Милано - 7

• 86 120
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, аз планувам пътуване до Милано от 16.05 до 19.05 (падат се делнични дни). Малко ме притесниха по-горните постове относно придвижването на летище Малпенса. Ние също ще кацаме и излитаме от там... Трябва да отбележа още и че ще пътуваме само с ръчен багаж, доколкото четох след като нямаме багаж за чекиране можем да се явим направо на проверките. Реално там са чакали най-много другите съфорумнички. Дали опашките зависят от дните от седмицата, в които се пътува?
Другият ми въпрос е свързан отново с пътуването, може да е леко глупав... Резервирала съм в IH Hotels Milano Gioia, малко е далеч от центъра и може би ще се придвижваме с автобус и после в метро. Гледах картите за 24 и 48 часа, та как точно се използват в автобуса..?  Crazy Просто трябва да си я имам или някъде се чекира? И как важи от закупуването 24 часа от първо пътуване? Ако си я купя на 16-ти примерно в 15 часа до кога ще важи?  newsm78

# 436
Здравейте, по-назад в темата бях писал за моето бъдещо посещение в Милано, но доста хаотично. Предвид, че пътуването ми наближава, се активизирах и подредих поне малко въпросите и идеите си. Та, моля за насоки Simple Smile Хотела, който резервирахме по препоръка от темата е http://www.hotelsunflower.it Адреса му е Piazzale Lugano 10 – 20158 Milano – Italy, би ми било полезно да прочета отзив и от други отностно хотела или поне местоположението му от познаващите Милано. Периода в който ще сме в Милано е от 11 май до 16 май, 5 нощувки, като пристигаме в 12:25 и си заминаваме в 12:50, отностно трансфера, от темата разбрах, че въобще не е задължително да плащам трансфер до Милано още от тук, та най-вероятно ще го оставиме за на място, но се чудя дали когато живот и здраве сме на летището и ще заплащам трансфер до Милано да не взема направо и за наобратно ако има тази опция, дали часовете са строго фиксирани или евентуално търпят промени ? Понеже ще сме за първи път в Милано и изобщо Италия, искаме да видим максималното, но не и на всяка цена, тоест да препускаме от място на място и тн. Планувам един цял ден за езерото Комо, има ли конкретен ден в който е препоръчително или пък не е да сме там ? Като деня в който пристигаме е четвъртък по обяд, и си тръгваме вторник по обяд, така казано имаме петък, събота, неделя и понеделник, пълни дни. Естествено ще се съобразиме и с прогнозата за времето ако има някаква особена разлика в тези дни, въпроса ми е просто според вас в кой ден да плануваме посещението си до Комо. Както и за другите дни...Дали има смисъл от MilanoCard, 48 часова или 72 часова ? Отностно другите дни най-вероятно ще използваме дневни карти/билети тъй като ми се струват изгодни. Не сме от най-опитните туристи, така че, предполагам времето няма да ни стигне и за посещение на някой интересен град в близост...Ами...това са ми май основните терзания, ще се радвам да чуя мнението ви, както и евентуално ако някоя дама е била за такъв период как е наредила програмата си. Simple Smile

# 437
  • София
24/ 48 часовите карти важат от момента, в който се чекират. Ако се чекира в 12.00 на 16.05 - ще важи до 12.00 на 17.05, съответно 18.05. Simple Smile

# 438

Благодаря  Peace

# 439
Здравейте, аз планувам пътуване до Милано от 16.05 до 19.05 (падат се делнични дни). Малко ме притесниха по-горните постове относно придвижването на летище Малпенса. Ние също ще кацаме и излитаме от там... Трябва да отбележа още и че ще пътуваме само с ръчен багаж, доколкото четох след като нямаме багаж за чекиране можем да се явим направо на проверките. Реално там са чакали най-много другите съфорумнички. Дали опашките зависят от дните от седмицата, в които се пътува?

Ние се прибрахме преди седмица, но все още не успявам да напиша по-подробно за пътуването ни. Сега само да отговоря на въпроса за Малпенса - аз прочетох постовете за забавянията на летището два дни преди тръгването ни от Милано и доста се притесних. Връщането ни обратно беше във вторник, 25 април. Тъй като бяхме отседнали в Павия, а 25 април е празник в Италия и влаковете са с празнично разписание, решихме да тръгнем по-раничко. Така се оказахме доста по-рано от предвиденото на летището (около 9.40, полетът беше в 12.50). Оказа се излишно - първият полет на Раян беше в 12 часа за Севиля и гишето им за приемане на чекиран багаж не беше отворено. Седнахме наблизо, в един момент пред гишетата имаше над 100 човека, та се наложи и да чакаме доста, след като бяхме първи там...
Но после всичко мина доста добре - не повече от 10 минути на секюрити, паспортна проверка също много бързо, после почакахме да обявят гейта - някъде към 11.30 го обявиха, така че наистина всичко беше много спокойно. Сигурно зависи от деня и другите полети по това време - ние бяхме във вторник.

# 440
  • Вестерос
Ние ще се връщаме в неделя и смятам да идем по-рано. И според мен зависи от деня и натовареността.

Аз искам да питам нещо. Разбрах, че входа за Дуомо и терасата са на различни места.
Въпросът ми е къде да се наредим да си купим билета, който важи и за двете и къде е входа за терасата?

# 441
 Hug Много полезни неща се научават тук. Благодаря  bouquet

# 442
Аз искам да питам нещо. Разбрах, че входа за Дуомо и терасата са на различни места.
Въпросът ми е къде да се наредим да си купим билета, който важи и за двете и къде е входа за терасата?

Tiffany Aching, има няколко места, на които могат да се купят билети
http://www.duomomilano.it/en/infopage/ticket-offices/23748cfe-62 … 919-872d4d5db551/
Билетите са различни видове, но ако искаш Дуомо и терасите, най-добре е да се купи Duomo pass A или  B, в зависимост от това дали ще се качиш пеша или с асансьор.
http://www.duomomilano.it/en/infopage/hours-and-admission/80f6c2 … ca8-c5cbc768189e/
Ние купихме билетите рано сутринта от музея (намира се вдясно от Дуомо, има надписи, ще го познаете) -  нямаше никакви хора. Ползвахме го на следващия ден (срокът от 72 часа важи от първото му валидиране). Първо се качихме на покрива, тъй като се надявахме да няма много хора сутринта. Качвахме се пеша, нямаше никаква опашка на входа, за асансьорите имаше обикновено опашки, не знам колко бързо се придвижваха.  За катедралата има опашка през целия ден, но минава бързо.
Да не пропуснете музея, много е приятен и интересен.
Най-добра представа за Дуомо, разположението на входовете, а и отделните сгради може да придобиете от картата на сайта (най-долу на страницата като attachment е приложена):
http://www.duomomilano.it/en/map/
Касата на музея е ticket office 4 на картата.

Не се притеснявайте, на място ще се справите много лесно, като сте разгледали преди това картата Simple Smile

# 443
  • София
Ние също бяхме по стълбите за терасата, беше на обяд и чакахме около 30 минути. За катедралата чакахме далеч по-малко.

# 444
  • Вестерос
Много благодаря за подробностите! Ясно ми е вече  Hug

Това ми хареса

DUOMO PASS B
CATHEDRAL TERRACES ON FOOT
DUOMO MUSEUM
ARCHAEOLOGICAL AREA
SAN GOTTARDO CHURCH
     € 12,00 - € 6,00*

Последните две къде се намират? Там или на друго място?

# 445
  • Milano
И ние с детето сме луди по червения ластик на Енрикето и на 20.05 сме на концерт в Милано. Може ли някой да ме ориентира за превоз от гарата до Mediolanum Forum и да ми каже до колко работи градския транспорт вечер?

Зелената линия н. 2 до последна спирка Аssago Milanofiori Forum (внимавайте да не вземете другият влак, който ходи до Abbiategrasso).

Кое по-точно те интересува, метрото в частност ли?

Има и нощни линии.

wwwrrr, купете си билети на място, отворени са, без дата и час.

За Комо - отивайте, когато е слънчево. Grinning
Уикенда има повече туристи.

За Малпенса - и аз не съм чакала никога повече от 10 мин на секюрити дори през август.
Но ходенето до изходите е доста (до B) особено.

Вие пак имате късмет, че Раян са на много добро място за чек-ин (на 3), ако сте на Делта или Американ Еърлайнс на сателитният терминал - 3 часа ходене не ви мърдат и без опашки.

Нямам търпение да се изнеса и аз ваканция.

# 446
  • Вестерос
Къде ще скитосваш? Simple Smile

# 447
  • Milano
В моя любим град, ох мамооо как ще се размажа от кеффффф.
Не съм ходила от август.

# 448
  • Вестерос
Пожелавам ти весело и безгрижно изкарване  Simple Smile

# 449
  • Milano
Мерси, Тиф, но е накрая на този месец, поне влезнахме в май. Grinning
Първо се броят дни, после часове Laughing и адреналина се покачва.

Общи условия

Активация на акаунт