За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 382 377
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 16 845
  • София
Морални закони няма вече. Така е и е много тъжно. И аз затова си мисля напоследък. Възпитавам си децата, както мен са възпитавали и се питам докъде ще се стигне със свободията и извратенията на психичноболни, които всеки ден се появяват под нови и нови образи.

# 16 846
  • София
Морални закони няма вече. Така е и е много тъжно. И аз затова си мисля напоследък. Възпитавам си децата, както мен са възпитавали и се питам докъде ще се стигне със свободията и извратенията на психичноболни, които всеки ден се появяват под нови и нови образи.
Не мисля, че ще бъде приложимо за тях...
Ужаявам се. Неспособна съм да се пригодя към "новото нормално".

# 16 847
А защо толкова се тревожите? Винаги е имало всякакви хора. Моите деца са съвсем нормални по моите критерии, а нека имат каквито искат приятели. Дори не се притеснявам от лошо влияние. Ако ми дойде до главата, тогава ще го мисля.

Моите не ги възпитавам както са възпитавали мен, а по-различно. Няма как еднакво възпитание в различни времена.

# 16 848
Самият факт, че се коментира този инцидент в темата, означава, че е инцидент, а не " ново нормално".
Няма как да се утвърди такава аномалия като нормалност, в никое общество, особено, пък в България.

# 16 849
Има много положителни примери в България от млади хора, но уви в медийното пространство се тиражират такива простаци. Дано си понесат отговорността.

# 16 850
Мисля си за моите колежки. Много добре се разбираме в последно време, много балансирано. Подготвиха ми една много мила и приятна изненада. Малко ми е тъжно, че скоро ще ги напускам. Това е животът, непредсказуем.

# 16 851
  • София
Самият факт, че се коментира този инцидент в темата, означава, че е инцидент, а не " ново нормално".
Няма как да се утвърди такава аномалия като нормалност, в никое общество, особено, пък в България.
Мисля, че е отминало отдавна времето, в което "няма как" е няма как...
Всички толкова са се смахнали, че всичко Има как, въпрос на време.
Не, че всики ще ходят като кучета на каишка, а че няма граници и спирачки в моралната ценностна система, които да предотварят всяка дебилна проява.

# 16 852
И в Слънчака онази девойка се разхождаше на каишка доброволно.
Това, че за някой нещо е отвратително, за други е хубаво.
Освен това, нямате право да казвате на никого какво да прави, защото му нарушавате правото на свободен избор, а морални закони няма вече.
Хора с ограничена правоспособност (психични проблеми) не могат да преценяват свободно какво е добро за тях и трябва да се намесят съответни лица. В случая охраната явно има само представителни функции.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 11:21 от Tsugumi_

# 16 853
  • София
Охраната не знае кой с какви отклонения е.
И точно защото живеем в крайно абсурдно време, просто не виждат причина да се намесят...
Смахната работа...

# 16 854
Този инцидент се коментира, защото ни го набиват постоянно в главите. Вчера, между другото процедиха, че ще си даваме старите оръжия, а поляците си дават всичките самолети. Ама кво толкова? В Мола се гаврят... Някак не се обръща внимание на това, което ще касае всички, а постоянно се дават лични ситуации да им ахкаме и охкаме.
Ако не бяха я снимали тази русата с каишката цяло лято да я рекламират и да вдигат самочувствието и, сякаш има на кое отгоре да е, нямаше да загуби напълно акъла си май.

# 16 855
Охраната не знае кой с какви отклонения е.
И точно защото живеем в крайно абсурдно време, просто не виждат причина да се намесят...
Смахната работа...
Т.е. и без да има отклонения някой от участниците, подобно поведение е нормално?!
Охраната със сигурност няма капацитета и за охрана.

# 16 856
  • Great Britain
За остров, тропически.

# 16 857
  • София
И в Слънчака онази девойка се разхождаше на каишка доброволно.
Това, че за някой нещо е отвратително, за други е хубаво.
Освен това, нямате право да казвате на никого какво да прави, защото му нарушавате правото на свободен избор, а морални закони няма вече.

Е, някои още смятат, че имат право да казват на другите какво да правят. Тъкмо бях в темата, където такива хора най-често пишат.

Свободният избор си има граници! Не всяко нещо може да бъде избрано - тогава отиваме на слободия, което е "друга работа"!

# 16 858
  • София
Цугуми, Странна птица, не знам кое не ви е ясно от коментарите ми, че сте ме цитирали.

Проблемът изобщо не е в случката, а в обществото ни като единица. Прогнило, без ценностна система и без морал.

# 16 859
Мисля си как хората избягват и минимално количество негативизъм, сякаш ще прихванат. Ако ще веднъж на десет години да си позволиш споделиш нещо, което не е весело, и край, веднага гледат да те вкарат в правилната линия на поведение с модерния т.нар. токсичен позитивизъм. Да не смее човек да сподели нещо по-съкровено с уж близките приятели. Болно ми е, защото аз изслушвам и се опитвам да разбера, затова са ми шепа по-близките, за да мога да им отделя това внимание, ама когато ми е тежко, на никого не му се слуша, а не съм от много обяснителните, нито навлизам в подробности, та чак толкова да натоварвам.
Еми вече ще си пазя силите само за себе си, както изглежда ще ми трябват.

Общи условия

Активация на акаунт