Запитване за изплащане на апартамент

• 12 542
  • 125
  •   1
Отговори
# 45
опитаха, но повишението на цената за ремонтиран апартамент не е била съпоставима даже с цената на ремонта.

В случая попадаме в условностите на ремонта. Правиш довръшителни работи, за да живееш нормално, но зависи и в какво наливаш пари. Колкото и да наливаш пари в една Волга/Трабант, тя винаги ще си остане Волга/Трабант.
Със сигурност не съм поддръжник на тезата, че всеки задължително трябва да притежава недвижим имот, но има периоди, когато животът на човек става по-статичен и това е обикновено с появата на децата.

това се опитвам да кажа  Laughing

szervusz апартамент за сингъл много радко е подходящ за семейство с деца (мн.4.) . А и аввторката не е особено ориентирана в бъдещето в тази насока, за да прави дългосрео4ен план за вид апартамент.

# 46
Никой не е казал, че мизерстваш и бъхташ. Просто не си купуваш БМВ веднага и не се храниш само навън и не наемаш огромна къща. Да кажем, че става въпрос за наистина добра заплата, от която 1300 евро не тежат толкова, ако нямаш деца. И пак- след 2г. имаш един поскъпващ актив, това "апартаментче" някой може или да го вземе под наем, или да си го купи някой ден.

Също е типично българска концепцията, че като купуваш, трябва да купиш Апартамента, в който да си оставиш кокалите. Няма я идеята за "имотна стълбичка", в която в началото притежаваш малък апартамент за моми и ергени, след това сменяш имота според нуждите. Един малък апартамент може да се превърне в първоначална вноска за по-голям.

# 47
Никой не е казал, че мизерстваш и бъхташ. Просто не си купуваш БМВ веднага и не се храниш само навън и не наемаш огромна къща. Да кажем, че става въпрос за наистина добра заплата, от която 1300 евро не тежат толкова, ако нямаш деца. И пак- след 2г. имаш един поскъпващ актив, това "апартаментче" някой може или да го вземе под наем, или да си го купи някой ден.
добре. дай пример на тази заплата и направи една разбивка, 4е ми стана интересно.

# 48
Ето ти: заплата 4,000 евро, наем 500, останали разходи 1500 за сам човек, без кола, в градска среда- велосипед, карта за метро, нормални неща. Пазаруване и готвене у дома, срещи с приятели на бира. Съвсем нормален живот, макар и да не е "на максимум".

А има и заплати по 10,000 евро- там вече ще го изплатиш за месеци, ако решиш. Не че не може да ги наместиш тия пари в Германия, но при добро желание може да заделяш без никакви признаци на "мизерия".

# 49
  • София
Bandiera rossa, аз се опитвах да кажа, че с малки условности, но вероятно разходите по приличен ремонт на 3-стайна панелка в краен квартал и 3-стайно на пьпа на София ще гльтнат еднаква сума. При продажба ще стане ясно в какво си инвестирал и дали си е струвало.

# 50
Bandiera rossa, аз се опитвах да кажа, че с малки условности, но вероятно разходите по приличен ремонт на 3-стайна панелка в краен квартал и 3-стайно на пьпа на София ще гльтнат еднаква сума. При продажба ще стане ясно в какво си инвестирал и дали си е струвало.

Ето това е много важно! Много хора не го разбират, когато се впускат в мащабни и скпи ремонти на посредствен панелен апартамент

# 51
Ето ти: заплата 4,000 евро, наем 500, останали разходи 1500 за сам човек, без кола, в градска среда- велосипед, карта за метро, нормални неща. Пазаруване и готвене у дома, срещи с приятели на бира. Съвсем нормален живот, макар и да не е "на максимум".

А има и заплати по 10,000 евро- там вече ще го изплатиш за месеци, ако решиш. Не че не може да ги наместиш тия пари в Германия, но при добро желание може да заделяш без никакви признаци на "мизерия".

заплата 4000 евро, данъци и такси за сингълс със ниво  Twisted Evil между 50 и 52% ... ->~2000
даваш казваш 1300 на месец за драгоценния остатък -> 700 евро , наем от 500 може да е само студентско , наситина, но пък калт. Т.е към 100 -150 още общи разноски ....ако приятелката ти може да живее и да се придвижва до работа с 50 евро месе4но, то тя е една истинска българка с практика. Twisted Evil

# 52
4000 чисто де...

# 53

и аз това исках да кажа. но и на нетолкова посредствен пак не ка4ваш с пълната цена на ремонта.

# 54
  • München, Deutschland
Тъкмо щях да питам:

- къде са данъци, застраховки и т.н.?
- къде са тия наеми по 500 евро? Разходи за ток, парно, вода включени ли са?
- без кола в Германия?
- срещи на бира, ок, бирата 2 евро ли е, що ли?

Абсурдно звучи тая сметка...

Едит: 4000 чисто получават някои определени професии в някои определени фирми и в някои определени градове. В които обаче наемите не са по 500 евро.

# 55
а, да! разбира се! 8500 евро заплата . Дам . Масово така вървят заплатките. А там където може и да има по толкова то наемите само ще са към 1500

Тук ще оставя сметката на дамата от Мюнхен, не съм навътре.

# 56

Ops, проблем...
Трудничко .... За млад човек, без семейство.

Тва да не е българия...

# 57
А, що, може. Да си купи луксозна кола и да си живее в нея. Ще ходи да се къпе при гаджето и така...  Laughing

Защо ми говорите така подигравателно? Къде съм казала, че ще живея в колата? Просто тъй като за мен това не е гъзария, а необходимост, просто бих направила финансите си така, че да мога и апартамент и кола да взема по-натам. Засега имам хубава кола на 4 години, така че има време. Просто мисля и събирам мнения.

# 58
  • Sofia
А второто, за съжаление, никак не се разбира. Доколкото знам, и в други страни в западна Европа, предсрочното погасяване в общия случай има горна граница, тук, в Германия, също. В България ако се намериш с пари, можеш да погасиш и за 2 години, като дадения по-горе пример, без да дължиш такси в огромен размер. Тук и да искаш, и да можеш, на практика не можеш.
Нямам представа как е в другите държави. Тук няма ограничение, промениха и закона, така че само първата година има 1% такса върху погасената сума.

# 59
  • München, Deutschland
а, да! разбира се! 8500 евро заплата . Дам . Масово така вървят заплатките. А там където може и да има по толкова то наемите само ще са към 1500
Даже и към 9000 може да иде, да не отварям рехнерите в нета...
И един мармот нали...

Общи условия

Активация на акаунт