Милано - 7

• 86 116
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,
Имам един въпрос за Santa Maria delle Grazie.
Ако нямаме билети за Тайната вечеря, може ли да посетим базиликата и да влезем в двора?

+1
И мен ме интересува

Може

# 406
  • София
Здравейте,
предстои ни пътуване до Милано с две деца - на 12 и 6.
Наред с редица други вълнения, интересува ме и как стои въпросът с градския транспорт за тях? Децата ползват ли намаление и до каква възраст? Някъде мернах информация за попълване на декларация, имате ли повече информация?
Децата могат да пътуват безплатно с карти Io viaggio in Famiglia. Можете да си извадите такива в офиси на АТМ. Трябва ви снимка, копие от паспорт/лична карта и попълнен формуляр от тук http://www.regione.lombardia.it/wps/wcm/connect/6ff79145-805c-4c … 8d8a-4c8139d430f4 .

# 407
Здравейте,
Наред с редица други вълнения, интересува ме и как стои въпросът с градския транспорт за тях? Децата ползват ли намаление и до каква възраст? Някъде мернах информация за попълване на декларация, имате ли повече информация?
Децата могат да пътуват безплатно с карти Io viaggio in Famiglia. Можете да си извадите такива в офиси на АТМ. Трябва ви снимка, копие от паспорт/лична карта и попълнен формуляр от тук http://www.regione.lombardia.it/wps/wcm/connect/6ff79145-805c-4c … 8d8a-4c8139d430f4 .

много благодаря за изчерпателния отговор. От голяма полза ми е, ще подготвя всичко предварително.
 bouquet

# 408
  • Вестерос
Мерси, Сий. Ние за след обед обмисляме за там Simple Smile

# 409
  • София (Възраждане)
Здравейте,

По-напред в темата имаше малко по-различна информация по въпроса. Моля някой да уточни, дали за съвсем кратко посещение в града и инцидентно пътуване някой ще изисква такава карта за пътуване в рамките на града. Благодаря! bouquet

# 410
  • Milano
Здравейте,

По-напред в темата имаше малко по-различна информация по въпроса. Моля някой да уточни, дали за съвсем кратко посещение в града и инцидентно пътуване някой ще изисква такава карта за пътуване в рамките на града. Благодаря! bouquet

На линка, който бях пуснала преди няколко страници има ''често задавани въпроси'', може да ги погледнете.

Най-общо:
За Милано - до 2 деца до 10г (ненавършени) с 1 възрастен с билет могат да пътуват безплатно в градският транспорт без никакви декларации и т.н.

За областта Ломбардия - деца до 14г могат да пътуват безплатно с някой роднина (с билет), попълвайки декларацията, която е напълно достатъчна и важи 60 дни от датата на попълване.

Може да се подаде декларация за издаване на карта, но тя има смисъл само ако детето ще ползва транспорта в областта повече от 2 месеца.

Но ако някой желае да си губи времето за карта в АТМ пойнт е свободен да го прави.

За случая по-горе е препоръчана тази декларация, защото едното дете е на 12г, ще плаща билет, ако я няма тази декларация, придружена от документ за самоличност на детето естествено.

Сега стана ли ясно?

Тифани
, 7 евро е.
От 09ч до 17.30ч без обедна почивка Laughing
Последно влизане в 17ч.

http://www.teatroallascala.org/it/museo-teatrale/visita-museo.html

# 411
  • Бургас
Tiffany Aching  като отидете до Ла скала ти препоръчвам да влезете и в магазина. Колкото пъти ходя в Милано аз винаги от там купувам някои подаръци. Има по 5 евро сгъваеми бинокли. На мои приятели почитатели на операта повече им допадна този сувенир, отколкото магнитче. Биноклите също си имат и приближаване, не са само бутафорни. На мои приятелки, на които дъщерите им учат за певици, много бяха доволни на такъв подарък със съответно пожелание.  Peace

Ако имате възможност и да гледате постановка, невероятно изживяване. Водих семейството на "Сватбата на Фигаро" и много им хареса. Отстрани на касата може да има понякога билети за деня, ама е и късмет.

# 412

За областта Ломбардия - деца до 14г могат да пътуват безплатно с някой роднина (с билет), попълвайки декларацията, която е напълно достатъчна и важи 60 дни от датата на попълване.

с риск да стана досадна - попълнена и подписана, тази декларация е достатъчна без да я регистрирам някъде, нали? Плюс представяне на паспорт при проверка. Престоят ни ще е 3 дни и да, не бих искала да издавам карти, ако не е наложително.

# 413
  • Milano
Да, мартеа, точно така. Декларация за голямото дете ако имаш намерение да пътуваш само в Милано.
Ако искаш и извън града, на втори ред попълваш и второто дете.

Никой нищо не може да ти каже - да си прочетат сайта на Реджоне Ломбардия. Laughing

Вие знаете ли, че сте много по-информирани от доста местни?

Толкова родители виждам да валидират билети на малки деца уикенда.

Всяка община си има различни изисквания, в Бергамо ако детето е под 1 метър не плаща, ако е над - да.

# 414
Да, мартеа, точно така. Декларация за голямото дете ако имаш намерение да пътуваш само в Милано.
Ако искаш и извън града, на втори ред попълваш и второто дете.

Никой нищо не може да ти каже - да си прочетат сайта на Реджоне Ломбардия. Laughing

Вие знаете ли, че сте много по-информирани от доста местни?

Толкова родители виждам да валидират билети на малки деца уикенда.

Всяка община си има различни изисквания, в Бергамо ако детето е под 1 метър не плаща, ако е над - да.

Нали Бергамо е в Ломбардия и в областта децата до 14 години пътуват безплатно. Още на шест са над един метър...Ние ще сме в Бергамо и ще пътуваме към Верона. Като попълня декларация би трябвало да можем да пътуваме в областта безплатно, а в Бергамо да плащаме? Къде мога да проверявам за всеки град, за да съм сигурна, че съм наясно? Съжалявам, че отново се връщам на този въпрос, но това за Бергамо ме изненада.

# 415
  • София (Възраждане)
Реджина, съвсем ясно е! Благодаря bouquet bouquet

И сме по-информирани, защото има кой да ни информира!!! smile3525

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 17:34 от Mooimeiske

# 416
  • Вестерос
Много ви благодаря  Hug Непременно ще влезем и в магазина! Аз обожавам опера  Heart Eyes

# 417
  • Milano

Нали Бергамо е в Ломбардия и в областта децата до 14 години пътуват безплатно. Още на шест са над един метър...Ние ще сме в Бергамо и ще пътуваме към Верона. Като попълня декларация би трябвало да можем да пътуваме в областта безплатно, а в Бергамо да плащаме? Къде мога да проверявам за всеки град, за да съм сигурна, че съм наясно? Съжалявам, че отново се връщам на този въпрос, но това за Бергамо ме изненада.

Правилно, като имаш декларацията ще пътуват безплатно, ако я нямаш - ще плащат билет.

Дадох общ пример за децата в двете общини по-горе (ако нямат декларация).

# 418
Много благодаря, regina di cuori! Съдействието ти е неоценимо!

# 419
  • София
Ако не е много нахално, ще си повторя въпросите Embarassed

Здравейте, след дълго умуване резервирах и отменях резервации, та накрая се спряхме на този хотел
https://www.booking.com/hotel/it/nh-collection-milano-president. … dd43ad581d093d13f
Пристигаме много рано в Бергамо, ще вземем шатъл до Централна гара. Според google трябва дастигнем с метрото М3 до Duomo. Дали това е най-краткия маршрут?
Също така - на сайта на Дуомо не виждам никъде закупуване на билети онлайн newsm78
Ще сме с 9 годишната ми щерка- балерина, имаме билети за балетно представление .Ще ми се да планирам предварително всичко, защото имам злополука с коляното преди няколко месеца и няма да мога толкова интензивно и бързо да ходя.
Моля също за съвети:
- Кой от музеите в Сфорцеско ще ми препоръчате?
- За Комо  доста се обърках ако отидем с влак до Комо, после разходка с корабче откъде да се върнем?
с  влак от Милано(Milano Nord Cadorna) до  Como Nord Lago. Качване с фуникулера до Брунате funicular Como-Brunate. Слизане обратно до гарата и търсене на мястото за разходка с корабче, мислех до Беладжио, четох, че има и ходили до Беладжио с автобус. Какво ще ми препоръчате ?Колко дълго е Комо- Беладжио с автобус? После до Комо ли да се върнем, за да вземем обратно влака до Милано или има по-добри варианти?Можете ли да препоръчате пицария за хапване близо до Думо?
Приятен ресторант около каналите или наблизо, за да си отпразнувам рождения ден?

Планът ми е следният:
Скрит текст:
Първи ден- пристигаме около 9 на Централна гара. Метрото /или такси  newsm78 въпреки, че не съм наясно колко може да струва до хотела/
Думо , обяд около Дуомо
През галерия Виторио Емануеле до Пинакотека Брера, разглеждане.
кафе и сладолед около Пинакотеката Брера
връщане в хотела за почивка
вечерта имаме билети за балет в Ла скала

Втори ден- ще отидем сутринта до Ченаколо , за да проверим за билети- така и не успях да намеря
ако няма, мисля да отидем до двореца Сфорцеско - не съм решила кой от музеите да посетим. Може би само  Пиета Роданини на Микеланджело, която се съхраняма  се съхранява в бившата Оспетале Спаньоло/Оспетале Спагноло/ в западните стени на замъка- https://rondanini.milanocastello.it/en/content/iconography
Вашият съвет какъв би бил?

Един час почивка в парка Семпионе, ако има наколо магазини - с пикник, ако не - обяд наоколо.
 следобяд по виа Данте  с цел шопинг /Не знам дали е съкпо там/
 Вечерта по навилите за аперитиво и вечеря, може би, ако успеем да намерим този бюфет - Il Barcone Cafe

Трети ден- Комо  с  влак от Милано(Milano Nord Cadorna) до  Como Nord Lago. Качване с фуникулера до Брунате funicular Como-Brunate. Слизане обратно до гарата и търсене на мястото за разходка с корабче, мислех до Беладжио, четох, че има и ходили до Беладжио с автобус. Какво ще ми препоръчате ?Колко дълго е Комо- Беладжио с автобус? После до Комо ли да се върнем, за да вземем обратно влака до Милано или има по-добри варианти?

Четвъртия ден ще освободим хотела и ще тръгнам за Бергамо. Идеята ми е да се разходим из Бергамо. Регина беше писала, че трябва да се отиде с влак от Ц.гара до гарата в Бергамо. После? Или този маршрут е по-добре -  с  шатъл до летището и от там - автобус номер 1 за Бергамо.? Ще минем по 22 септемвре 0 търговската улица, фуникулера, обяд на горната спирка на фуникулера, качване на втория фуникулер до Сан Виджилио.Слизане пеш и разглеждане на Санта Мария Маджиоре
Вечерта трябва да отидем до една малка  къща, където сме наели стая заради ранния полет B&B La terrassa

https://secure.booking.com/myreservations.bg.html?aid=304142;lab … B3At8LuHH06R&
Чудя се как се стига до там?

Общи условия

Активация на акаунт