Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 631
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Браво, Кати Simple Smile то направо отгледано дете ще родиш.
Моята майка все разправя, че брат ми го е родила много лесно (3то раждане). За упойката много поздрави на всички лекари- аз си знам прага на болка и хич да не ми обесняват кое е глезотия.

# 316
  • Пловдив
Аз съжалявам,че с предните не си поисках упойка.То като дойде момента изпадам в паника и всичко забравям.Но за Велевски знам,че обезболява раждането Simple Smile

# 317
Аз съм твърдо решена, че без упойка няма да раждам Grinning

# 318
  • София
Не се заричам аз. Ако наистина стане чак пък толкова бързо, че изпуснем момента за упойка, ко прайм Laughing Ще поживеем, ще видим Grinning

# 319
  • Бургас
Уж казват, че момента на нетърпимата болка, е самото изгонване на плода, което трае кратко. Преди това се търпяла някак болката. Не знам дали е вярно.

# 320
  • София
Аз съм с нагласата, че хич не ми пука от болката и ще искам само венозни обезболяващи, но да видим... за нищо не се заричам. Ако ви кажа, че съм ревала за епидурална накрая, няма да ми се смеете. Знам какво искам, но нищо не планувам - каквото е най-добро за бебето и мен. Освен това ми е и първо раждане и не знам какво да очаквам изобщо.
Иначе днес дойде нашето креватче, но трябва и матрак да вземем. Още е в хола, защото и при нас детската е склад, който трябва да разчистя с помощ от благоверния.
Днес двамата обяснявахме на бебето как искаме от нея до стои в мен поне до 15ти април и да не си прави планове да излиза по-рано  Crazy Praynig

# 321
  • Пловдив
Мис,при някои е така,при други не.Много е различно.Но скоро ще разберем и ще мине.
Аз вече си мисля,че болки получавам на психична основа.Днес ми е весело и нямам никакви болежки,спах си спокойно,абе моя АГ е магьосник.Само крилца дето още не са ми поникнали.Пожелавам и на вас прекрасно настроение.А който празнува-весел празник.Аз бих пийнала бутилка вино,но ще е следващата година.Сега мах. половин чашка.

# 322
Добро утро Simple Smile Много го обичам този ден, защото на него срещнах ММ Simple Smile
И на мен ще ми липсва днес бутилката вино  Laughing цяла винарна си направих за след като родя и спра да кърмя.
Нещо почнах да се събуждам подута в ръцете и краката, какво да направя Sad ?

# 323
  • София
 Добро утро!
За болка,аз мисля че имам висок праг,ама като имам възможност да си спестя малко не изпускам.Щадя си се  Laughing
В крайна сметка ще е каквото стане,аз в момента си правя сметките без кръчмар както се казва,с доктора не съм говорила за упойките още,на 16-ти като ходя на тонове ще подхвана темата да видим какво мисли и той по въпроса.
 Ако се наложи секцио и аз ще искам спинална упойка,макар че малко ме е страх от момента с неусещането на половината част от тялото.
На серклажа  декември месец правих уговорки с анестезиолога да ми хакнат по-висока дозичка пълна упойка и да си спинкам до април (на шега разбира се,макар че наистина ми се искаше да има такава опция)  Laughing Ама той каза,да не ставам толкова зависима,че следващата доза ще си я получа евентуално ако ми се наложи секцио,след манипулацията докато почна да си усещам краката.После разбрах че наистина на някои момичета след секцио им показвали бебчетата и ако са по-страхливи им слагали пълна упойка и се събуждали тогава,когато цялата манипулация е приключила и почват вече да си чувстват краката.

belinda , до колко сантиметра може да се постави упойката?
nnanna , честита ви годишнина от запознанството  Heart Eyes Много,много да се обичате,ама и вие на каква дата стесе запознали,имало е знак.
  Аз като прекаля със соленото и се събуждам издута,внимавай какво хапваш вечер.

Някой ме беше питал за креватчето,може да му се махне решетката и детето като стане по-голямо да си слиза само.

# 324
Привет мами,
От много време не съм писала, но чета редовно.
Виждам,че сте коментирали за упойките. Първото си дете родих нормално без упойка и да ви кажа, че знам че боли но нямам спомени колко....тоест поносимо е...Но след това си човек...Второто го родих секцио,защото беше нагоре с главата...и имам ужасни спомени след това....
Последно преди няколко седмици бебо с главата нагоре, но се върти яко и се надявам да заеме правилна позиция, да не се налага операция. Но каквото такова.
Посъбрах неща, но нищо не съм прала и подготвяла. Другата седмица няколко дена ще съм отпуск и имам намерение да се захване с тази активност.

На кг не съм наддала много, но корема яко ми стърчи и тежи много вече;-)

Усмивки на всички

# 325
Много сте лоши, защо сега така ме плашите   hahaha
Аз нямам представа какво да очаквам, нали ми е първо. Знам само, че ще раждам нормално (акк нещо не се обърка, разбира се) бебо си е с главата надолу.
Иначе и аз търпя много на болка, но ще видиим.. hahaha Честно да ви кажа, не искам да е пълна упойка. Искам да присъствам на раждането и веднага да си видя детето. Само тази претенция имам  Joy

# 326
  • София
Бъбълче, едно време навсякъде пишеше, че показанията за упойка са на 5-6 см. разкритие. Преди това може да спре процеса, а след това нямало смисъл. После изглежда практиката се промени и съм чела разкази на жени, които чак на 7-8 см. са поискали упойка и са им слагали. Така че - не знам, зависи си от лекарите явно, каквото решат Rolling Eyes Моите и двете упойки са поставени на 5-6 см.

# 327
Лили, аз чета, че нашия лекар последните 3 год. само секцио правел. Много се надявам, че не е така. Аз като го питах каза, че е рано да коментираме раждането.
Nanna не е вярно, аз понеже не ходя другаде и като ми каже приятелка дай ми телефон на лекар, само неговия мога да дам. И така се оказа че той е изродил 3 бебета миналата година на мои познати и една близка приятелка (аз не знаех че са се спрели на него), едното само от тези три беше секцио но не планирано, раждането си тръгна но бебенцето не можело да уцели родовия канал и главичката му беше заседнага на една страна и по спешност стана секцио.. поне това знам от лична информация и трите са много доволни от него от внимание, идвал веднага като му се обадят, няма вариант докато дойде да си родил при друг лекар.
Сега ще видим на мен какво ще ми каже дали е рано да говорим  Simple Smile))

# 328
За упойките и аз да се изкажа  Laughing Смятам чеюом може да си облекчим мъките няма смисъл да се правим на героини, но и аз съм с нисък праг на болка и за това смятам така. Знам как при една страшна бъбречна криза ревях със сълзи от болка нищо не помагаше та се наложи да ме приспят за 48 часа докато  мине, просто нямаше друго решение.. така че и сега мисля ако може да ми слагат и само искам раждането да минава по бързо  Blush Не мога да си представя 10/  12 часа да се напъвам дори дали мога да издържа на болката.  Peace
А за днес Дамии честит Празник  Party на всички кой който празник си празнува разбира се Simple Smile) Нека да ни е на всички едно омаяно любовно днес, малко глезене от половинките на никой не идва в повече нали  Hug
Не съм от тези които пият, но да ви кажа как ми се излиза вече да се накипря, някъде на хубаво ресторантче с музика да си пийна винце да си хапна сиренце или някое интересно ястие, но няма за сега Simple Smile)) Joy ще го отложим за по хубаво време нали така  bouquet

# 329
Ох извинявайте че 1000 поста пуснах днес, но видях сега че до 15.02 има намаления в baby.bg. И Jane moon 3 в 1 е намалена на 1099 лв и други намаления има. Мамите които се интересуват могат да погледнат Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 11:41 от LilyRose

Общи условия

Активация на акаунт