Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-14

• 93 429
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
преди нова година имаше поне 2-3 подходящи за мен имота,
Реални ли бяха? Ходихте ли на оглед?
Не, не съм..но изчезнаха за нула време. Peace

# 331
Yangdze,So Lucky благодаря за отговорите. bouquet

# 332
Aз искам нещо построено, и по възможност с акт 16, и от там неволите...не съм се отчаяла де, но се нервя как преди нова година имаше поне 2-3 подходящи за мен имота, сега има само 1 с компромиси. Crossing Arms

Преди много години в един друг форум и в съвсем различна тема една дама попита защо на "пазара" за съпрузи нямало свестни мъже. И поясни, че свестни са такива с кариера и добри доходи, жилищно и автомобилно осигурени, културни, непиещи, нехойкащи, неиграещи хазарт, обичащи семейството...
И най-добрият отговор, който получи, беше "Ми не, че няма, ама ги взехме още когато не бяха нито богати, нито с кариера и който чака на готово трябва да се задоволи с каквото е останало" Wink

Сега като гледам, с имотите е съвсем същото Mr. Green

# 333

Ееее, не. Мъж се намира по лесно от имот.

# 334

Ееее, не. Мъж се намира по лесно от имот.

За свестен мъж не съм сигурна. Но и при двете най-хубавото става случайно

# 335
Нищо случайно няма,а свестните мъже определено са кът.За имот може да се направи компромис ,но за партньор -не!

# 336
Някой назад питаше за строителството през 95-а. Аз съм в такова, точно на петия етаж. Тук съм от две-три години и не мога да свикна. Не знам с какви материали е строена сградата, но дори и да не искам, знам всички навици на съседите отдолу, отстрани и отгоре. Чувам кога си пускат водата в банята, кога леко повишават тон... добре, че като цяло са спокойни хора, но едните имат периоди на бурно съжителство и става доста неприятно - аз искам да си почивам след дълъг ден на работа, те си решават любовните драми.

Имаше и един др. период - добре че мина за месец. Но беше ад. Някой се нанесе в тогава празния апартамент под мен. Никога не ги видях, но виках полиция няколко пъти. Шумна компания, която запиваше всяка вечер, хилежи до припадък до три-четири сутринта, музика, ужасно блъскане.

Съветът ми - ако имате възможност направете огледа/огледите в интензивните часове - когато хората се прибират от работа, останете малко повече, преценете дали ще се чувствате удобно, ако сградата не е от най-тихите. Аз идвах все около 2-3 следобед, когато всичко живо или е навън или си почива. Голяма грешка е без асансьор на такъв етаж, нашият беше в ремонт месеци и беше ад. Една бутилка с вода не можех да си кача.

В момента търся друго жилище. Тук не ми е комфортно. Бях писала преди в темата, че и читав брокер ми е трудно да намеря, така че ако имате предложения за Бургас, ще съм благодарна.

# 337
Вероятно е отговаряно на този въпрос многократно, но все пак искам да попитам.
http://www.calculator.bg/1/imoti_taksi_danatzi.html
В този калкулатор са включени:
Общински данък
Такса вписване
Нотариална такса
ДДС нотариални такси

Освен тези и комисионната на брокера, парите за нотариус и адвокат, има ли други данъци и такси свързани с покупката на апартамент старо строителство, без тежести, от наследник?   

# 338
Скрит текст:
Някой назад питаше за строителството през 95-а. Аз съм в такова, точно на петия етаж. Тук съм от две-три години и не мога да свикна. Не знам с какви материали е строена сградата, но дори и да не искам, знам всички навици на съседите отдолу, отстрани и отгоре. Чувам кога си пускат водата в банята, кога леко повишават тон... добре, че като цяло са спокойни хора, но едните имат периоди на бурно съжителство и става доста неприятно - аз искам да си почивам след дълъг ден на работа, те си решават любовните драми.

Имаше и един др. период - добре че мина за месец. Но беше ад. Някой се нанесе в тогава празния апартамент под мен. Никога не ги видях, но виках полиция няколко пъти. Шумна компания, която запиваше всяка вечер, хилежи до припадък до три-четири сутринта, музика, ужасно блъскане.

Съветът ми - ако имате възможност направете огледа/огледите в интензивните часове - когато хората се прибират от работа, останете малко повече, преценете дали ще се чувствате удобно, ако сградата не е от най-тихите. Аз идвах все около 2-3 следобед, когато всичко живо или е навън или си почива. Голяма грешка е без асансьор на такъв етаж, нашият беше в ремонт месеци и беше ад. Една бутилка с вода не можех да си кача.

В момента търся друго жилище. Тук не ми е комфортно. Бях писала преди в темата, че и читав брокер ми е трудно да намеря, така че ако имате предложения за Бургас, ще съм благодарна.
Благодаря за споделеното. Знам, че този период трябва да се избягва, разбира се има изключения като със всичко, но като цяло са най лошото строителство. Peace

# 339
Aз искам нещо построено, и по възможност с акт 16, и от там неволите...не съм се отчаяла де, но се нервя как преди нова година имаше поне 2-3 подходящи за мен имота, сега има само 1 с компромиси. Crossing Arms

Преди много години в един друг форум и в съвсем различна тема една дама попита защо на "пазара" за съпрузи нямало свестни мъже. И поясни, че свестни са такива с кариера и добри доходи, жилищно и автомобилно осигурени, културни, непиещи, нехойкащи, неиграещи хазарт, обичащи семейството...
И най-добрият отговор, който получи, беше "Ми не, че няма, ама ги взехме още когато не бяха нито богати, нито с кариера и който чака на готово трябва да се задоволи с каквото е останало" Wink

Малко лирично отклонение в имотната тема

Черна Станция, припомнихте ми филма "Москва слезам не верить" - 1979 г.
Получава Оскар през 1981 г.

Там точно едната героиня въздишаше по един генерал и каза
- Ех каква генералша мога да бъда...
Но другата героиня допълни...
- Първо трябва да се омъжиш за лейтенант, да поживееш по гарнизони и застави и тогава ще може  да станеш генералша...

# 340
Скрит текст:

Малко лирично отклонение в имотната тема

Черна Станция, припомнихте ми филма "Москва слезам не верить" - 1979 г.
Получава Оскар през 1981 г.

Там точно едната героиня въздишаше по един генерал и каза
- Ех каква генералша мога да бъда...
Но другата героиня допълни...
- Първо трябва да се омъжиш за лейтенант, да поживееш по гарнизони и застави и тогава ще може  да станеш генералша...
Схванах идеята...не си ли го купиш на зелено, да избереш етаж, изложение...да видиш как се строи и т.н...не се надявай да намериш после от вторичния пазар. Peace

# 341
Тази обява беше качена в събота, огледите започнаха от днес сутринта. Аз щях да го гледам втора, но първите купувачи, които са го видели, са предложили цена. Аз не исках да предлагам повече, но е възможно друг интересуващ се предложи по-висока цена:

http://m.imot.bg/details/1b148716742170140

Пускам тази информация, защото човек невинаги е наясно коя оферта е реална и на каква цена се изповядват сделките. Види се, че 1000 евро на м2 за Стрелбище, стара тухла, висок етаж и за ремонт идва ниска цена и има много желаещи.

Мои близки искат да го гледат, почти съм сигурна, че е този по описанието, днес говорих с тях и сега случайно виждам и този пост, голям майтап. Колко са предложили първите, имаш ли представа?

# 342
  • София

Хахаха, това много ми хареса  bouquet
Свестните имоти се купуват в криза, при подем продавачите стискат здраво  Laughing

# 343
Свестните имоти се купуват в криза, при подем продавачите стискат здраво  Laughing

На теория е така. Но при криза и много от купувачите са в криза и нямат пари или най-малкото ги владее страхът и не са склонни да харчат, а се капсулират. То затова финансовата криза доведе и до спихване на имотния балон през 2008.

# 344
  • София
Да бе, нямат пари. Българите все кътаме. Баби изхвърлят десетки хиляди през балконите, бяхме сложили няколко милиарда в КТБ, а заведенията са пълни всеки ден. Няма такова чудо като българина  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт