Запитване за изплащане на апартамент

• 12 527
  • 125
  •   1
Отговори
# 60
Добре че е Гугъл с калкулаторите на данъци, да не вярваме на ЕЖК.

В крайна сметка в чужбина ще се заминава, ако е смислено, тоест ако си специалист. А ако си специалист, ще има съответното заплащане. Ако ще си и там на нулата, защо изобщо да заминаваш- за идеята ли?

# 61
...
В крайна сметка в чужбина ще се заминава, ако е смислено, тоест ако си специалист. А ако си специалист, ще има съответното заплащане. Ако ще си и там на нулата, защо изобщо да заминаваш- за идеята ли?

Shocked ти къде го 4укаш , то къде се пука ...

# 62
Относно жилището, което съм харесала, намира се в Дианабад, защото там съм живяла цял живот и ми харесва квартала. Имотът е един нов комплекс който се строи, не знам дали имам право да казвам името тук. Иначе за лихвите, майка ми има дългогодишни заеми по 300 000-400 000 на всеки две три години заради бизнеса и и затова от банката и правят някаква отстъпка от най-ниската лихва. Тя и затова толкова се е запалила да купуваме Grinning Иначе отделно тя има застраховка живот, който, да не дава...Господ? ако нещо и се случи, покрива всичките и кредити. Тоест няма да ми правят запори.

Добре, значи около 500 лева си е напълно нормално и ок. Благодаря за мненията!

# 63
Ти това сериозно ли го мислиш? Доста разводни темата с постовете си относно приказния живот в Германия, но последното ти разсъждение е просто уникално.

# 64
Не се хвърляйте да сравнявате...
Нали е ясно защо напоследък колкото заминават май повече се връщат.
Не са така прости нещата и парите не се търкалят по ул;иците в вропа.
И там се работи, наистина... за разлика от доста места тук.
И да има сфери, където заплатите са по 8-9 12.000 на месец (те ги смятат годишно и с бонуса може и да се докара)
Но след време работа, така стартово в банка или застрахователна компания ако стигнеш 50-60 бона е добре.
Бруто.....
Грубо делете на 2 и после на 12...
След което стъпката на повишение е по няколко процента.
Пак зависи от областта, разбира се, от сферата, от много неща.
Но нагласата, че от небето падат евра е смешна...

Колкото и смешни са сравненията на София в Европа с Берли в Европа или Прага в Европа.
Щото по цени на недвижимост ни надуха главиле как било много евтино, сравнено с тях.
Да, ама черешите в Мюнхен са 8 евро, а пилето в Цюрих е 16 франка..
А тук 10 лв и то скъпото.
изобщо да не влизаме в тия води, ще се загубим.

С две думи - няма лесно щастие. И който не го е видял да не се изказва неподготвен.

# 65
  • München, Deutschland
+1

При такова измъкване от паричния въпрос в "да заминава този, за когото има смисъл", не намирам смисъл да дискутираме повече.

Познавам хора с такива заплати. Наемите им не са 500 евро, толкова са някакви жилища за студенти, дето живееш с други хора (т.нар. WG). Примерът с гугъл и ЕЖК е смехотворно измъкване от въпрос, по който нямаш особени наблюдения. Защото и Бандиера, и аз, живеем тук понастоящем, срещаме се с различни хора, сменяли сме вероятно и градове, и жилища и имаме малко повече поглед върху пазара на недвижими имоти.

И сметката не излиза точно такава...

# 66
Ти това сериозно ли го мислиш? Доста разводни темата с постовете си относно приказния живот в Германия, но последното ти разсъждение е просто уникално.

Мда, усещам защо е такова положението...ми да, мисля си, че няма смисъл да ходиш навън, ако и в БГ ще си на същото социално положение. Ще ходиш, ако си сигурен, че имаш смислена работа. Иначе ако ще си даваш зор за нищо, то и в БГ може да се оправиш.

# 67
А, що, може. Да си купи луксозна кола и да си живее в нея. Ще ходи да се къпе при гаджето и така...  Laughing

Защо ми говорите така подигравателно? Къде съм казала, че ще живея в колата?

А къде видя да се обръщам към теб? Коментирах преден пост.  Simple Smile

Аз не разбирам защо се впуснахте да коментирате живот и работа в чужбина, след като в темата изобщо не става въпрос за това.
На мен по-скоро ми е интересно какво мислите по въпроса: редно ли е при двойка, живееща на семейни начала, единият да плаща наем на другия или, както е в конкретния случай – да изплаща половината ипотека, без да има нищо на свое име. И ако се разделят – имал си, дал си, благодаря за рибата.
Любопитен ми е казусът просто.

# 68
За 250 лева на месец с включена камериерка в нов и хубав апартамент- сделката е честна, какво да иска да има "насреща". Ако не иска да го третират като несигурен елемент, да сключат брак и да се включва официално в бюджета.

# 69
За 250 лева на месец с включена камериерка в нов и хубав апартамент- сделката е честна, какво да иска да има "насреща". Ако не иска да го третират като несигурен елемент, да сключат брак и да се включва официално в бюджета.

супер! то4но така Simple Smile
съвсем си е 4естно. не носи отговорност, няма тежести, няма обвързансот с дестки години в бъдеще ... май само ползи бере ... ами плаща

# 70
Виж нечестно би било ако наведнъж той налее голяма сума за ремонт и после го разкарат. Но така месец за месец, малки суми- нищо нечестно не виждам, пито-платено.

# 71
Относно жилището, което съм харесала, намира се в Дианабад, защото там съм живяла цял живот и ми харесва квартала. Имотът е един нов комплекс който се строи, не знам дали имам право да казвам името тук. Иначе за лихвите, майка ми има дългогодишни заеми по 300 000-400 000 на всеки две три години заради бизнеса и и затова от банката и правят някаква отстъпка от най-ниската лихва. Тя и затова толкова се е запалила да купуваме Grinning Иначе отделно тя има застраховка живот, който, да не дава...Господ? ако нещо и се случи, покрива всичките и кредити. Тоест няма да ми правят запори.

Добре, значи около 500 лева си е напълно нормално и ок. Благодаря за мненията!

ние за теб се тревожим, а ти по български право в целта Simple Smile майка ти ли ще вземе заема ? и то застрахован с нейната застраховка живот и с нейните промоционални лихви? А може да си го пише о9е фирмен разход и от там да кярите не9о? зна4и ти на майка си ще връщаш пари? Или не9о криво разбирам?
Ама напълно са си ок тогава и 500 вноска и 25 години ....

# 72
Виж нечестно би било ако наведнъж той налее голяма сума за ремонт и после го разкарат. Но така месец за месец, малки суми- нищо нечестно не виждам, пито-платено.

Просто ми е странно някой да живее с гаджето си и да му плаща наем.
А в обратната ситуация? Момичето отива да живее при момчето и му плаща наем? Пак ли е пито-платено?
А при свекървата?  Mr. Green

# 73
Е, ще го нагласят под някаква форма, примерно да се включва в бюджета. При съжителство винаги има някаква финансова сделка и помощ, така че дори да не е казано, че "плаща наем", пак се включва с някакви пари, на които може да се разчита. Половин сметки, половин пазаруване- това са си нормални неща. Ако това ти облекчава плащането на кредита, така да бъде.

# 74
  • София
Аз не бих искала да плаща половината от вноската (или наем, в зависимост от тьлкуванието), но задьлжително ще очаквам участие в режийни, храна и пр. И ще му предоставя вьзможността там да е по-щедьр.

Общи условия

Активация на акаунт