Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-14

• 93 292
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Вижда ми се тясно като се сложат легла, къде ще са гардеробите и предвид, какъв е кухненския кът, колко ще е голям хола? А и като знам как се живее с подобна кухня, но пък предполагам таргет няма да са семейства и двойки, та може и да е ок.
Виж го на живо, така по снимки коридора изглежда най-просторен.

# 601
За това ателие какво ще кажете, освен скосовете в спалните... ooooh!
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c148375452527217 … k=2j6qyg&f1=1

струват ми се доста недостатъци накуп - статут на ателие (основен недостатък за мен), последен етаж, сериозни скосявания.

Не мога да коментирам цената - не съм запозната с цените във Варна и няма да е миродавно мнението ми. 

И нещо вторично - бих сменила всички врати.......врати дограма не приемам, много стерилен вид.   

Ако е само за инвестиция, може да се преживее, но опитай да намериш нещо със стаут на жилище.  Не знам колко ще е разликата в цената на тока, но казват, че има сериозна на места. Да не прогони това някои наематели...

# 602
Единствено може да е студен подът, ако мазите долу са отворени, но това си се коригира с 3-4 капака и се елиминира.

+
Може на тавана на мазите, които са под апартамента да се сложи изолация.
100кв.м. X20лв=2 000лв
Не помага, правили сме го. И самият под изолирахме. Зимата е болезнено студено, буквално пронизва, ако стъпиш бос. Блокът е тухлен. Първи етаж никога вече.

# 603

Ако ти харесват довършителните работи, вратите и т.н. всичко е ОК. Функционално изглежда добре, ОБАЧЕ нещо ме съмняват спалните. За да се получи тази конфигурация (за мен най-добрата) от легло + пътека +скрин трябва стаята да е широка поне 300 см. И дори тогава трябва да се търси легло без излишно удължаване в таблите. Тук така ли е? Защото ако стаите са по 280 см картинката е жива лъжа и стръв за шарани. Но ако ги имаш тези 300 и ако скосяването е приемливо - става.

# 604
  • There I was on a July morning
Здравейте! Някой знае ли какъв е случая на тази сграда: https://www.imot.bg/1c147636952710166
Изглежда запусната и ненаселена, а цената, на която са пуснали апартамента е доста висока. Чудя се дали има смисъл да си губя времето с оглед. Ако някой има информация, ще се радвам да сподели  Hug
Изгледът към вътрешния двор е стряскащ, много е малко разстоянието между сградите.
За тази сграда - не знам, но в това каре с недовършени кооперации имаше незаконно построени /тези срещу църквата/ - етажността беше по висока от позволената. Тези кооперации стоят така от 20-тина години.

# 605
  • София

струват ми се доста недостатъци накуп - статут на ателие (основен недостатък за мен), последен етаж, сериозни скосявания.

Ако е само за инвестиция, може да се преживее, но опитай да намериш нещо със стаут на жилище.  Не знам колко ще е разликата в цената на тока, но казват, че има сериозна на места. Да не прогони това някои наематели...

Няма разлика в цената на тока, още в миналата тема бях качила снимка на моята фактура, защото една колежка спореше.
Общо взето аз виждам само предимства - по-ниска цена, защото не се търси, по-голяма квадратура при скосените, защото нищо под 1.50метра не влиза в квадратурата. Всички сметки са битови, а доводър "нямаш право да живееш и да се регистрираш в ателие" също не важи - адресна регистрация без проблем  Wink

Лъки, на мен ми харесва жилището, вложени са 6-7 хиляди лева от стандарт БДС, така че и това си е печалба за теб. Единствено гранитогреса в коридора много ме дразни  Tired

# 606
Бих го избрала пред панелката. Само 3 стаен и 61кв не знам как ще е.

# 607
За да се получи тази конфигурация (за мен най-добрата) от легло + пътека +скрин трябва стаята да е широка поне 300 см.
Според мен размерът на спалнята е 250X300.
База като р-р ми е подовия перваз (250)
Скрит текст:

# 608
В нашия град на живеещите в ателиета и студиа начисляват огроомни такси смет. В кооперацията, в която живея на мансардния етаж са ателиета и плащат суми от порядъка на 400лв и нагоре, докато моята е 40 лв.

# 609
мисля, че товас тока и сметките за боклук зависи от строит.фирма, когато получава акт 16  newsm78 newsm78 newsm78 как ще регистрира помещението...но не съм 100% сигурна

# 610
В нашия град на живеещите в ателиета и студиа начисляват огроомни такси смет. В кооперацията, в която живея на мансардния етаж са ателиета и плащат суми от порядъка на 400лв и нагоре, докато моята е 40 лв.
Ами не е така, защото имам едно ателие, води ми се второ жилище и плащам данък около250лв, ако ми беше основно е наполовина, така че тези градски легенди за 10 пъти по висока такса смет не ги вярвам. Други неща ме притесняват в случая. Peace

# 611
Бих го избрала пред панелката. Само 3 стаен и 61кв не знам как ще е.
Според мен е било двустаен с нормална спалня и са я разделили на 2, поне по схемата така ми изглежда.

# 612
имам едно ателие, води ми се второ жилище и плащам данък около250лв, ако ми беше основно е наполовина,
Понеже ателието не е жилищен имот,
то няма как да бъде основно, т.е.няма как данъка да е 1/2
Цитат
крайният размер на данъка за вашия имот в град Варна от 01. 01. 2009 г. е съответно 2 ‰ (или 0,2%) за данък сгради и 1 ‰ (или 0,1%) такса смет от стойността на Данъчната оценка. Тези промили важат за жилищните имоти като апартаменти, къщи и вили. При нежилищните имоти таксата смет е 3,9 ‰ (такъв тип имот е и апартамент със статут на ателие!)
http://varnatrend.bg/2011/06/kak-se-formirat-godishnite-dantsite … tame-za-imota-si/
ПП Това ателие е не-повече от 40кв.м.
Скосяването е бетонна плоча.

# 613
имам едно ателие, води ми се второ жилище и плащам данък около250лв, ако ми беше основно е наполовина,
Понеже ателието не е жилищен имот,
то няма как да бъде основно, т.е.няма как данъка да е 1/2
Това го знам, също статути кабинет, офис, склад не могат да бъдат основно жилище. Хубавото при ателиетата е, че  може да им се смени статута, на другите не може. Peace

# 614
  • София
Ми нашият данък сгради го платих днес, Ателието е 120м2 по нотариален, 170 с терасите и височини под 1.5м и данъкът ни с отстъпката е 285. Манастирски Ливади
Другият апартамент в Манастирски Ливади - 60м2 - 220 лева, Апартамент в Белите Брези 102м2 - 490лв от три години (вкараха го първа зона)

Общи условия

Активация на акаунт