За "услугите" на Топлофикация!

• 16 003
  • 136
  •   1
Отговори
# 105
Днес в Дружба пак няма топла вода  Cry

# 106
  • София
А в Слатина парното е много слабо.

# 107
  • София
Аз затова не си прибирам печката на ток.
Ако се наложи да се стопля бързо.
Компенсацията за аварията щяла да бъде 20тина лв.
И ще се отрази в сметката за феврурари - на 17.03 ще видим на кого какво са признали.

# 108
Навън Т вече са положителни, навсякъде е по-слабо.
Но ако съвсем го няма сигурно е от аварията. За всички случай подайте сигнал  Peace

# 109
  • София
Днес в Дружба пак няма топла вода  Cry

Не само топла вода, изобщо няма никакво топлоподаване - тръбите на парното са студени, а водата - ледена.
Още около 11,30 ч. водата беше студена, а тръбите - съвсем хладни. Потърсих инфо в нета, но дори на сайта на Топлофикация не пишеше нищо. Чак в следобедните новини се появи съобщение за авария и пак в същото каре от блокове, което и преди беше на студено. Явно преди са закърпили нещата криво-ляво, колкото да пуснат парното, за да не минат 48 часа. Ама минаха.
И сега следва "ирония на съдбата(топлофикация)". Стоя си днес пак на студено, с ледени ръце след поредното измиване и чувам по новините, че в Дружба не е било спирано топлоподаването и затова няма да получат компенсации заради аварията от миналата седмица.
И тогава до последно не си признаваха, че има спряно топлоподаване в Дружба докато БТВ не излъчи във вечерните си новини репортаж, че и там няма парно и топла вода. След това с "половин уста" споменаха за едно каре от блокове, но сега пък се опитват да излъжат, че е било по-кратко от 48 ч.

Колко ли ще продължи сегашната авария?  ooooh! Сигурно 47 часа и 50 минути.  #Cussing out

# 110
Пълни глупости.
Нямахме топла вода от неделя до четвъртък. Егати и изродите нещастни.

# 111
  • sofiq
Наистина много нагло лъжат,за съжаление както за много проблеми и тук трябва да се намеси телевизия,да се покаже проблема и евентуално да има някаква реакция. Tired
Предстои да видим всички с жалби и без жалби как ще бъдат компенсирани...

# 112
  • София
Навън Т вече са положителни, навсякъде е по-слабо.
Но ако съвсем го няма сигурно е от аварията. За всички случай подайте сигнал  Peace

Ама не го разбирам това аз. Нали има топломери - нека има топлоподаване както си трябва, пък аз ще си преценя колко топло да си поддържам вкъщи. Като искам да ми е студено (защото в момента ми е студено), ще си намаля кранчето, а не те да ми решават колко да ми отпускат.

# 113
В Германия пък тотално го изключват нощем, тук пак е добре  Laughing
Няма как да е със същата сила, защото има щрангове, които не се спират. Ако топленето при -20 и при плюсови Т е еднакви, във втория случай ще изпукаме от жега. И сметките ще скочат, докато отваряме прозорците. Затова има сензор, който мери колко градуса е навън и в зависимост от това преценява какво да е затоплянето. По принцип може да се регулира, ако говорите с тях и кажете, че ви е малко сигурно ще го увеличат.

Аз пък се загледах днес в сметките ни. Същите са като миналата година, и усещам как ще ни треснат едно голямо изравняване с тази студена зима. Имахме проблем с водата, който е отстранен и ще има да връщат вероятно, дано това компенсира разликата  Rolling Eyes

84 лв. е за януари.
Декември не помня точно, а като е платена вече не се вижда, но мисля беше 92 или 95.
60 квадрата.

При вас какви прогнозни идват?

# 114
  • България-Швейцария
Едва преди час някъде го пуснаха, тази седмица работя от вкъщи, синьо-лилава бях станала направо.
Сутринта си направих експеримент и писах мейл на формата им за контакт. Те пък взеха, че ми отговориха - имало авария не знам си къде (наблизо, различно от информацията в сайта), работело се, да очакваме включване в рамките на деня.
Съседка с малки деца, независимо от мен звъннала на аварийните телефони, на нея пък й казали съвсем друго, нямало авария в района, щели да пратят група. Никаква група не пратиха, естествено.
Ами бабината им хуркина, как да не даде човек ухо на конспиративните теории за режим, 1:1 с миналата седмица  Twisted Evil

# 115
  • София
За януари - 165  лв. Двустаен, ЕПК, 12 ет, без изолации и двете стаи със стара дограма.
Не сме го спирали - седи си на 2.5 - 3, според зависи дали ми е топло. Че масата с лаптопа ми е до радиатора в кухньо-хола. Отделно топлихме 1/2 месец и детската стая - бяхме болни със Скъпия и всеки си кашляше в отделна стая. Замезвахме чая с антибиотик.
Топлата вода и сградната инсталация са в сметката.
НСЧ, не знам за кой град в Германия имаш сведения.
Но роднинско дете  там си включи  парното за няколко дни през август 2016.
Беше много студено, нямаше печка в квартирата и врътнаха вентила.
Парното и топлата вода са на газ. Никой не ги ограничава, те си го пускат и спират според усещането.
Тока им е отделно.
Може би е различно според града или провинцията.
Аз пиша за Хайделберг и студентска квартира.

# 116
Мюнхен.
Бях го засекла някъде по нета, мислех, че е градска легенда, но го срещнах и тук от живеещи в Германия. За мен е абсолютно абсурдно  Crazy затова ме впечатли толкова...

# 117
  • София
Не знам кога са пуснали снощи парното в Дружба, защото по това време ми връзваха бойлера.
И вече си имам топла вода и без топлофикация.  newsm68

# 118
Само внимавай, че така съм се разглезила, че мина ли на бойлер хич не се усещам и винаги опирам до студена вода. Хич не е приятно  Mr. Green

# 119
  • София
Има и друго за внимаване с бойлера.
Някакъв клапан се върти когато има топла вода от ТЕЦ.
Ако е завъртян към бойлера целия вход получава много хладка вода и е проблемно.
Повечето не знаят и плюят Топлоф. А то някой съсед с бойлер не си е врътнал кранчето.

Общи условия

Активация на акаунт