Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 474
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • варна
Олеее, милата, прегръщам те. Аз се чувствам ужасно беззащитна с големия корем и тия натрупани кг. Страх ме е когато сме с детето,че недай боже, ако се наложи няма да мога да я предпазя от... от каквото се наложи.
Стискам палци да го превъзмогнеш скоро. Вярвам силно и се надявам бебчо да е добре.

# 676
Милата ...  Sad Всичко ще е наред с бебчето.Папкай сладко и някой да те гушка  Heart Eyes Hug Ама как може такова нещо  #Cussing out Да те е страх вече да се разхождаш по улицата  #Cussing out Вземи си нещо за самозащита да си имаш в чантата,за твое спокойствие (спрейче или електрошок).Прегръщам те  Hug Hug Hug

# 677
  • София
Ама то ухапването е едно на ръка, нали има кървящи рани по коленете, все пак имало е контакт с повърхността  на земята...Не знам де, може би бият само, когато е дълбоко. Аз имах супер чиста рана от стъкло, но пак ми биха.
От друга страна, като дете що жулене съм се жулила, пък не са ми били нищо, жива и здрава съм Simple Smile

# 678
  • Бургас
Боже, какъв ужас  Tired Направо като си представих ситуацията лошо ми стана, пък не знам на теб какво ти е.

# 679
Милата, Викси, дано бързо ти премине шока!  Спокойни мисли, здрава храна. Минало е вече, зад гърба е. Hug

Даже не знам какво исках да напиша..

# 680
  • Варна
Олеле Sad Викси, пийни нещо мъничко алкохолно да те отпусне - малка чашка вино, или бира... Направо ужасно преживяване си имала  Sad Не се тревожи за бебчо, щом АГ ти е казал че всичко изглежда Ок, и на мен често ми повтарят че бебето е много добре защитено в корема. Трябва да се направи нещо с тия кучета, не може ей така да нападат безпричинно минувачи, камо ли бременна жена  Close Що за глупост да те питат кое точно от 3те кучета те е нападнало, трябва да ги приберат в приют най малкото .... след като в района има такова оплакване Sad

# 681
Викси, дано си се поуспокоила малко. Аз от време на време като имам някакви силни нерви или стресови ситуации пия един валериан, глог и мента, моята лекарка ми беше разрешила, питай твоята. Бебо ще е добре, просто уплахът за теб не е добре. Много е лесно отстрани, но бъди силна, броени седмици ни остават, фокусирай се върху хубавото.
А темата за бездомните ми е много болна, уличните животни идват от нас имащите животни, защото всеки си взима ей така, размножава ги и ги хвърля на улицата, и заради липсата на какъвто и да е контрол върху нас собствениците на животни, страдат хора и деца.

# 682
Момичета, прегръщам ви  Hug Hug Hug и ви благодаря за подкрепата  bouquet bouquet bouquet
Малко се поуспокоих, но като се познавам, през следващите 2 месеца (ако въобще добутам до термин) в главата ми ще е пълна каша от мисли за това дали все пак цялата история няма да има негативни последици.
Иначе за тетануса, хирургът каза че няма да го слага, защото раните са станали през дрехите и не е имало пряк контакт на кожата с асфалта, та по тая причина ще ми го спести.
За жалост няма и кой да ме гушка Sad Моя мъж е далече, а на майка ми реших да и го спестя, защото знам колконого ще се притеснява (а в момента тя така или иначе се грижи за баща ми, който е след операция).......абе с две думи явно съм голям карък Sad
На взичко отгоре в групата на малката има скарлатина. Още в понеделник я спрях, но пуснахме гърлен секрет, въпреки че тя е добре и няма проявление на болестта. Е да ама одеве видях резултата и въпреки че не е болна се оказва носител на някакъв стрептокок. Сега ще трябва на здраво дете да давам антибиотик. Прави са старите хора като казват "Никое зло не идва само".......дано само това да беше всичкото зло дето има да става и на финала всички да се радваме на живи и здрави дечица  Praynig

# 683
Викси,съчувствам ти за преживяното,в такива условия живеем,че може да се случи на всеки...Как пък  в София не се разреши проблема с бездомните кучета.
За Шейново,бебетата са в детско отделение всеки ден до 13 часа,преди това се дават на майките за кърмене.От 13 до 22 часа са в стаите при майките и през нощта- отново детско отделение.Ваксини не се поставят,ако майката заяви писмено,че не желае.АМ дават като добавка,ако на майката не й е слязла все още кърмата,не чакат,дават АМ, изрично питахме за това.

# 684
  • Бургас
Викси, стопли си чаша топло мляко с мед и ако трябва пий едно валерианче. Преживяла си нещо ужасно, но се опитай да овладееш негативните емоции доколкото можеш. Много прегръдки от нас  Hug

Аз днес бях на отворени врати. Всичко вече започна да става много реално. В шаш и паника съм от сега. Имам чувството, че като дойде времето съвсем ще откача и ще получа някоя паник атака и накрая ще ме срежат. И на всичкото отгоре няколко дни преди термина ми гинеколожката ми ще отсъства от града за 3 дни  Tired Казала съм й, че я искам за раждането и ми стана малко тъпо. После ПР-а на болницата ни обясни, че ако си заявим избор на екип, лекарят е длъжен да е на разположение. Аз си замълчах, защото се притесних да не спрат отпуската на АГ-то ми заради мен.

# 685
  • София
Викси, успокой се, всичко ще е наред. Дай си малко почивка тези дни, топло мляко, ментов чай, хомеопатия за стрес, ако трябва някоя глътка вино. Поддържай раните чисти. Ужасно е, че ти се е случило това, но то вече е минало. Важното е, че бебето е наред.
Нев, благодаря ти за информацията. Ако могат и другите мами, които ходят на дните на отворени врати да споделят подробности, тъй като аз нямам записани часове.

# 686
Аз бях споменала, че ходих на отворени врати в Майчин дом. Нямам база за сравнение, но родилното отделение е ново и модерно. За бебета на 7 ет. ги дават на майките на 3 часа за хранене, а на 12 са заедно, като ги взимат да ги къпят и преобличат. Можеш да заявиш дали искаш упойка, ваксини. Епизиотомия правили само в наложителни случаи. При пристигане влизаш от спешния център, събличаш се, правят ти клизма и се качваш в родилното. Там ти правят запис на тонове, преглед и т.н. Старшата акушерка, която ни развежда беше много ведра и симпатична.
Манха беше споделяла лични впечатления, също много положителни.
За съжаление се носят страшно много митове и легенди за болниците по принцип, например моята фризьорка, която не е раждала ми каза, че в Майчин дом било пълна мизерия и едва ли не съм луда там да ходя. Аз също си представях ужасии, но родилното е супер и стаите (поне от снимките, които ни показаха), изглеждат прилично.
Аз се настройвам така, че все беболина ще трябва да излезе и за 3-5 дни каквото и да е, ще трябва да го преживея.

# 687
  • София
За съжаление се носят страшно много митове и легенди за болниците по принцип, например моята фризьорка, която не е раждала ми каза, че в Майчин дом било пълна мизерия и едва ли не съм луда там да ходя.

Много хора говорят по спомени. Аз например имам също ужасни спомени от МД. Ходих на свиждане на кумата ми, когато роди, по спешност да й занеса помпа в 11 вечерта, понеже гърдите й бяха на камък и нямаше кой да й покаже как се кърми, а бебето й не искаше да засуче Confused И това в т.нар. вип. Помня едни грамадни студени коридори, едни стаи с мозайка на пода и легла като в пионерски лагер. Отврат!
Обаче от тогава са минали...бая годинки. Бебето вече е ученичка, висока колкото мен Laughing Добре е, че ги ремонтират и обновяват, хората маса пари оставят, искат нещо насреща все пак. Пък и да не си от плащащите, пак...Колко е да удариш една свежа боя, вместо това гнусно болнично зелено, то само от него се депресира човек Laughing

# 688
Белинда, те твоите спомени са като моите, само че при мен плочките са бели с пръски кръв по стените Simple Smile Това от Пирогов, ММ лежа там два пъти миналата година в различни отделения, а сме ходили още десетки пъти сигурно. Виж обаче въпреки мизерията там, винаги отношението на лекарите е било супер. Те хората хубаво казват, че човек не трябва да има очаквания, и на мен на шега ми се получи Simple Smile
Днес съм на преглед да видя малката кифла. Предолагам още си седи напречно, поне така я усещам и нещата вървят към секцио. Ако е секцио ще бъда в болницата на Мазнейкова може би, понеже моята АГ има договор за там. А за там какви неща се пишат и говорят, направо страхотия.
Важното е, че като дойде момента ние отиваме там за хубаво и то най-хубавото.

# 689
  • София
Аз мога да ви споделя впечатления от Майчин дом.Ще раждам при професор Николов,миналата седмица ходих на запис на тонове,засякоха обаче контракции и ме оставиха.Тъй като професора е завеждащ родилна зала,познайте къде прекарах първата си вечер?В родилнотоооо!!!!Запознах се отблизо с обстановката Laughing
Беше ново,чисто акушерките и стажантите които видях много мили и внимателни.Настрох се много положително към раждането там.
 Обаче друго е положението на 5 етаж патологична бременност.Не е за разправяне ...Единствено д-р Дамянова остави в мен положително впечатление.Който е за секцио може би ще прекара една вечер там,но за една вечер е търпимо,особено ако не висят от теб системи,които постоянно се откачат,запушват,текът ...

Общи условия

Активация на акаунт