За "услугите" на Топлофикация!

• 16 002
  • 136
  •   1
Отговори
# 75
Ето една по-различна гледна точка на журналиста Григор Лилов извън официалната за "авариите"...
Ох, почна се с конспирациите...
Ако беше това просто щяха да пускат по-слабо , но навсякъде.

Истината е ясна и не е само в тази сфера - никой не поддържа съоръженията. Докато не се счупи нещо, тогава се прави, явно им излиза по-евтино да отлагат и да поправят счупеното, молейки се да е при следващото управление.

Точно това се случва и на мен затова ми е все по-съмнителна тази авария. Оказва се, че по закон потребителите имат някаква защита и компенсации, ако са без парно и топла вода повече от 48 часа. При нас извънредно удобно след приблизително 48 часа пуснаха някакво мижаво парно, колкото да се каже, че го има, но недостатъчно за отопление и "колебаеща" се топла вода, които все още са така, но се води, че имаме топла вода. Всъщност, ако е авария, как успяха да пуснат топлата вода в 2-3 часа през нощта? Със сигурност през нощта не е имало работници, които да подменят тръби на терена, че да отстранят аварията - някой е пуснал водата отвътре от станцията или както се нарича. В моя роден град водопроводната система е много стара и често стават аварии, защото закърпват на едно място, после избива на друго, без да се подменя изцяло мрежата. Работниците работят и до тъмно понякога, което през лятото е няколко часа извънредно, но в тъмното не копаят и не подменят тръби - ако не успеят да приключат до тъмно, продължават на следващата сутрин и през нощта аварията си стои неотстранена.
Ако действително беше проблемът авариен, нямаше ли въобще да нямаме парно и топла вода, а не както е в момента, да ни ги пускат на някаква минимална степен?

# 76
Да се намесва прокуратурата е безмислица,  освен ако не подозират саботаж.
Но действат по изпробваната стратегия  да замитат проблеми  докато се забравят.

Реално те вече знаят какво и защо се е случило.

# 77
Точно това се случва и на мен затова ми е все по-съмнителна тази авария....
Ако нямаха гориво щяха равномерно да пускат в целия град, не някъде да няма, някъде да е нормално и някъде да е слабо newsm78

# 78
Точно това се случва и на мен затова ми е все по-съмнителна тази авария....
Ако нямаха гориво щяха равномерно да пускат в целия град, не някъде да няма, някъде да е нормално и някъде да е слабо newsm78

Ами, редуват ги частите на града - видя се, че в различни квартали много удобно цялостното нямане на топла вода и парно беше по 48 часа, въпреки че по различно време "започваше", съответно и "свършваше" аварията.

Технологично е възможно да намаляваш или спираш изцяло топлоподаването в различните райони на града. Ако решат цялостно да намалят подаването, нали ще ги разкостят клиентите, пък така - авария, извинявайте, не зависи от нас, ние не сме виновни, системата е стара... и накрая честитутка за клиентите с голяма сметка заради тежката зима, нищо че вероятно ще платим за пълна мощност на радиаторите, докато ни подават топлото на минимална.

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 21:52 от кукумицинка

# 79
Всъщност, ако е авария, как успяха да пуснат топлата вода в 2-3 часа през нощта? Със сигурност през нощта не е имало работници, които да подменят тръби на терена, че да отстранят аварията - някой е пуснал водата отвътре от станцията или както се нарича. бще да нямаме парно и топла вода, а не както е в момента, да ни ги пускат на някаква минимална степен?

О, аварийните екипи работят и нощем, а при авария от такъв мащаб сигурно всички се чанчат на трудовия си пост, даже и шефовете.
Освен това има една малка особеност на отоплителната мрежа - не е като електрическата Laughing Токът се движи практически със скоростта на светлината и веднага щом се отстрани авария и се подаде напрежение в същия миг и във всички точки на мрежата всичко става ОК. Да, ама водата е бааавна и мудна. Като става въпрос за магистрален тръбопровод, изпразнен и студен, можеш да си представиш колко време трябва да се напомпва топла вода за да го напълни и вдигне налягане, а след това да се вдигне и температурата до периферията на системата. Та нищо чудно да пуснат топлото по едно време, а ти да го усетиш часове по-късно, а и да се колебае известно време ако пускат допълнителни разклонения и те ти дърпат топлата вода.

# 80
Ами, редуват ги частите на града - видя се, че в различни квартали много удобно цялостното нямане на топла вода и парно беше по 48 часа, въпреки че по различно време "започваше", съответно и "свършваше" аварията.
Нито вкъщи, нито в офиса е спирало топлото, затова нямах представа, че е така...

# 81
Аварията не е една, поредица от аварии са в източните квартали.
Също и Люлин, но при тях беше за малко, да се надяваме, че няма да влязат в нашата серия.

Това за 48 часа, не знам - възможно е да се правят на тарикати.
Аз съм засегната и на работа - Лозенец, и у дома - Мусагеница.

# 82
Аз съм в Люлин, нямаме проблем, само някои части имаха.

# 83
  • Ланкър, планините Овнерог
При нас (Мл1) тази вечер пуснаха топлото. Само да видим до кога. Че нали, такова...може нови 48часа да ни чакат. Ударно къпане му ударихме  Mr. Green

# 84
  • София
Здравейте и от мен.Преди около 2 часа четох в страницата им във ФБ ,че в Младост вече имало вода.В нас и помен няма от вода и парно.Някой от Младост,които да го е огряло топлото има ли? newsm78 При мен от неделя няма вода,дойде онзи ден за около 2-3 часа и то хладка и пак спря.Много неприятно,къпем се с канчета,топлим се на духалка и климатик (добре,че имаме) но парното си е друго.

# 85
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте и от мен.Преди около 2 часа четох в страницата им във ФБ ,че в Младост вече имало вода.В нас и помен няма от вода и парно.Някой от Младост,които да го е огряло топлото има ли? newsm78 При мен от неделя няма вода,дойде онзи ден за около 2-3 часа и то хладка и пак спря.Много неприятно,къпем се с канчета,топлим се на духалка и климатик (добре,че имаме) но парното си е друго.
При нас (Мл1) тази вечер пуснаха топлото. Само да видим до кога. Че нали, такова...може нови 48часа да ни чакат. Ударно къпане му ударихме  Mr. Green

Мен парно не ме грее, от 10г не им го ползваме, защото не топли, но топлата водица им я искам.

# 86
  • София
При мен в Младост 3 топлото дойде. Crazy

# 87
5 ден без!

# 88
  • София
Квартал "Гео Милев", блоковете около БАН, също 5-ти ден без парно и топла вода, и в момента няма!

# 89
  • България-Швейцария
В Оборище има, но е повече от мижаво, водата е хладка, температурата у нас е под 12°.
Явно за по-лесно вече няма и никакви съобщения за аварии на сайта на Топлофикация.
Жалба ще подам със сигурност, много ми е интересно какво ще отчетат на общия топломер в абонатната.

Общи условия

Активация на акаунт