За "услугите" на Топлофикация!

• 15 999
  • 136
  •   1
Отговори
# 90
  • Куциндрел
Скрит текст:
Ще ме урочасаш, ей! Mr. Green
От една седмица имаме проблем с тока, спират/пускат, в неделя тъкмо си бях лакирала единия крак и го спряха, та продължих на челник hahaha така че - ако не е едно, ще е друго, няма начин всичко да ни е наред  Laughing
Скрит текст:
Хехеххе, не ги е срам. Naughty

# 91
  • София
По новините някакъв от топлофикация каза, че щели да приспаднат 5 дни от сметките за февруари.

# 92
Уплашиха се от броя жалби, които заваля.  Mr. Green
Аз лично не им вярвам, но освен приспадането, което е логично след като не сме имали, то според ОУ ни дължат и неустойка в същия размер.  Peace

# 93
Ами то реално нищо не е изразходвано през тези 5 дни, какво ще приспадат?
Трябва да дадат обезщетения в размер на отоплението на ток.

# 94
Ами то реално нищо не е изразходвано през тези 5 дни, какво ще приспадат?
Трябва да дадат обезщетения в размер на отоплението на ток.

Доколкото знам дори и да няма топла вода, ако крана се пуска, се начислява. newsm78
Аз често я пусках първия ден. С надежда за топло  Laughing После спрях крана, да не харча.

# 95
Водата като вода, се плаща на Софийска вода по тарифа за топла вода. Така, че това което сме изразходили докато сме пробвали, източвали и т.н. е минало през водомера и ще си го платим.

На Топлофикация плащаме за топлинната енергия за парното или за да затопли водата.

# 96
Т.е. смятате, че това с ЧЕЗ е лъжа?

Връщам се, защото пак говорих с колегите.
Категорични са, че версията, че токовия удар е предизвикал аварията е лъжа. Направо се изсмяха и го определиха като глупости.
По вероятно е да са "надули" системата, за да локализират местата на авариите и така са направили голяма беля.

Части от Лозенец отново без парно.

# 97
Снощи в "Господари на ефира" дава интервю с един човек, който каза нещо, че отчетите за липсващото и намалено топлоподаване били в абонатната станция и се пазят там, като при жалби е добре да се прилагат данните, но трябва да се внимава да не се случи така, че хората от "Топлофикация" да минат през абонатната станция и да изтрият отчетите. Извинявам се за тъпите въпроси, но изобщо не съм запозната:

къде се намира абонатната станция и кой отговаря за достъпа до нея - домоуправителят ли?

Предполагам, че е за всеки вход отделна абонатната станция или е за целия блок? Ако е за блока, при условие, че са различни домоуправители, кой отговаря за нея?

Как се вземат отчетите?

Не би било по-добре в такъв случай с тези отчети, сравнявайки дните с нормално топлоподаване и тези с намалено или липсващо такова, да се подаде колективна жалба от името на всички ползватели, вързани към въпросната абонатна станция?

# 98

Категорични са, че версията, че токовия удар е предизвикал аварията е лъжа. Направо се изсмяха и го определиха като глупости.
По вероятно е да са "надули" системата, за да локализират местата на авариите и така са направили голяма беля.

И в това има логика. То принципно е същото като старото обяснение - създадено е свръхналягане по цялата дължина на тръбата и от там са се получили много пробиви в по-слабите места. разликата е в това как се е стигнало до там и кой е виновен. То се и чу де, че ЧЕЗ са се оправдали и вече не ги обвиняват. От тук нататък може да е имало повреда в собствените електроразпределителни уредби на Топлофикация или наистина да са направили някоя глупост от самата Топлофикация. Първото обяснение принципно звучеше физически издържано, но също така звучи добре и като опит на виновните да се оправдаят с нещо принципно възможно Twisted Evil

# 99
  • София

Това ми напомня как открихме в нашия блок на кой му тече лирата. За едно денонощие системата на парното се източваше до степен последните два етажа да нямат парно. Почна се едно обикаляне по съседите - имат ли течащи лири и радиатори. Подозрението беше, че на някой му църцори лирата в банята, а той не я прави да спести некой лев - нали тече в канала, какво му пука, че някои са без парно. Та, от абонатната надуха налягането и ей ти го хвърчи арменеца от третия етаж - източвайте парното, че стана беля. Беше си превързал лирата с панделка за цветя Mr. Green, капела едва едва, но като се дигна налягането, струята щеше да му отнесе вратата на банята. Ще не ще викна майстор.
А абонатните станции са по една на два-три входа. На 8-етажните блокове в София са на по три, а високите 16 етажни - една на два входа. В мазето са.

# 100
  • България-Швейцария
Както се казва - къде го чукаш, къде се пука  Thinking
"Топлофикация" ще поиска по-висока цена на парното

# 101
И ще си я получи както стана с поскъпването на билета в София.Студената вода и тя поскъпна,но не се притеснявам.Нали всички партии предлагат повишение на заплатите?Няма страшно. Mr. Green

# 102
На имейл адрес ли ги подавахте жалбите; с препоръчано писмо до адрес или лично? Иска ми се с имейл, за да мога да приложа жалбата и до топлинния счетоводител и омбутсмана, но видях в контакти на Топлофикация само един имейл: inf_r@toplo.bg  - на него ли да пусна жалбата?

# 103
  • България-Швейцария
При нас терорът продължава Twisted Evil
От вчера следобед сме без услуга, в сайта им пише 'Спряно топлоподаване център', но нашият район точно го няма сред изброените.
Тъкмо се беше стоплила къщата след предишния път, просто кошмарна история.

# 104
  • София
Съчувствам.
При голямата авария предните седмици никъде не беше споменато за Дианабад.
Но си студувахме покрай другите квартали.
Събота и неделя в Лозенец, около Кошарите също нямаше парно и топла вода.

Общи условия

Активация на акаунт