За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 382 356
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 16 860
Аз пък съм изненадана, че никой не реагира на репортажа на Валя Ахчиева, а тя по принцип е сериозен журналист.

# 16 861
Те хората от репортажа не са случайни, дават им се сериозни обществени поръчки, имат чадър... Трябва промяна в държавата.

# 16 862
Аз пък съм изненадана, че никой не реагира на репортажа на Валя Ахчиева, а тя по принцип е сериозен журналист.
Има по-важни неща сега, тече втори сезон на Ергенът.

# 16 863
  • София
Мисля си за навлизането на АI неусетно в училищата. Младите са възприемчиви, гъвкави и много бързо си предават информацията какво и как да ползват в своя изгода. За сметка на това образователната система е тромава, клишетата са повсеместни и учителите трудно ще отреагират.
Тъкмо за 10-на години се осъзна, че наизустяването на информация вече не е необходимо и хайде сега пък да разграничим наистина оригиналното от сътвореното по поръчка.
А нужно ли е и възможно ли е всички ученици да са оригинални и автентични или е по-необходимо да придобият други умения и знания?

# 16 864
Изкуственият интелект ли имаш предвид?
Как навлиза  в българските училища?

# 16 865
  • София
Да, изкуствения интелект и най-вече ChatGPT. Струва ми се, че лавинообразно се разпространява сред по-големите ученици за писане на домашни или поне за "помощ" при писането на проекти, есета и т.н. Мисля, че нито родителите, нито учителите още си дават сметка колко са напред децата и как ще върви и към по-малките и връщане назад няма?

# 16 866
А, те децата гледат по най- лесното съпротивление. Аз си посмилих, че АI се въвежда официално като метод в обучението.
Забелязвам, че все по- активно АI навлиза в делника ни и не мога да си представя какви неразбории ще предизвиква, тепърва. Ясно е, че човеците ще си имаме нови ядове, дет сами сме си ги причинили.

# 16 867
  • Пловдив
Аз изобщо не съм впечатлена от ChatGPT. Опитвах се да задавам специализирани въпроси. Пише глупости.

# 16 868
  • София
Е аз реших да го ползвам за работата, ядосах се на фактологическите глупости, които написа и синът на колегата ученик в 10 клас (случайно наоколо) ме светна да го ползвам за "разтягане на локуми" кагато му зададам фактите. На практика под ученическите наставления стана доста читав текст. И тогава ми светна лампичката - попитах учениците у дома, а след това и децата на приятелите си. И масово отговарят: "аз не го ползвам, ама всички други -  да". Гугълнах и попаднах на 2-3 сравнително пресни репортажа по въпроса. Това ме кара да си мисля, че доста бързо се е разпространил. Както се научиха дори малките да си решават задачите по мат. с онова приложение, така сега набързо се научиха да пишат и текстове.

# 16 869
Да разпостранил се е и синът ми ми обяснява за него, да съм в крак с времето и да съм информирана, ама то е все едно аз да му обяснявам как се ходи в библиотека за книга... Имаме си разминаване в поколенията, колкото и да се правя на модерна. Той дори ми се смее като търся нещо в гугъла как всъщност правя търсенето, ама... и аз се опитвам да си намеря, това което ми трябва Simple Smile
Иначе - аз като по-архаичен човек от монитор трудно разбирам какво чета, разпечатвам си, подчертавам, обичам да ми е на хартия. На него всичко му е на компютъра, ако е в движение - отваря на телефона и всичко е в джоба му по всяко време, аз така не мога, т.е. мога, ама не ме кефи.

Децата са напред, учителите с по-ограничени възможности предвид възрастта им. Най-добре се е чувствал с младите учители, обикновено децата са респектирани от някой 5-7 години по-голям от тях, който знае много повече от тях, не се щади, защото има енергия и не се уморява толкова лесно... щото в 6 клас, за да кротуват в час ги караха да преписват уроците, тетрадките сетне подлежаха на оценка при приключване на срока, чисто отбиване на номер.

# 16 870
Изкуственият интелект ли имаш предвид?
Как навлиза  в българските училища?
Навсякъде където има достъп до компютри навлиза, вграден е в браузера Едж вече, пише домашни от няколко страници за около минута.

# 16 871
  • София
Ще пише домашните на който го мързи да мисли. Аз съм от междинното поколение студенти,  които си ползвахме google books за източници, вместо книгите от библиотеката в ректората. Но хем четяхме книги, хем и интернет ползвахме. Уикипедия ни беше забранена като източник за курсова работа.  Някои станахме хора, други - не.

# 16 872
 Изгледах видео, където интервюират момчето, което са унижавали в МОЛа. Понеже навсякъде наблягаха, че е със специални потребности, направо не очаквах, че то може толкова смислено и точно да обясни цялата ситуация. Просто едно хубаво, добро и наивно дете, за което остава белегът от травмата за цял живот. За горките му родители да не говорим.
Паралелно показваха и изцепки от други изпълнения на останалите герои - Куката, Чеченеца и оня нахален рус организъм.
От видяното приемам по-скоро, че те са хората с ограничени способности. Куката с ужасен диалект, беден речник, отблъскващи внушения, Чеченецът - един огромен търбух, който не вярвам и едно паве да е преместил в живота си като полезна дейност.

Абе, какви са тия изкривени понятия в нашата съвременност?! Какви хора издигат подобни същества до ниво инфлуенсъри и те  си живучкат на гърба на дебилните си скечове?! Луд свят.....
*...спрете Земята, искам да сляза!...*

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 09:11 от проксима

# 16 873
Аз по принцип не го разбирам това с инфлуенсърите - как може хиляди хора да следват някого като овце и да му пълнят кесията ми е непонятна работа. Но нашите инфлуенсъри пък са хептен изтрещели.

# 16 874
Не, не, инфлуенсърите, а инфлуенснатите са  изтрещели да следват подобни индивиди…

Общи условия

Активация на акаунт