Дано от тук нататък става по-лесно   Praynig

# 658
Мерилин, а да я приберете в килера,на балкона?
Сложих малката да спи - накърмих я, сложих я будна в кошарата с една плюшена звезда, рева 5 мин. и заспа Simple Smile а на мен как ми се спиии ...
Някой приготвял ли е грис?

# 659
Добро утро! Нещата днес са по-добре. И аз не мога да го накарам един шкаф да вземе да си слагам гримове и т. н. Нали като се роди бебчо бяхме след основен ремонт и шкафове все още нямаме, ама нали той не му трябва да си слага джунджурии все тая. Малчо много мрънка и тази нощ може би е от зъбите не знам. А след като бяхме при педиатърката, която каза, че нищо му няма и, че е от зъбите сухата кашлица и хриповете, след температурата вече кашля с храчки и носа му тече, но повече не е вдигал температура. Според вас дали е от зъбите? Миналия път по същия начин се оказа с инфекция. Давам витамин ц и пръскам морска вода. От вчера давам каша, оризова, на Хип. Това означава, че въвеждам ориза нали така? А не може ли просто да свариш ориз и да го пасираш? Аз грис не съм правила, нали сме едни от последните по захранване ... Simple Smile Това за подкопаването на доверието не го бях чувала. Много ми е жален като плаче, но напоследък повече плаче, отколкото като беше новороден.  Това е май от нас. Хубав ден целувки

Общи условия

Активация на акаунт