Искам да кажа ... (108)_06.02-12.02

• 67 308
  • 796
  •   1
Отговори
# 45
У нас е идвало едно кученце, на детето съученичка бяхме поканили и майката ми се изтресе с кученцето под мишница.
От тези малките лаещи пискливо,  не им знам породата, бе не ми беше много приятно,  но ги изтърпях, аз съм мила и вежлива, не издребнявам и не правя забележки,  ако е за кратко нахалството. Simple Smile

# 46
Нищо не колекционирам. Имам магнитчета на хладилника, но в никакъв случай не бих казала, че ги колекционирам.

Обаче спално бельо имам много, 5-6 комплекта, слабост ми е.

Обичам да си купувам по нещо от местата, където пътувам. Нещо за къщата (обикновено малка картина или снимка, не статуйки и подобни прахосъбирачки) или нещо за мен (дреха, обувки, слънчеви очила, музика…). Имам страшно красиви снимки от Ню Орлеанс, все се каня да разпечатам и сложа в рамки, и все не мога да се организирам.

С нова прическа съм, каре. Изкарах няколко месеца с абсолютно равна коса, хем точно така я исках, хем много бързо ми омръзна, голяма скука. Не съм сигурна, че ме направиха добре. Не че има кой знае какво значение, аз все вързана я нося. Фризьорката не спря да се чуди колко ми е права косата и на фона на всички жени, които се мъчат да си изправят косите, ме пита не съм ли обмисляла трайно къдрене  newsm78 Не мога да си намеря "моята" фризьорка и това е.   

Гледах La La Land, неочаквано, но много ми хареса. Раян Гослинг просто  Heart Eyes

# 47
И аз имах миришещи листчета, а брат ми завидна колекция картинки от дъвки Турбо:)

Марипосче, свекървата има 40!!! шолички за крем карамел, алпакави Crazy Някои са захабени, но нищо не се хвърля. Също безброй чинии, чаши, тенджери и какво ли още не. Ама наистина много. Само да кажа, че не готви или ако да много, много рядко. Но да има. Все ме пита утре други ден, като я няма какво ще ги правя. Аз не знам наистина. Ще раздавам, ако някой иска от роднини и комшии. Ще си остава някои неща вероятно за спомен, но няма как да задържа вещи трупани 50 години. Например онези тенджери с реотан, помните ли ги? 3 или 4 са. Коя без капак, коя не работи...всичко чинно увито в торби и натикано в долапите.
Аз имам три тенджери и 3-4 тави, един малък и един голям гювеч, две йенски тенджери и 2 тигана толкоз. Два комплекта чинии за хранене. Това и ползвам, ако ми потрябват друго ще купя. Вече всичко има за къде да се запасявам.

Флорче, честита прическа дай да я видим, ако искаш. Аз все се заканвам да скъся дължината, но ходя почти винаги вързана или на кок и ще ме мързи да се занимавам с къса коса.

# 48
И аз се нареждам за новата прическа. Wink
Оф, още ме е яд, че ме събудиха така, а не мога да им го върна.
Ето, дори Гена още не е станала Rolling Eyes Simple Smile

# 49
  • София
За някои хора старите вещи са особено ценни. И моята свекърва е така - като каже за някоя тавичка - от майката на майка ми е, или - това ми е от моята свекърва. Ще рече - от началото на миналия век. Не че е лошо да се ползват нещата, докато може, ама чак толкова и аз не съм съвестна. Добре че жената е разбрана, знае, че не обичам стари неща и много изхвърлям, та ми подарява само нови работи и после сякаш не очаква да ги ползвам вечно. Това си е до нагласа, не е до поколение. Ето, майка ми е същата като мене, не е по пазенето и тя.

Не колекционирам нищо. Това с магнитчетата и преспапиетата от пътувания, не е колекциониране според мен, просто неща за спомен. Едно време колекционирах монети, имах си и класьори, ама мина тая страст Laughing

# 50
  • Sofia
Ето, дори Гена още не е станала Rolling Eyes Simple Smile
hahaha станала е,как... даже и за спорт се стяга  bowuu.
Телефони в спалнята-  Naughty.
Дойдоха техници да ми сменят устройствата за Интернет, ама аз що да ги питам как да си сложа нова парола на рутера  Rolling Eyes....
Не колекционирам нищо  newsm78-чанти и мъже САМО  Laughing.

# 51
Никога нищо не съм колекционирала, въобще ми е противно трупането на предмети, особено на безполезни такива, каквито са повечето колекционерски колекции.
Не обичам и да изхвърлям - ползвам нещата, докато работят и стават за ползване, всичко се употребява и износва максимално преди да се поднови. Нови неща не купувам ей така, просто защото са ми харесали, а когато наистина са потрябвали. Не винаги съм била такава, с годините възпитах това качество, защото ме е било яд да хвърлям никога неупоребени вещи, само защото са купени ей така да има, но са остарели преди да потрябват. Не обичам разхищението, искам да кажа Simple Smile

# 52
Снощи откарахме до 3 с момичетата, тази сутрин станах лесно, обаче вече започват да ми падат батериите, подгони ме пиянският глад, следобед имам работа, трябва да се съсредоточа, а довечера сме на юбилей. Добре ли ми е Joy Ех, когато бяхме млади, не беше такава схемата Grin

# 53
  • Mediterraneo
Добро утро. При нас вятърът най- после реши да утихва. Вчера беше някакъв ужас, днес гледам снимки на почупени палми, знаци, улични лампи; едно дърво е премазало бус, слава богу няма жертви.

Като малка колекционирах в различни периоди различни неща- картички, календарчета, салфетки, сапуни, опаковки от шоколади, захарчета; сигурно има неща, които пропускам. С днешна дата нищо не събирам, помагам на сестра ми с колекцията си от захарчета. Ако някой има пакетчета захар- аз съм човекът! Сериозно, колекцията е огромна( скоро не сме ги броили) и се събира вече повече от 20 години.

И аз като Янечек- не подновява току така вещи. Използвам максимално преди да го пенсионирам. Затова обичам да вземам дрехи за доизносване от децата на приятелки, както и да давам запазени от моите деца. Тук открих начин да давам и наши дрехи за следваща употреба( предимно мои, в които вече не се събирам  Blush).

# 54
Изпий едно кафенце с щипка нишадър и ще живнеш, Мър-мяу. Серизно говоря - най-добрата рецепта срещу махмурлук, която съществува.

# 55
Магнити и аз събирам. Тъй като не ходим никъде, ни носят приятелите.
Днес съм ранен крокодил. Пийнахме снощи с кумците, хубаво беше, но днес... Добре, че децата са кротки.

# 56
Изстъргах се от леглото! След като почти цяла седмица изкарах в леглото се надигнах, за да се изкъпя ( че тая грива си иска шапоан Simple Smile ) , спретнах малко къщата, че ще идва една позната да ми бие инжекцията и си спретвам бърза баничка, че за първи път от седмица имам апетит и знам,че ми се яде точно това-баничка.

И аз обичам д акупувам неща за кухнята. Обичам всякакви джиджавки- касеролки, тиганчета, телчета, лъжички. За тов аизбягвам да влизам в левчетата, че знам,че ще се разоря.

# 57
Никога нищо не съм събирала през живота си, докато не се сдобих с печатарско чекмедже. сега събирам в него морски таралежи, малки миди и корали или стъклени играчки, но трябва да са много малки.

# 58
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз не съм по трупането. Като дете имах много красива колекция от моливи - цели серии животни, плодове, цветя, герои от приказки.
Сега ми тежи колекцията от монети, която ми остави баща ми - не знам какво да я правя. Като гледам колко пари е дал да купува юбилейни монети, и то по две - за двете ми деца. Отделно събирал от пътуванията си по света, пък и някакви старинни има. А така тежи - не мож я помръдна.

Сувенири и аз не обичам, а имам много - от Китай и Корея. Вази, Буди, нефритени статуетки, съдове за чай - всичко е много красиво и му се радвах навремето, обаче ми омръзнаха да ги гледам, събрах всичко в една торба - и в килера. Мога да отворя антикварно магазинче. Joy Приятел на мъжа ми живя в Африка 4 години и той що нещо ни надонесе - дървени маски всякакви, картини, фигурки. И те са в торбата. Само някои много любими са над камината в Банкя.

Спално бельо и аз имам доволно - и на мен ми е слабост. Като ми хареса нещо, не мога да устискам.
Обаче изхвърлих всички юргани с истинска вълна за ужас на майка - къде съм щяла да намеря в днешно време нещо истинско? Ама не искам истинско аз, искам да се пере. И ги метнах на боклука, макар и на мен да ми беше жал - чисто нови-новенички, с много красиво лице - не от лъскавите, а от декоративен плат единият беше на квадрати, а другите два на много симпатични цветя, като гоблен направено. Както бяха опаковани в найлонови чували, така ги метнах, надявайки се някой клошар да им се зарадва.
Съдове и аз имам доста, защото обичам да си имам за всякакъв случай. Но стари и захабени не държа, не мога да ги гледам. Обичам излъскани съдове, като нови да са.
Синът ми веднъж, като чистил след купон, изхвърлил една йенска тавичка, в която едно момиче донесло на купона руска салата. Понеже тавичката била цялата черна от употреба, той решил, че е за боклука и я метнал в кофата. После майката ми се обади да си търси тавичката и се наложи да купя нова на жената. "Не можех да допусна, че това нещо служи на някого", оправда се той.
Но това със запасяването по соц.време си беше точно така. Комшийката над мен си направи специален стенен гардероб, в който да държи 32 родопски одеяла, които е купувала навремето, защото имала връзки. Аз, понеже съм нямала връзки, нито излишни пари, нямам такива изцепки. На майка бях забранила да ми купува каквото и да е за "като се оженя". И добре, че беше така, иначе щях да се чудя и "чеиза" какво да го правя.

Жаки, това за което говориш с реотаните, се нарича ел. тенджера. Бяха много ценни и се подаряваха на всяка сватба. На нас ни подариха 7 (седем) бр. Майка ги занесе в магазин за ел.потреби при някаква приятелка да ги продаде.

# 59
Много моля, ако някой ще изхвърля пак юргани с истинска вълна, ел, тенджере, и други подобни първо да пише в темата. Не обичам да събирам вещи, но завидях на клошара за топлата завивка. А на Жаки да кажа, че в такова тенджере(само някаква тава имам- без капак, без реотани) стават чудни козунаци и питки, заради високия борд.

Общи условия

Активация на акаунт