Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 146 702
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 705
ARTERY, дали е възможно да споделите как предлагате Шилер(и отделно училището) да постъпи в конкретния момент и в изпълнение на конкретната нормативна уредба, и като се отчете факта, че задължително трябва да има подбор на входа за да има гаранция за тези деца и родители, че качеството и средата ще се подържат на високо ниво? Ако може в конкретика, ако обичате! Защото е лесно да говорите на едро как не се спазва това и онова, и да се подават жалби, но не е чак толкова лесно да се дават решения на проблема.

Проблема да реши този, който го е създал. Ако не иска, органа по правораздаване. Защо едните (Дикенс) не нарушават, а другите (Шилер) го правят, питаме???

Хахахаха, така си и мислех. Нищо конструктивно.  Mr. Green
Няма читав и от двете страни. Да знаете. И вие  ARTERY не гоните общия интерес в името на справедливостта, а гоните само личния интерес. Детето ви не се е справило на изпита или нещо подобно и сега се опитвате да го вкарате по заобиколния начин. Което не е честно спрямо приетите деца и техния труд. И няма нищо общо нито с морала, нито със спазването на законите. Все неща на, които се позовавате.  Wink И са прави тук пишещите като ви обвиняват, че вместо да решите проблема ще разтурите нещо хубаво, градено години. Както се опитват да направят и с други читави държавни училища.
От друга страна сдружението също гледа да мине по допирателната с най-малко усилия и без да се напъне да си реши проблема веднъж и завинаги, в името на децата.

Много ви се радвам Simple Smile))) Само ще ви кажа, че не попадаме в нито една от цитираните от вас хипотези. Ха наздраве Simple Smile))

Ми ок тогава. Няма за какво да ви е криво Шилер. НАздраве!

# 706
Аз наистина се учудвам. Не разбрах за какво се борят госпожите ? Хем не са кандидатствали, хем не са заинтересовани, за какво тогава тази цялата злоба ? Погледнете какво се случва в 131-во - тази година с помощта на сдружението там ще има 3 паралелки. Преди това - 0-ла. При това подбрани деца. Къде по-точно ви стяга чепика ? Ако мислите, че влизайки в произволно избрано много добро училище, детето Ви без да се занимавате с него, ще се развива - лъжете се. Тестът на Шилер не е толкова за децата, колкото да покаже, че някой Е РАБОТИЛ с детето. Някой е бил ангажиран, отделял си е от времето, вместо да гледа индийски сериали. Съвсем добронамерено Ви казвам - оставете тези безумни нападки, нищо няма да Ви донесат в личен план. Просто работете с децата си.

# 707
 hrs хубаво давате акъл. При това непоискан, което е крайно невъзпитано. Ама за да имате право на това, не е лошо преди това да сте си свършили работата и да се държите не толкова нагло и безпардонно към недоволните от вас. Щото и миналата, и тази година подлудихте родителите на кандидатстващите деца. Организацията ви е пълна нУлаааааааааааааааа. Информацията за процедура, прием, резултати и т.н. се разменяше от уста на уста, в последния момент, често пъти недостоверна, крайно непрозрачна процедура, с всякакви митове и легенди и т.н.

# 708
hrs хубаво давате акъл. При това непоискан, което е крайно невъзпитано. Ама за да имате право на това, не е лошо преди това да сте си свършили работата и да се държите не толкова нагло и безпардонно към недоволните от вас. Щото и миналата, и тази година подлудихте родителите на кандидатстващите деца. Организацията ви е пълна нУлаааааааааааааааа. Информацията за процедура, прием, резултати и т.н. се разменяше от уста на уста, в последния момент, често пъти недостоверна, крайно непрозрачна процедура, с всякакви митове и легенди и т.н.

Това, разбира се, категорично не отговаря на истината !
Всичко все още стои на сайта на сдружението.
Който има желание - информира се.
Ако Вие предпочитате да се информирате "от уста на уста" - Ваша си работа.
Недоволни, а те обикновено са измежду неприетите, винаги е имало и ще има.
Вината за "подлудените" родители не е на сдружението, а на 55-то, това всички го разбраха.
Нямам намерение да обсъждам за 100-тен път с Вас неща, които са ясни.

# 709

Това, разбира се, категорично не отговаря на истината !
Всичко все още стои на сайта на сдружението.
Който има желание - информира се.
Ако Вие предпочитате да се информирате "от уста на уста" - Ваша си работа.
Недоволни, а те обикновено са измежду неприетите, винаги е имало и ще има.
Вината за "подлудените" родители не е на сдружението, а на 55-то, това всички го разбраха.
Нямам намерение да обсъждам за 100-тен път с Вас неща, които са ясни.

О, моля ви не ми губете времето за да ви вадя цитати от темите от миналата година.  Mr. Green Wink Много ви е къса паметта. Че и тази се представихте подобаващо. Ще има паралелка, няма да има паралелка, неееее ще има все пак. Е последно ще има ли? Ей това е ситуацията. Да не ви припомням и ситуацията на несигурност около 131-во и глупостите ви тук в темата как преговаряте и прочие.
Горното ви изявление е категорична лъжа. Че и наглост от горе на всичко. Да не говорим, че не отговаря на истината твърдението, че недоволните са само от неприетите.  Wink Но хората се примиряват с неуредици и наглото отношение при липсата на по- добра алтернатива и в името на децата.

# 710
Т.е. ако правилно Ви разбирам, хората се примиряват с нас, поради липса на по-добра алтернатива Simple Smile
Един вид, Шилер е най-доброто.
Благодаря за косвеното признание, макар че това не е Ваше откритие.

# 711
Ще има паралелка, няма да има паралелка, неееее ще има все пак. Е последно ще има ли? Ей това е ситуацията.
Ако става въпрос за паралелката в 55, неизвестността по въпроса не е заради Шилер, а заради самото училище. На родителската среща уведомиха, че Сдружението остава в готовност да състави паралелка с приети деца, стига ръководството на училището да се съгласи.

# 712
Т.е. ако правилно Ви разбирам, хората се примиряват с нас, поради липса на по-добра алтернатива Simple Smile
Един вид, Шилер е най-доброто.
Благодаря за косвеното признание, макар че това не е Ваше откритие.

Всъщност няма от какво да се ласкаете. Защото ако можеха да си позволят по-добрите алтернативи (а такива има, не се главозамайвайте), просто вашето съществуване се обезсмисля.  Mr. Green Wink

Да питам - в 55-то последно какво стана? Ще има ли външни деца без братя и сестри в училището или няма да има както пише на сайта ви? А? Още неудобни въпроси да задавам ли? Нефигуриращи на сайта ви, но обсъждани тук в темата. Факти, за които родителите научаваха от форума, а не от вас.

Аз обаче друго се питам. Учителите ви по немски са ок. Факт. Ама кой родител и с кой акъл ще си даде детето в 131-во училище да го обучават на български и математика някакви учители за които до момента никой не е искал да чуе. Което е видно от това, че до тази година май трудно са формирали клас?!?!?! Или тези учители доколкото разбрах са подбрани от сдружението, ама .....от стария персонал на училището. Което е все тая. Очевидно качеството не е завидно, след като до момента желаещи от района точно те да ги обучават не е имало.  Wink

Ваяна, няма значение в кого е първопричината. Сдружението носи отговорност и то не си е свършило работата навреме, така че да не разиграва родителите и децата.

# 713
Сдружението няма как да задължи училището да приеме децата, издържали техния изпит. За това се кандидатства отделно и в училището. Дали ще има достатъчно деца, приети и в училището, и в Сдружението, може да стане ясно след всички класирания.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 17:30 от Ваяна

# 714
Сдружението няма как да задължи училището да приеме децата, издържали техния изпит. За това се кандидатства отделно и в училището.

Е точно това имам предвид като казвам, че вместо да се държат арогантно във форума, е редно да се разтичат по институциите и да си свършат работата предварително, преди да се случват колизии в последния момент като миналата година в 55 - то. И няма начин да няма начин.  Wink

# 715
Трудно ще е. Ето какво стана с наредбата за прием в 1 клас тази година. Нещата са законни, но има много недоволни родители.

# 716

Както не веднъж бях писала, информацията ми относно паралелката в 55-то е изцяло от Сдружението - те ми се обадиха да подадем документи там, те  ме информираха за броя записани деца , които са и от сдружението и пак те ме уведомиха , че бройката не е достатъчна- и това, вярвам , е направено веднага щом е станало ясно. Който е бил заинтересуван, е бил уведомен - а именно деца , които имат брат/сестра учащи там и такива , които биха се класирали , според критериите на училището.
А сега да кажа и какво се говори в квартала за 55-то:
- децата се отписват масово( или не се записват), защото има проблемни ученици , лоша занималня , некомпетентни учители.Всички познати дечица избягаха в 8-мо , 11-то и 105-то.8-мо тази година има много добри преподаватели в ПГ и в последните 5 год. е дръпнало много;
-директорката на 55-то е супер некомпетентна, двулична женица и въобще не и дреме за училището ( защото, според злите езици, чакала някаква позицийка в МОН). Това е причината , да не и се занимава със сдружения  и да им слага най-лошите учители и стаи, да нямат допълнителни дейности и да прави проблем, ако закъснееш след 17.15-17.20 да си вземеш детето( за ПГ).Родители дори са пускали жалби срещу директора;
Това естествено са приказки из квартала, но факт е ,че отливът е налице.
В 55-то кандидатствахме единствено заради 2-3 познати дечица, които искат да учат там заради това,че имат брат/сестра и заради 10 мин разлика в разтоянието. От там нататък има само негативи май.
Учителите в 131-во ги видяхме вече - 2-те учителки бяха младички , но не се съмнявам ,че с желание и компетентност ще си вършат работата. Още повече,че това е начин да се докажат и те и училището и не могат да си позволят гафове.

# 717
Здравейте.

Нека първо се представя - аз съм майка на детенце, което беше изкарало изпита от Шилер и беше прието в училищата, но въпреки това не го записах. Основната причина за това е именно споделените по градинки и рожденни дни слухове за Шилер. Сега ви чета и се радвам на решението си.

С правилата си Шилер има проблем. С недомлъвките и неуредиците - също.
Майката по-горе споделя как информацията за 55-то я е получила от сдружението. Е, аз пък бях много разочарована от комуникацията с тях. То не бяха не вдигане на телефони, отговори " не знам", "аз съм просто служител", и т.н. Разбирам че сдружението е родителско, но все пак...
Относно въпросния тест - моля спрете с това подбиране на деца. Грозно е да го натяквате за такива мъничета. И не е вярно. Тестата подбира родители!!! Моето дете не пипна много, но изкара изпита. Познавам още няколко приети деца, повярвайте напълно нормални деца са си. Да, тази година наплива беше по-малък, но все пак. Някъде назад в темите някой беше споделил че резултатите на децата били толкова близки, че се налагало да ги изчисляват в стотни. И разликата между прието и неприето дете била минимална. И това е така. Защото говорим за 5-6 годишни деца. Сигурна съм, че и от първи клас да подхванат децата, правилните педагози биха могли да постигнат същите резултати. Независимо от децата. И без изпит. Ако ще и ромчета да са. Защото 10 часа ще ги обучават ангажирани хора в малки групи.
Но изпита се налага заради родителите. Да са такива, които ще платят. Защото ако сдружението влезе в училище с първи клас, подбрано по държавни критерии, няма да съберат и 20 за обучение с доплащане.

Това е проблема и затова и двете страни спорите толкова ожесточено.

Търсите решение - ето ви едно:

Излезте от училищата - наемете си зали в близост и транспорт, който да превозва децата. Така ще имате не две или три училища, а десет.  Предполагам членския внос ще се вдигне.  А може би не - вместо ремонт на десетина класни стаи и столова и физкултурни салони - ще ремонтирате по-малко пространство за по дълга експлоатация. Децата със сигурност ще работят с други преподаватели - не с класния си. Но като деца на 7-8 ще им е по-лесно да се адаптират.И ще запазите нивото, ще освободите стаи от училищата и ще сте спокойни с непрестанните промени в законодателството.

# 718
Разбира се, че тестът подбира деца и родители - най - вече по ангажираност към обучението, нещо, което гарантира среда, осигуряваща безпроблемно протичане на учебния процес и съответните успехи на децата. Класациите доказват, че високи резултати постигат училищата, които подбират учениците си.
Относно предложението Ви - тъй като Сдружението държи на подбора на децата, на дадено място ще се обучават деца от различни училища, доколкото разбирам. Как по - точно се очаква да се съвместят техните  учебни програми 5 дни в седмицата за по два часа. Да не говорим за таксите, които ще се наложи да нараснат значително. Смятам, че съществуват достатъчно учебни школи по немски. Идеята на Шилер е друга.

# 719
  • София
Аз подкрепям Vivka. Ние също бяхме приети в Шилер, но избрахме друго училище, защото в общинските училища не е законно да се прави подбор. Избрахме частно училище, за да се радваме на привилегията подбрана среда.

Общи условия

Активация на акаунт