Против акне/пъпки по лицето 6

• 103 619
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Като стана въпрос за козметици някой ходил ли е на почистване с ултразвукова шпатула да сподели мнения, че с ръчното почистване винаги след това се възпалявам повече.

# 541
От няколко дни се каня да пиша и все не остава време. Купих си Ла Рош Ефаклар Дуо+ крем и получих такава алергия от него(червен сърбящ обрив), а доста добри отзиви четох и съм много разочарована. Явно кожата ми реагира на някоя съставка или просто ми дойде твърде силен.
Бях обещала да пиша отзиви за масленото почистване. Правя го с масло от шипка и съм доволна. Определено кожата ми стана по-мека и чиста. С Ла Рош приключих, както и с всякакви други кремове за проблемна кожа. Поне обривът по лицето ми отшумя от крема и положението вече е добре. Сега ползвам хидратиращ крем през деня, а вечер само почиствам и оставям кожата да диша.

# 542
  • Бургас
Чак сега прочетох за масленото почистване на лицето и установих, че съм го провила несъзнателно само дето вместо топла мокра кърпа съм използвала салфетка. Вчера си купих бадемово масло и започнах пак. В интерес на истината маслата ми се отразяват най-добре от всички овлажняващи кремове, които съм ползвала. Сега ползвам само овлажняващ на clean&clear сутрин и то по-скоро за оснава за грим (пудра).

# 543
  • В къЩи.
Като стана въпрос за козметици някой ходил ли е на почистване с ултразвукова шпатула да сподели мнения, че с ръчното почистване винаги след това се възпалявам повече.

Може и да бъркам терминологитята и само да те заблудя,но тази ултразвукова шпатула ,мисля ,че се използва след ръчното почистване,а не го замества.

Преди месец ходих на козметичка,която използва ултразвук,но след като почисти лицето ми ръчно. И честно казано,не останах изобщо доволна.Момичето директно почисти лицето ми с тампон със спирт и започна брутално и болезнено стискане.Цяла седмица от спирта ми се белеше лицето и имам синини от ноктите й.Ултразвука с нищо не помогна.
Ходила съм при друга козметичка,която няма ултрзвук,но тя първо ми запари лицето на водна пара,почисти ми лицето нежно и безболезнено,направи ми масаж,сложи ми маска.
Според мен е важна повече козметичката от колкото ултразвука.

# 544
Моята козметичка след самото почистване ме минава с нещо такова - high frequency нещо си  Blush После ми прави маска и така. Но задължително ми "затопля" лицето с парна баня като преди това ми прави и ексфолиращ масаж. Аз бих ходила в дерматологична клиника на почистване или поне в салон, който само с това се занимава. В София не може да няма добри дерматолози... Моята козметичка ми е на 50 км от нас, но аз лудата си ходя  Mr. Green

# 545
  • Бургас

Може и да бъркам терминологитята и само да те заблудя,но тази ултразвукова шпатула ,мисля ,че се използва след ръчното почистване,а не го замества.

Ами и аз не зная точно. Гледах една оферта в Грабо на един козметичен салон за нашия град и там имаше два варианта - или такава шпатула или ръчна екстракция, като първия вариант беше по-евтин.

# 546
Моята козметичка след самото почистване ме минава с нещо такова - high frequency нещо си  Blush

Това нещо е Д'арсонвал. Прави се за запечатване на порите след почистване. Почистването е задължително след отваряне на порите с пара. Ексфолианта също е преди това за предпочитане. Не се оставяйте на самоуки козметици, които може само да ви навредят.
Аз съм си купила ултразвукова шпатула от ибей - има тема за нея, потърсете я, и си правя веднъж седмично пилинг с нея.

# 547
Моята козметичка след самото почистване ме минава с нещо такова - high frequency нещо си  Blush

Това нещо е Д'арсонвал. Прави се за запечатване на порите след почистване. Почистването е задължително след отваряне на порите с пара. Ексфолианта също е преди това за предпочитане. Не се оставяйте на самоуки козметици, които може само да ви навредят.
Аз съм си купила ултразвукова шпатула от ибей - има тема за нея, потърсете я, и си правя веднъж седмично пилинг с нея.

Доколкото знам този уред се използва за унищожаване на бактериите и възпалението, а не за запечатване на порите. Усещането е все едно те удря лек ток, като гъделичкане. Едно време като ходих на кола маска на мустака пак ме минаваха с такова нещо Smirk

# 548
  • Бургас
Гугъл казва следното:

Дарсонвализацията има антибактериално действие, което се дължи на образуването на озон. Тя ограничава мастната секреция и предотвратява инфекцията на кожата. Почиства порите. Подобрява лимфния дренаж и циркулацията на кръв.

Ултразвуковата шпатула май е различно нещо:

http://condiciashop.com/mini-frimator

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 11:36 от Irene Adler

# 549
Появяват ми се малки червени пришчици по носа, не се събира гной в тях но е много некомфортно.С каква да ги мажа да изчезнат.Confused

# 550
# 551
Здравейте, иска ми се да споделя как върви моята борба с акнето. Кожата на челото ми е ужасно мазна и главно там ми излзиа акне. Ползвах акне аут активен крем, както и лосион, но спряха да действат. Купих си на юцерин почистващ тоник, активен нощен крем и коректор за акне, който също и помага за възстановяването на пъчиците и да ви кажа дота добре ми действат! Отделно си правя към 2 ъти седмично маска за лице, не използвам една определена, ходя до лили и си избирам някоя от тези, които са в малки пакетчета за по 2 лв, за да пробвам, стига да е почистваща. Няколко пъти пробвах и с тази ерната маска, която се отлепя и ти маха черните точки. Отделно вече избягвам да ям хляб и тестено, пържено много избягвам, даже изобщо не ям и наблягам повече на бяло месо. Нещо, което е хубаво да правя, но не го правя е това, че трябва да се пие и повече вода. Но дотук доста добре се справям за момента и реших да споделя с вас, дано помогне на някого. Между другото и ако си вземете зелена хума http://www.aviacosmetics.com/image/cache/data/AVIA/AVIA-българск … mitti-600x600.jpg също много добре действа, обаче изсушава, така че ще трябва после и  с нещо хидратиращо да си третирате кожата.

# 552
Здравейте, момичета, не мога да изчета всичко назад, затова ще започна с въпросите си, дано можете да  ми помогнете. Става въпрос за дъщеря ми, на 18 е, ходи на кожен лекар, изписала и е мазила, Акнатак и Ефаклар дуо, но я праща и на гинеколог, смятайки, че е нещо хормонално. Ходили ли сте вие при такъв, изследвали ли са ви хормони, знам, че  емного важно кой хормон на кой ден от МЦ се изследва...или по- добре на ендокринолог, въобще вашето мнение ми е важно. И още един въпрос- лекува ли се някой при д-р Георги Томов от Варна? И него ни препоръчаха, но прочетох много разнозначни мнения

# 553
Тъкмо мислех тези дни да пиша тук и гледам, че има нов отговор.
Преди време питах за немския аналог на БП и от коментари тук поръчах
 Benzaken - този: https://www.versandapo.de/article/details/4920677?name=Benzaknen … mp;lastActionId=5
Вече от около месец го ползвам, но сякаш не виждам желания ефект. Кожата определено не ми става зле, но не се и подобрява кой знае колко. Не знам дали не е от %-та. Първите 2-3 дни кожата ми се зачеряваше, но после свикна на 5-те%. Не съм убедена дали ако продължа на 10% ще се подобри състоянието ѝ.

raja_nikol , не лично съм изследвала хормони. Хем ми се иска, хем като знам в какъв омагьосан кръг ще вляза...ми се отщява. Тук нямаме добри специалисти и не знам дали ще се назначи адекватно лечение, в случай, че се открие проблем с хормон. Отделно съм чела и съм се интересувала и се оказва, че най-основните хормони, влияещи върху тези проблем може да са в норма, а други (второстепенни) да не са, но често те биват пренебрегнати от специалистите и дори въобще не се назначават за изследване.

Възможно ли е проблемите да са от по-нисък прогестерон?Thinking

# 554
Аз използвам Бензоил пероксид 2.5% от Испания. Първата седмица кожата ми се зачервяваше, но свикна след това. 2 седмици по-късно започнах сутрин и вечер да слагам от продукта, като преди това измивам кожата си с гел, съдържащ салицилова киселина. След като нанеса БП изчаквам 5-10 минути, за да попие хубаво и поставям хидратиращ крем, който не съдържа масла. Виждам осезаемо подобрение за 3 месеца, като кожата ми е изчистена вече на 80% някъде. Вече ми излизат единични пъпки най-много един път седмично, а преди това всеки ден имах нови. Сега вече започвам да се боря с останалите пигментации от пъпките.

Общи условия

Активация на акаунт