Остров Тасос /Тема 9/

• 121 624
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
За Мраморния плаж е точно едно черно пътче, след Макриамос. Малко е прашничко, но е 10-на минутки, бавно каране. peterky2002 идеално е казал. Съвсем нормално проходимо е, с нормална кола, няма никаква драма. Друг път аз лично не знам. Реално плажчетата с такава вода са 2. Единия е този, мисля че той е баш Мраморния:

Ако се отиде рано, ще има места. Това е моя снимка от юли 2016

След него има друг плаж, който има бар, срещу консумация, водата пак е толкова красива, има само едни кранове, с които вадят мрамор, ама като цяло е приятно. Бара е модерен, с музика, има и храна и напитки

За Мраморният плаж е точно така, акакто е описано в коментара по-горе. Пътя е черен, но дпроходим, дори с ниска кола, ако се кара внимателно.
Има още един път ( ние го ползвахме навръщане, който отново е черен, тръгва се от кариерата по крайбрежието ( високо по хълма - откриват се невероятни гледки) и се излиза на Скала Панагия.

# 226
  • Варна
точно така , веднага след Скала Панагия  посока към Лименас има табела ''към мраморния плаж'' и това е със сигурност кофтия път.Ние ходихме откъм Лименас , там от Макриамос тръгва долу горе свестния път 10тина мин. към Салиара.От там нататък до Скала Панагия  има още няколко мраморни плажчета по доста по кофти път.

# 227
Ние се спуснахме от Панагия, явно сме избрали по-лошия път.  #Crazy

# 228
точно така , веднага след Скала Панагия  посока към Лименас има табела ''към мраморния плаж'' и това е със сигурност кофтия път.Ние ходихме откъм Лименас , там от Макриамос тръгва долу горе свестния път 10тина мин. към Салиара.От там нататък до Скала Панагия  има още няколко мраморни плажчета по доста по кофти път.

Би ли могъл да покажеш правилния маршрут на Гугъл Мапс? Знам, че е пипкаво, но ако намериш време, ще съм безкрайно благодарна.  bouquet

Голфче шестичка, височко, ще може ли да се справи, или да не си правим експерименти?

# 229
СПокойно ,не е страшно .
Отивате до Макриамос ,не влизате в комплекса ,а по десния пьт трьгвате .
Нишо притеснително няма .Голфа е ок за там
СПоко .Весела почивка.

# 230
  • София
Привет! Утре заминаваме за Скала Панагия. Искам да попитам ходилите там, има ли в близост Лидъл или друг по-голям супермаркет?
Също така шезлонгите и чадърите на плажа заплащат ли се или се ползват срещу консумация от заведенията?

# 231
Привет! Утре заминаваме за Скала Панагия. Искам да попитам ходилите там, има ли в близост Лидъл или друг по-голям супермаркет?
Също така шезлонгите и чадърите на плажа заплащат ли се или се ползват срещу консумация от заведенията?

Привет. Шазлонгите и чадърите в по-голямата си част се заплащат ( сета мисля беше 9 или 10 евро мин. година). В Слкала Панигия, мисля има само едно или две заведения, където шадърите са срещу консумация.

Голям супермаркет в селото няма - има няколко минимаркета, но с всичко необходимо. Има специализиран магазин за месо. В съседното село - скала Потамия има специализиран магазин за риба. На главния път Панагия-Потамия има по-голям супермаркет ( но цените са общо взето като в Aristas, който го има в Скала Панагия).

# 232
  • Варна
СПОКО
Иванова го каза . Пътя през Макриамос до Салиара не е проблем за никаква кола.
Два шезлонга и чадър там са 12 евро .
На главния път Панагия-Потамия има по-голям супермаркет който е скъп и с не добра стока.Пекарната , месарницата и рибния магазин , а и малките супери в Скала Потамия са добри . За голям магазин може да ползвате  МАЗУТИСа и КАРФУРа в Лименас - на входа откъм главния път.В МАЗУТИСа има топла витрина с вкусни манджички почти домашна кухня на по ниски с около 30 % цени от таверните.

# 233
СПОКО
Иванова го каза . Пътя през Макриамос до Салиара не е проблем за никаква кола.
Два шезлонга и чадър там са 12 евро .
На главния път Панагия-Потамия има по-голям супермаркет който е скъп и с не добра стока.Пекарната , месарницата и рибния магазин , а и малките супери в Скала Потамия са добри . За голям магазин може да ползвате  МАЗУТИСа и КАРФУРа в Лименас - на входа откъм главния път.В МАЗУТИСа има топла витрина с вкусни манджички почти домашна кухня на по ниски с около 30 % цени от таверните.
В Потамия също има Карфур

# 234
Здравейте момичета, записвам се да ви следя.

За юли съм резервирала за 6 нощувки на Тасос. 3 вечери ще спим в Ntinas Filoxenia, Скала Потамис и 3 в PETRA NATURA, Лименария. Това ще ни е второ посещение на острова. Интересувам се главно от хубави местенца за хапване около местата ни за спане, както и от отзиви за апартаментите, защото не срещнах в темата.

Весела ваканция на всички, които им предстои Heart Eyes

# 235
Ами те хубавите места и ястия се пишат непрекъснато.прочетете малко де.има ги и в една карта най отпред на темата.петърчо сега пак даваше информация всеки ден

# 236
Ами те хубавите места и ястия се пишат непрекъснато.прочетете малко де.има ги и в една карта най отпред на темата.петърчо сега пак даваше информация всеки ден
Прочетохме де, от тези споменатите в темата само две-три има около нашите места. Като последните отзиви от Елена не бяха много добри. Затова питах, но няма значение ... Whistling

# 237
  • Варна
Прочетохме де, от тези споменатите в темата само две-три има около нашите места. Като последните отзиви от Елена не бяха много добри. Затова питах, но няма значение ... Whistling
[/quote]

Na Голдън Бийч където са почти слетите Скала Потамия и Скала Панагия и в Лименария има десетки таверни и други заведения за хранене , пекарни , сладкарници  , топла витрина в Мазутис , прекрасна храна , никой не може да ви каже коя ще ви пасне на вас.Има магазини с пресни продукти , пикапи които обикалят с пресни плодове и зеленчуци.От лодките може да си купите прясна риба.Никакъв шанс няма да останете гладни и за 6 дни не можете да пробвате и десета от предлаганото.  Има и съвсем прост ориентир как да се оправяте с цените. В гръцките заведения и магазини плащате в евро долу горе същата цифра която тук плащате в лева.Ако чак толкова подробно искате на мейл мога да ви пратя минюта и ценоразписи Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 06:06 от peterky2002

# 238
Много е проста.
Задушавам много ситно накълцан лук - 1 , 2 , 3 глави колкото ни е по вкус , може и 1 - 2 морковчета да накълцам , може само в слънчогледово масло , ама аз го правя в 50% зехтин.По желание и ако е търпимо за стомасите може и да го кавърдисам.Сетне прехвърлям в тавичка и нареждам отгоре сурови много добре почистените и стъргани с нож миди да покрият добре дъното , разпределям много добре измит ориз в количество според големината на тавичката и количеството на гладните . Вода слагам 1 + 3 или 1 + 4 (тук е добре да лиснеш малко бяло вино пак по вкус )според количеството и вкусовете на гладните и малко черен пипер.По желание може да се сложи някое и друго резенче домат , няко и друго листо дафинов лист.Покривам с фолио и оставям да покъкри във фурната 10 - 15- 20 мин. според вида на ориза - вие си го знаете колко е за бисерен , или дългозърнест , тайландски , а за ефект съм правил и с черен императорски Simple Smile . Махам фолиото и 10тина минути запичам на горен реотан , загасям фурната , поръсвам обилно с копър (може по желание да добавя магданоз и/или девисил) и оставям половин час да си дръпне ориза и да се овкуси.
Рецепти всякакви, дори тази не е невъзможна. Само един съвет - не обиждайте мидите с дафинов лист.  Господ ни е дал девисилът!

# 239
  • Варна
то си е ясно , че за всичко морско номер едно е девисила !
Ама вкусове разни , а и основното в ястието е ориза и от там варианти на овкусяване много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт