Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-14

• 93 289
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • In the shadows of my mind
Здравейте! Някой знае ли какъв е случая на тази сграда: https://www.imot.bg/1c147636952710166
Изглежда запусната и ненаселена, а цената, на която са пуснали апартамента е доста висока. Чудя се дали има смисъл да си губя времето с оглед. Ако някой има информация, ще се радвам да сподели  Hug
Има ли Акт 16? От кога е? Има ли живущи там, разпитайте.

Относно терасите и покривите, както е написала Спокойна - всичко е строго индивидуално, кой и как е строил, как се поддържа (т.е. ако е открита тераса - почиства ли се от натрупал сняг, какво е състоянието на воронките - мястото, където се оттича водата, какво е състоянието на плочките, фугите и т.н.).

# 586
  • София
Дори и да има Акт 16, е залепена до две необитаеми. Много е мизерно там. Това е едно малко каре от квартала, което е свързано с останалата част с малка крива уличка, която в момента е супер натоварена заради строежа на метрото.

# 587
  • София
Ако не се лъжа тази сграда 15 години седеше недовършена. Сега я довършиха - смениха дохрамата и я напудриха с нова мазилка. Мястото е ужасно шумно, а цената впечатляващо висока  Peace

# 588
So Lucky*,
след два месеца за 49 000Евро (иска собственика) ще се продава такъв апартамент:
Скрит текст:
район: зад "Пикадили" Чаталджа; панел 1990г, 1-ви етаж от 8
Има много въздух и светлина - градинка с двуетажна детска градина.
Скрит текст:
Много добро място, само че не искам панел, дори етажа бих игнорирала за цената.

# 589
Здравейте! Някой знае ли какъв е случая на тази сграда: https://www.imot.bg/1c147636952710166
Изглежда запусната и ненаселена, а цената, на която са пуснали апартамента е доста висока. Чудя се дали има смисъл да си губя времето с оглед. Ако някой има информация, ще се радвам да сподели  Hug

Нищо не знам, ама като видях четвъртата снимка и се влюбих в апартамента ooooh!

# 590
Хаха, и мен ме впечатли "просторът", който струй от четвърта снимка.

# 591
В този случай 1-я етаж е добре, понеже няма сграда, която да затъмнява.
Детската градина е новопостроена, на два етажа и на достатъчно отстояние.
ПП Нали търся за мои познати и аз, та споделям.

# 592
колоната в средата е кофти, не бих го купила. а и това недовършеният строеж е там за цялж живот

# 593
  • Sofia
Дори и да има Акт 16, е залепена до две необитаеми. Много е мизерно там. Това е едно малко каре от квартала, което е свързано с останалата част с малка крива уличка, която в момента е супер натоварена заради строежа на метрото.
Да, и аз имам съмнение изобщо да има акт 16 и се чудя как очакват някой да купи имот в тази сграда. Много странно.

# 594
Не си губи времето, ходили сме там на оглед, стаите са осмоъгълни, мястото е шумно, едната стая гледа към вътрешен "двор" който реално е една площадка между 4-5 сгради, половината от които незавършени, а на самата площадка има нещо като кафене. Представи си го като кладенец, апартамента е на най-долния ринг на кладенеца - съответно никакво слънце не влиза, а на дъното на кладенеца кафене. Абсолютна загуба на време. Реално ми е трудно да намеря нещо положително да кажа за този апартамент, може би най-несполучливия ни оглед от около 30тина такива.

# 595
В този случай 1-я етаж е добре, понеже няма сграда, която да затъмнява.
Детската градина е новопостроена, на два етажа и на достатъчно отстояние.
ПП Нали търся за мои познати и аз, та споделям.
bouquet bouquet bouquet Мерси, че сещаш за мен!
В случая с отстоянието добре, но в панелите първи етаж е много лошо, имат влага, често е и студено(той панела си е по студен по принцип де). Много голям плюс е реалната квадратура, размер на стаите и естесвено локацията.

Тези каква цена са сложили, за тая катакомба... Shocked Shocked Shocked Shocked

# 596
  • Sofia
Не си губи времето, ходили сме там на оглед, стаите са осмоъгълни, мястото е шумно, едната стая гледа към вътрешен "двор" който реално е една площадка между 4-5 сгради, половината от които незавършени, а на самата площадка има нещо като кафене. Представи си го като кладенец, апартамента е на най-долния ринг на кладенеца - съответно никакво слънце не влиза, а на дъното на кладенеца кафене. Абсолютна загуба на време. Реално ми е трудно да намеря нещо положително да кажа за този апартамент, може би най-несполучливия ни оглед от около 30тина такива.
Ясно, само са захабили мястото с непродаваема сграда  Sad

# 597
  • София
So Lucky* понеже живея в панел на първия етаж, а съм живяла под наем преди и в ново строителство, панела сравнимо не мога да кажа, че е по-студен. Ако новото строителство не е изцяло обитавано е доста по-зле. При лошо ново строителство панела с всичките си минуси се оказва дори по-добре. Единствено може да е студен подът, ако мазите долу са отворени, но това си се коригира с 3-4 капака и се елиминира.
Ако входът е добре поддържан и така и така не го взимаш за себе си, а за отдаване под наем, според мен виж го, може да се окаже доста по-перспективно и с по-добра възръщаемост спрямо по-малкото ново строителство.
Пред избора ново строителство с малки стаи или панел с по-големи стаи, за мен панела бие новото строителство, за мен по-важно е добрата жилищна площ.
Живяла съм в криво малко ново строителство, подобно на едно, което щеше да гледаш. Ами в момента, в който вече не се избивахме за огледи и квартири и имаше избор, избягах с двеста. Намерих си по-евтина квартира с 200 лева, с по-голяма квадратура, по-добро разпределение в съседна сграда.  Там изкарах една година и си купих настоящето жилище (собствениците решиха да продават). За тази една година, онова малкото и кривото така и не се отдаде на друг човек...

# 598
Единствено може да е студен подът, ако мазите долу са отворени, но това си се коригира с 3-4 капака и се елиминира.

+
Може на тавана на мазите, които са под апартамента да се сложи изолация.
100кв.м. X20лв=2 000лв

# 599
За това ателие какво ще кажете, освен скосовете в спалните... ooooh!
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c148375452527217 … k=2j6qyg&f1=1

Общи условия

Активация на акаунт