Милано - 7

• 86 208
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • Milano

regina di cuori  благодаря за информацията за часа на мача.  bouquet bouquet

За дрескода питах дали имаше нещо имайки в предвид да си сложим сини тениски, якета или пуловери като от  ЛЕВСКИ и да седнем в сектора на ЦСКА където всичко е в червено.

Ние си взехме една къща под наем, която е близо до Гарата - централната, не й помня сега името - и от там ще тръгнем, щом е в толкова часа мача.  Не знам коя е линията на метрото ще гледам. Твоя съвет за отиване по-рано как мислиш да е около 1 час ли ?  newsm78

В сектор ''Г'' не стъпвам аз. Mr. Green

Рози, всеки се облича както си иска - някои са само с шалчета, някои само с блузи, някои и с двете.

Ако не сте ничии привърженици се обличате нормално.

Аз с моят н.3 на Паолино не се разделям. Heart Eyes

Най-добре от Ц.гара до Zara с жълтата линия и после оттам с лилавата, защото след тази спирка обикновено на следващите не могат да се качат.
Нищо, че пътуваш няколко спирки повече отколкото връзката зелена - лилава линия на Гарибалди, където спират и влаковете.

Повече от час Рози предвиди, това са 80 000 човека...

На Италия - Германия - ок. 40-50 000 човека, проверка от 20ч до 21.20. Shocked, после има да се катериш нагоре до 3 ниво - може да ти излезе въздуха.

В червеният сектор на Милан - Интер, не помня май ок.20-30 мин проверка.

На излизане сме чакали точно 1ч да успеем да влезем в метрото (лилавата линия) - понеже е автоматизирана и пускат само по 400 човека на определен брой минути.

Аз на връщане този път отивам пеша до Лотто, хич не смятам да чакам толкова.

За тези, които ще са в града в следващите няколко уикенда:

1. тази неделя (19.03) е Страмилано - маратон - сутринта от 09ч
2. в събота 25.03 Папата ще идва в Милано - и ще е делириум - червена зона на Дуомо ще се минава през метал детектор.
Ще бъдат затваряни улици и спряно движението в някои зони.

Да се има предвид, като си правите плановете.
3. на 02.04 в неделя е Милано сити маратон

При всички тези случаи има промени в движението на някои автобуси и трамваи в центъра.

# 181
  • Бургас
Благодаря за упътванията.

За Великден в неделя и понеделник има ли нещо да се съобрази. Като например нещо което не работи или пък нещо има да не се пропуска за празника в неделя.

# 182
  • Milano
Магазините не работят на Великден и в понеделника след него.
Бяха се опитали да им наложат да бъдат отворени в центъра преди години, но нямаха особен успех.

Сега незнам дали ще има работещи.

На Великден...се яде hahaha.
На следващият ден е традиционалната gita fuori porta - обикновено отиваш някъде на ресторант, на пикник или каквото си избереш извън града наобед.

Вие нали сте на гости? Домакините не ви ли ги обясняват тези неща?

# 183
Магазините не работят на Великден и в понеделника след него.
Бяха се опитали да им наложат да бъдат отворени в центъра преди години, но нямаха особен успех.

......
Ще бъдем в Милано на 14, 15 и 16 април, не сме на гости Wink няма кой да ни съветва, освен вие тук. Давайте идея къде да ходим и ядем в петък, защото, миналата година бяхме на Разпети петък в Барселона, работеха само китайски и индийски магазини и ресторанти...предполагам и в Милано ще е така Sad За събота умуваме за езерото Комо, добра идея ли е и как да стигнем до там?

# 184
  • Бургас
Не, не сме на гости. Сами си организираме програмата. Пръснахме се с децата по света и затова се събираме на междинно място да празнуваме заедно Великден. Поради тази причина наемаме къща, че сме повечко, а и аз държах да има градина да си направим хубава великденска закуска с боядисани яйца и козуннаци. Естествено, че мама т.е. аз ще ги боядиса и опече в четвъртък. И в петък пристигам с лакомствата. Ако искаш и на теб ще донеса.  chef

# 185
Не, не сме на гости. Сами си организираме програмата. Пръснахме се с децата по света и затова се събираме на междинно място да празнуваме заедно Великден. Поради тази причина наемаме къща, че сме повечко, а и аз държах да има градина да си направим хубава великденска закуска с боядисани яйца и козуннаци. Естествено, че мама т.е. аз ще ги боядиса и опече в четвъртък. И в петък пристигам с лакомствата. Ако искаш и на теб ще донеса.  chef
Еххха, прекрасна идея! В колко часа да дойдем?  newsm78 Шегувам се разбира се! Наистина сте го измислили чудесно!

# 186
regina di cuori,
  ние си тръгваме точно на 25-ти, когато е папата. Трябва да стигнем от Порта Романа до Централна гара за автобуса до Малпенса. Дали да си приготвим повече време?

# 187
  • Milano
 Joy

Може да ни ги донесеш пред входа на стадиона. hahaha

Майтапя се.

Объркала съм значи, извинявам се.
Други са били хората на гости, но пак питаха. Laughing

Добре, че спомена яйцата Рози,  bouquet.

Ще накарам да ми донесат бои - имам гости преди това.

Браво, много хубава идея за среща на неутрална територия.

Antick, няма такова нещо с ресторантите  и магазините тук на Разпети петък.

До Комо с влака - от Кадорна до Комо Норд Лаго (зад катедралата).

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 18:04 от regina di cuori

# 188
  • Milano
regina di cuori,
  ние си тръгваме точно на 25-ти, когато е папата. Трябва да стигнем от Порта Романа до Централна гара за автобуса до Малпенса. Дали да си приготвим повече време?

Не би трябвало да има проблеми с метрото.
Вероятно ще затворят спирката на Дуомо.
Той всъщност ще бъде в зона Дуомо от 10 до 11ч. Първо вътре в Катедралата с монахини, кардинали и т.н. и към 11ч ще прочете един бърз Анджелус (молитва) и после се отправя към затвора Сан Витторе за обед със затворници.

После в 15ч месса в парка в Монца и после вечерта на Сан Сиро за обща крезима на деца.

http://milano.repubblica.it/cronaca/2017/03/13/news/papa_milano_ … _marzo-160444857/

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 17:59 от regina di cuori

# 189
  • Вестерос
Реджи централната автогара и метрото на едно място ли са , както в Рим и там ли спират автобусите от летището? И как се казва да я намеря на картата  Embarassed

# 190
Tiffany Aching - На едно място са. Автобусите спират точно пред нея. След това слизаш към метрото  Peace

http://www.milanocentrale.it/en/

http://www.urbanrail.net/eu/it/mil/milano-map.htm

Реджи ще обясни вероятно по-подробно по-късно  Peace

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 18:41 от Ellinor*

# 191
  • Вестерос
Супер! мерси! Как се казва, за да потърся на картата  bouquet

# 192
Редактирах се. Виж по-горе Simple Smile

# 193
  • Milano
Реджи централната автогара и метрото на едно място ли са , както в Рим и там ли спират автобусите от летището? И как се казва да я намеря на картата  Embarassed

Автогара или ж.п. гара те интересува?

И на двете има метро.

Автогарата е на спирка Lampugnano (Лампуняно) на червената линия на метрото (М1) и е в зона Сан Сиро.
Не спират шатъли от летището.

Централна жп гара е Stazione Centrale (стационе чентрале) и се пресичат 2 линии на метрото - зелена (М2) и жълта (М3).
Там спират шатълите от летищата.
Като си с лице към нея отляво са тези към Малпенса, отдясно - към Бергамо.

# 194
  • Вестерос
Мерси много  Hug Hug Интересуваше ме къде спират от летището, май ще пътуваме от Малпенса.

Общи условия

Активация на акаунт